Παναθηναϊκός: Μία ακόμα χρονιά μέσα στον παραλογισμό! (photos)

Παναθηναϊκός: Μία ακόμα χρονιά μέσα στον παραλογισμό! (photos)

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» αποχαιρετά μία ακόμα χρονιά που θέλει να ξεχάσει.

Το 2020 είναι μία ακόμα χρονιά που θέλει να ξεχάσει ο Παναθηναϊκός.

Καταρχάς, δεν είχε τίτλο. Οπότε είναι αποτυχημένος ο χρόνος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι για ακόμα έναν χρόνο ο Παναθηναϊκός δεν φανέρωσε το τεράστιο όνομά του.

Πλάνα που έγιναν… αεροπλάνα, αποφάσεις στο πόδι, ακατανόητες επιλογές. Η χρονιά ξεκίνησε άσχημα κι έκλεισε άσχημα. Ξεκίνησε με ήττα σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό (1-0) και ολοκληρώθηκε επίσης με ήττα, σε ένα άλλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επίσης εκτός έδρας (2-1).

Οι ήττες, βέβαια, όπως και οι νίκες και οι ισοπαλίες περνάνε. Ανήκουν στο παρελθόν. Τα θέμα είναι πως πορεύεται συνολικά και πως αντιδρά ο οργανισμός του Παναθηναϊκού. Και φυσικά στο τέλος γίνεται το ταμείο.

Πως πορεύθηκε ο Παναθηναϊκός εντός του 2020. Με τρεις διαφορετικούς προπονητές, αφού δεν υπολογίζεται ο υπηρεσιακός Συλαϊδόπουλος, ο οποίος ήταν στον πάγκο με τον ΟΦΗ και δύο τεχνικούς διευθυντές. Με παίκτες να αποχωρούν, άλλοι να μένουν στάσιμοι, άλλοι να έρχονται και να προσπαθούν να δικαιώσουν τις επιλογές. Άλλοι να είναι στην πόρτα της εξόδου. Ράβε-ξήλωνε ανάλογα με τις επιθυμίες του κάθε προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Μία χρονιά μέσα στον παραλογισμό.

Ας δούμε τα γεγονότα που σημάδεψαν τον Παναθηναϊκό το 2020:

5/1/20: Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Φάληρο για να παίξει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Έκανε καλή εμφάνιση, ήταν ανώτερος, δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι και στο τέλος ο πίνακας έγραψε 1-0 με γκολ του Ελ Αραμπί.

15/1/20: Ο Παναθηναϊκός έχασε στα Γιάννινα 1-0 και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στη ρεβάνς. Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν 0-1, αλλά οι «πράσινοι» γύρισαν το ματς και πήραν την πρόκριση. Η εικόνα του Γιώργου Δώνη να ξεσπάει σε κλάματα με τη λήξη, από την πίεση του αγώνα, έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη.

12/2/20: Το «τριφύλλι» είχε δύσκολη αποστολή στους «8» του κυπέλλου, αφού έχασε 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε μόλις στο 11’ μ τον Σφιντέρσκι, νίκησε 1-0 και εκεί τελείωσε το όνειρο του Παναθηναϊκού για έναν τίτλο.

20/2/20: Ο Γιώργος Δώνης μιλάει στη Nova στην καθιερωμένη συνέντευξη και ξεσπάει. «Δεν είμαι στον Παναθηναϊκό για να ακολουθώ τις ιδέες άλλων», είπε μεταξύ άλλων με σαφείς αιχμές για τον τεχνικό διευθυντή Τσάβι Ρόκα και με αφορμή ότι υπέγραψε ο Βέλεθ χωρίς ο ίδιος να έχει την τελική ενημέρωση.

Ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Τον Γενάρη, παράλληλα, είχαν αποκτηθεί Ανουάρ, Νάγκι, Αγιούμπ, Καρλίτος. Οι δύο πρώτοι έφυγαν, ο τρίτος δεν υπολογίζεται και ο τέταρτος πλέον είναι στη σκιά το Μακέντα.

29/5/20: Η πανδημία φρέναρε τις εξελίξεις, αλλά ήταν φανερό ότι υπήρχε τεράστιο χάσμα ανάμεσα σε Δώνη και Αλαφούζο-Ρόκα. Ο μεγαλομέτοχος με μία επιστολή που παραδόθηκε με υπάλληλό του, στο σπίτι του Έλληνα τεχνικού, ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να χωρίσουν οι δρόμοι τους. Μία μέρα μετά διέρρευσε η επιστολή και το τέλος ήταν τυπική διαδικασία…

20/7/20: Ο Παναθηναϊκός παίζει στα πλέι οφ χωρίς κίνητρο. Με τους Ζαχίντ, Ινσούα, Γιόχανσον, Χρήστο Δώνη, Βαγιαννίδη, Αποστολάκη, Ζαχίντ να λένε αντίο, τον Πούγγουρα τραυματία. Πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, βέβαια, η ποινή του αποκλεισμού έληξε και πλέον η ομάδα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Αν τα καταφέρει στο πρωτάθλημα που τρέχει.

Στις 20/7/20 ανακοινώθηκε, λοιπόν και το διαζύγιο με τον Δώνη, με τη λήξη των υποχρεώσεων της ομάδας στα πλέι οφ.

21/7/20: Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Ντάνι Πογιάτος. Ενός άπειρου τεχνικού, ο οποίος είχε εργαστεί στην τρίτη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.              Επιλογή Τσάβι Ρόκα.

Ήρθαν αρκετοί Ισπανοί, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου κι ενώ ήταν στη βιτρίνα για πώληση, ο Μακέντα ανανέωσε έως το 2023. Ο Πογιάτος προσπάθησε να τον χωρέσει με τον Καρλίτος, οι νέοι δεν τραβούσαν και η ομάδα είχε έναν βαθμό στα τρία πρώτα ματς…

11/10/20: Ανακοινώνεται ο Μαουρίσιο, ο οποίος είχε κοπεί από τον Ρόκα…

12/10/20: Μετά την ήττα από τον Άρη, η παραμονή του Πογιάτος έμοιαζε με θαύμα. Στον Παναθηναϊκό έμεινε μόλις 83 μέρες. Στις 12 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το διαζύγιο.

16/10/20: Ο Τσάβι Ρόκα φυσικά δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα. Στις 16/10 ακολούθησε και το δικό του αντίο…

19/10/20: Ο Παναθηναϊκός προσλαμβάνει τον 67χρονο Λάζλο Μπόλονι. Η κατάσταση κάπως συμμαζεύεται, αλλά η ομάδα δεν παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Κυνηγάει καθαρά το αποτέλεσμα, που αυτός φυσικά είναι και ο στόχος για να επέλθει ηρεμία. Τα πειθαρχικά παραπτώματα, όμως, είναι απανωτά. Οι νίκες δεν φέρνουν ηρεμία.

24/11/20: Ανακοινώνεται από τον Παναθηναϊκό η έναρξη της συνεργασίας με τον Γάλλο τεχνικό διευθυντή Πιερ Ντρεοσί, ο οποίος είχε συνεργασία στο παρελθόν με τον Μπόλονι.

Με την επιστροφή της ομάδας από τις διακοπές των Χριστουγέννων (εννέα μέρες!), ο Ντρεοσί μιλάει στην ομάδα κι ενημερώνει γι’ αποχωρήσεις…

6/12/20: Η πιο ευχάριστη ίσως βραδιά του χρόνου. Ο Παναθηναϊκός ανώτερος για ένα ημίχρονο, νίκησε 2-1 εκτός έδρας την ΑΕΚ.

20/12/20: Το φινάλε του χρόνου είναι με ήττα στην Τούμπα. Ήρθαν και τα πειθαρχικά παραπτώματα των Μακέντα, Βιγιαφάνιες να κάνουν ακόμα πιο βαρύ το κλίμα.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved