Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1: Επική… αγρινιώτικη ανατροπή (photos+video)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1: Επική… αγρινιώτικη ανατροπή (photos+video)

Ο Παναιτωλικός μέσα σε τρία λεπτά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στον ΟΦΗ.

Απίστευτη νίκη, βάσει της εξέλιξης του αγώνα, πήρε ο Παναιτωλικός απέναντι στον ΟΦΗ με 2-1. Οι Αγρινιώτες διατήρησαν τη νικηφόρα παράδοση κόντρα στους Κρητικούς, καθώς μετρούν μόνο νίκες στην έδρα τους. Κι όμως η ομάδα του Γιώργου Σίμου ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 55’ με γκολ του Στάικου. Ο Παναιτωλικός έχασε πέναλτι με τον Μάζουρεκ στο 65’, αλλά με δύο γκολ των Μανθάτη στο 83’ και Λιάβα στο 85’ έκανε μια τρομερή ανατροπή και πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Με αρκετές αλλαγές, λόγω απουσιών παρατάχθηκαν Παναιτωλικός και ΟΦΗ στο βροχερό γήπεδο του Αγρινίου. Οι Κρητικοί είχαν εννέα απόντες, με τον Σίμο να ανακατεύει την τράπουλα. Ο αγωνιστικός χώρος ωστόσο αποδείχτηκε πρόβλημα και για τις δύο ομάδες. Η δυνατή βροχόπτωση πριν από τη σέντρα, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα γέμισε νερά και παγίδες το γήπεδο, με αποτέλεσμα οι παίκτες να προσέχουν ιδιαίτερα.

Γι’ αυτό και το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες, με τον ΟΦΗ να είναι πιο απειλητικός. Στο 10’ ο Κοροβέσης αστόχησε με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 27’ ο Σελίμοβιτς επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά ο Κνετ δεν ανησύχησε, ενώ στο επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε το σουτ του Σαρδινέρο. Η μόνη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Βέργου στο 43’, το οποίο μπλόκαρε ο Σωτηρίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός βγήκε στο γήπεδο πιο ορεξάτος και πίεζε, κερδίζοντας τρία κόρνερ στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 55’ όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να σκοράρει, όταν ο Ουές έκανε τη σέντρα και ο Στάικος με πλασέ νίκησε τον Κνετ για το 0-1.

Στο 59’ ο Σελίμοβιτς έκοψε με τάκλιν τον Αριγίμπι και παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, πέρασαν κάποια λεπτά μέχρι να σταματήσει το παιχνίδι και ο διαιτητής Παπαδόπουλος να πάει δει τη φάση στο VAR. Τελικά δίνει την εσχάτη των ποινών και ο Μάζουρεκ στο 65’ βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου. Όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έπεσε σωστά και γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.

Οι Κρητικοί μετά και από αυτή τη φάση, κυριάρχησαν στο γήπεδο και έψαξαν το δεύτερο γκολ, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Δέλλας. Στο 80’ ο Στάρτζεον αστόχησε σε κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Στάικου.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγώνα, ο Παναιτωλικός έκανε μια απίστευτη ανατροπή. Στο 83’ ο Μανθάτης με σέντρα-σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, ενώ στο 85’ ο Λιάβας μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζανακάκη και κεφαλιά του Ματσόλα, βρέθηκε σε θέση βολής και από κοντά σκόραρε για το 2-1.

 

Οι Κρητικοί έψαξαν την ισοφάριση, αλλά στο 90’ ο Σαρδινέρο αστόχησε σε τετ-α-τετ και στο 90+3’ ο Νέιρα αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Όμως το σκορ δεν άλλαξε και ο Παναιτωλικός πανηγύρισε μια πολύτιμη νίκη.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Μεντίνα (78’ Τζανακάκης), Περέιρα, Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, Αριγίμπι, Μάζουρεκ (71’ Ματσόλα), Βέργος (71’ Μανθάτης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (68’ Λυμπεράκης), Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Βούρος (90+2’ Γκαργκαλατζίδης), Στάρτζεον, Νέιρα, Στάικος (90+2’ Τσιλιανίδης), Μεγιάδο, Σαρδινέρο.



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved