Παναθηναϊκός: Αυτοί ξεχωρίζουν στα χειμερινά ψώνια! (photos)

Παναθηναϊκός: Αυτοί ξεχωρίζουν στα χειμερινά ψώνια! (photos)

Παναθηναϊκός: Την περίοδο του Ιανουαρίου, το «τριφύλλι» έχει κάνει 30 μεταγραφές επί εποχής Αλαφούζου. Υπήρχαν καλές περιπτώσεις, αλλά και αρκετές κακές επιλογές.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου ασφαλώς και είναι πολύ δύσκολη.

 Είναι περίπλοκο να βρει η κάθε ομάδα αυτό που αναζητεί και να καλύψει τις αδυναμίες της. Για να δώσει ένας σύλλογος τον Γενάρη παίκτη του, σημαίνει ότι έχει δεχθεί εξαιρετική προσφορά ή δεν τον υπολογίζει. Και στις δύο περιπτώσεις ο παίκτης είναι λαχείο. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή βέβαια, ισχύει σε έναν μεγάλο βαθμό το «ό,τι πληρώνεις παίρνεις».

Αλλά υπάρχουν και λαχεία χωρίς κόστος. Ο Παναθηναϊκός είδε και τις δύο όψεις. Επί εποχής Αλαφούζου σπάνια έδωσε χρήματα για αγορές. Είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι. Τον Γενάρη μία φορά πλήρωσε αρκετά χρήματα και αυτά έπιασαν τόπο. Σε κάθε περίπτωση, επιτυχία 100% δεν μπορείς να έχεις στις μεταγραφές. Ακόμα και το καλοκαίρι. Οπότε αντιλαμβάνεται κανείς, ότι τον Γενάρη το ποσοστό μπορεί να είναι μειωμένο.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου έφερε και καλούς παίκτες. Ασφαλώς στην κορυφή μπορούν να μπουν οι Κουρμπέλης, Μολέντο, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Λέτο, Βιγιαφάνιες, Πέτριτς, Φιγκερόα, ενώ ο Καρλίτος είναι ακόμα στην ομάδα και περιμένουν όλοι να τον δουν σε συνεχόμενα ματς, αφού την θέση του έχει πάρει ο Μακέντα. Κακός παίκτης, βέβαια, δεν είναι ο Ισπανός.

Από τους παίκτες που αναφέραμε ο Παναθηναϊκός πλήρωσε για Βιγιαφάνιες (ένα πολύ μικρό ποσό που δεν ξεπερνούσε τις 250.000 ευρώ) και Κουρμπέλη. Για τον τελευταίο έδωσε 700.000 ευρώ κι ο διεθνής μέσος έγινε άμεσα βασικός και πλέον είναι αρχηγός. Ο Πέτριτς δεν ενθουσίασε, αλλά ούτε και απογοήτευσε.

Ο Λέτο στον βαθμό που μπορούσε, μετά τους τραυματισμούς, πρόσφερε, οι Μολέντο, Βιγιαφάνιες έχουν ποιότητα, ο Βλαχοδήμος που ήρθε χωρίς ευρώ, έφτασε στην Μπενφίκα κι ο Φιγκερόα έβαλε γκολ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι ασφαλώς ήταν ένας καλός φορ. Απ’ αυτούς οι Βλαχοδήμος, Φιγκερόα, Βιγιαφάνιες έφεραν χρήματα στην ομάδα. Ο Μολέντο ήρθε τζάμπα και ήταν εξαιρετικός, αλλά αποχώρησε, αφού ο Αλαφούζος είχε τραβήξει την πρίζα, την περίοδο 2017-18.

Συνολικά, τον Γενάρη επί εποχής Αλαφούζου αποκτήθηκαν 30 παίκτες. Άλλοι πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Άλλοι δεν ήταν κακοί παίκτες. Έτυχε, όμως, να μην «κολλήσουν» στην ομάδα.

Αναλυτικά οι παίκτες που ήρθαν τον χειμώνα με τον Αλαφούζο μεγαλομέτοχο:    

2013: Νίκι Κάιπερ, Χοκίν Εσπάρθα, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Λουτσιάνο Φιγκερόα, Θανάσης Ντίνας, Γιοχέι Καζιγιάμα.

2014: Μλάντεν Πέτριτς.

2015: Χάρης Μαυρίας, Στάθης Ταυλαρίδης, Σωτήρης Νίνης.

2016: Παναγιώτης Βλαχοδήμος, Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Λούκας Βιγιαφάνιες, Ολιβιέ Μπουμάλ, Τζιαντομένικο Μέστο, Ροντρίγκο Μολέντο, Σεμπάστιαν Λέτο, Γιούρι Μαμούτε, Λούκας Εβαντζελίστα.

2017: Δημήτρης Κουρμπέλης, Βίκτωρας Κλωναρίδης, Γκιγέρμε Μολίνς.

2018: Βαγγέλης Οικονόμου, Γιάννης, Μυστακίδης, Έργκους Κάτσε.

2019: Παναγιώτης Αρμενάκας.

2020: Ανουάρ, Ντομινίκ Νάγκι, Καρλίτος, Γιασίν Αγιούμπ.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved