Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-4: Διπλό με ντόρτια από… ξεσπάσματα (photos+videos)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-4: Διπλό με ντόρτια από… ξεσπάσματα (photos+videos)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: Ασταμάτητος δείχνει ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 4-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πανηγύρισε την 12η του νίκη σε 14 ματς, αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες του.

Δύο ξεσπάσματα, προς τα τέλη των δύο ημιχρόνων ήταν ικανά για τους «ερυθρόλευκους» να τους δώσουν μία άνετη επικράτηση στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και πλήγωσε τους Αρκάδες, χάρις σε δύο… ξεσπάσματα. Το πρώτο ήρθε στα μέσα του πρώτου μέρους, όταν ο Σεμέδο (35’) και Καμαρά (40’) εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα κόρνερ του Βαλμπουενά και το δεύτερο, λίγο πριν το τέλος, όταν ο Φορτούνης (81’) και ο Μπρούμα (86’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Πειραιωτών.

Η… σκακιέρα των δύο προπονητών

Σύστημα 4-2-3-1 προτίμησε ο Μίλαν Ράσταβατς για τους Αρκάδες. Ο Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στα δύο άκρα κινήθηκαν οι Κώτσιρας και Τασουλής, με τους Σουάρεθ και Καστάνιο στο κέντρο της άμυνας. Οι Βαλιέντε και Μπελόκ ήταν οι δύο μέσοι, με τους Σίτο, Τιλίκα και Κρέσπι πιο μπροστά τους και στην κορυφή βρέθηκε ο Λουίς Φερνάντεθ.

Ίδιο σύστημα προτίμησε και ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Ο Σα κάτω από τα δοκάρια, οι Σεμέδο και Μπα στο κέντρο της άμυνας. Οι Ραφίνια και Χολέμπας κάλυψαν τα δύο άκρα, με τους Εμβιλά και Καμαρά στην μεσαία γραμμή. Στα δεξιά ήταν ο Μπρούμα, στα αριστερά ο Μασούρας και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν είχε υψηλό τέμπο στα πρώτα λεπτά, μια και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα… πατήματά τους. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, την στιγμή που ο Αστέρας προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του και να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Οι πρώτες… επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ ήταν για τους «ερυθρόλευκους», αμφότερα με τον Ελ Αραμπί, αλλά στο 3’ η κεφαλιά του έφυγε άουτ, ενώ στο 12’ η νέα απειλή του βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε. Έξι λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν μία… ευκαιρία να απειλήσουν τον Σα, ωστόσο, το φάουλ του Λουίς Φερνάντεθ δεν προκάλεσε κάποια ανησυχία στον Πορτογάλο τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.

Μάλιστα, οι Αρκάδες είχαν αρχίσει να βάζουν… δύσκολα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, αλλά λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, είδαν τον Νίκο Παπαδόπουλο να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα στο πόδι και τον Τσιφτσή να παίρνει την θέση του κάτω από τα δοκάρια.

Εκεί ήταν και το σημείο που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αφού χτύπησε δύο φορές, πριν προλάβει ο νεαρός άσος να «ζεσταθεί», με τον Ματιέ Βαλμπουενά να δείχνει την κλάση του. Αρχικά, στο 35’ ο Γάλλος βρήκε τον Σεμέδο, από εκτέλεση κόρνερ και αυτός με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, από νέα εκτέλεση κόρνερ του βραχύσωμου σταρ του Ολυμπιακού, ο Μαντί Καμαρά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στους Πειραιώτες. Ο Αφρικανός έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιφτσή και στην συνέχεια το αφιέρωσε στον Ομάρ Ελαμπντελαουί, που τραυματίστηκε σοβαρά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα πριν το ημίχρονο, όταν ο Μασούρας απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά στην πρώτη το σουτ του βρήκε σε αμυντικούς και στην συνέχεια, η δεύτερη προσπάθειά του δεν ήταν δυνατή και ο Τσιφτσής απέκρουσε. Ωστόσο, λίγο πριν την αυλαία του πρώτου μέρους, οι Σα και Κρέσπι είχαν μία σύγκρουση, με τον διαιτητή να διακόπτει το ματς και να οδηγεί τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Αλλαγές και περισσότερες απειλές

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μίλαν Ράσταβατς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Έτσι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ριέρα και Αλί Μπάμπα, αντί των Κρέσπι και Σίτο, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Ριέρα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην «επανάληψη», όταν έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ στο 48ο λεπτό.

Οι Αρκάδες συνέχισαν να προσπαθούν να πιέζουν προς την εστία του Ολυμπιακού, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κλείσει σωστά τους χώρους και ο Ζοσέ Σα δεν αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες. Στο 55’ ο Λουίς Φερνάντεθ προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου, αλλά και πάλι η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ δεν βρήκε στόχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Τασουλής έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά ο φορ του Αστέρα δεν κατάφερε να μπει όπως θα ήθελε στην φάση και έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Κάπου εκεί… επενέβη και ο Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο. Ο Πορτογάλος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Σισέ και Φορτούνη, αντί των Σεμέδο και Βαλμπουενά, με τον Έλληνα μέσο να δίνει άμεσα νέα… πνοή στην επίθεση των Πειραιωτών. Στο 61’ βρήκε με εξαιρετικό «τσίμπημα» τον Ελ Αραμπί στην κόντρα αλλά αυτός δεν έκανε σωστή πάσα στον Μπρούμα, ενώ στο 66’ το σουτ που έκανε από τον άξονα, κόντραρε σε αμυντικό και απομακρύνθηκε.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι απειλητικός και πάλι από ενέργειες του Κώστα Φορτούνη. Στο 74’ εκτέλεσε το φάουλ αλλά στο δεύτερο δοκάρι ο Σισέ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Λουίς Φερνάντεθ απείλησε για… τελευταία φορά τον Σα, μια και το πλασέ που έκανε, έπειτα από ωραία κίνηση, πέρασε άουτ.

Νέο ξέσπασμα και τεσσάρα

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το νέο ξέσπασμα από τους Πειραιώτες. Η… αρχή έγινε στο 81’ με το τρομερό φάουλ του Κώστα Φορτούνη από τον άξονα, καθώς άφησε «άγαλμα» τον Τσιφτσή διαμορφώνοντας το 3-0. Και πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το νέο «χτύπημα», αυτή την φορά από τον Μπρούμα, σε μία φάση που είχαν συμμετοχή οι δύο εκ των τριών κορυφαίων παικτών του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, ο Φορτούνης ήταν αυτός που έκλεψε, ο Καμαρά ήταν αυτός που έκανε την κάθετη μπαλιά στον Μπρούμα και ο Πορτογάλος με ωραίο πλασέ νίκησε τον Τσιφτσή για το 4-0. Όσον αφορά στον τρίτο κορυφαίο, ο τίτλος πάει στον Ματιέ Βαλμπουενά με τις δύο ασίστ στο πρώτο μέρος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος (28' λ.τρ. Τσιφτσής), Τασουλής, Καστάνο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε (70' Καπίγια), Μπελόκ, Σίτο (46' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα, Κρέσπι (46' Α. Ριέρα), Λούις Φερνάντεθ (77' Τζίμας).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας (85' Ρέαμπτσιουκ), Σεμέδο (58' Σισέ), Μπα, Ραφίνια, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (59' Φορτούνης), Μπρούμα, Μασούρας (76' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (85' Σουντανί).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Συγκινητική ενέργεια από Καμαρά - Αφιέρωσε το γκολ στον Ομάρ (video+photos)

Ολυμπιακός: Συγκινητική ενέργεια από Καμαρά - Αφιέρωσε το γκολ στον Ομάρ (video+photos)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: Η σύγκρουση Σα-Κρέσπι που θα συζητηθεί (photos+video)

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός: Η σύγκρουση Σα-Κρέσπι που θα συζητηθεί (photos+video)

Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved