Λαμκέλ Ζε: Παικταράς, αλλά «βόμβα» στα αποδυτήρια ο στόχος του Παναθηναϊκού (videos+photos)

Λαμκέλ Ζε: Παικταράς, αλλά «βόμβα» στα αποδυτήρια ο στόχος του Παναθηναϊκού (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Ο Λαμκέλ Ζε είναι ένας φανταστικός εξτρέμ, με ιδιαίτερα προβληματικό χαρακτήρα - Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον ποδοσφαιριστή που έχει βάλει στο στόχαστρό του ο Παναθηναϊκός

Ο Λαμκέλ Ζε γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1996 και είναι 24 ετών. Ο διεθνής Καμερουνέζος ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Λιλ και στις 29 Ιουλίου του 2016 έκανε το ντεμπούτο του με τη Β’ ομάδα της γαλλικής ομάδας κόντρα στη Λανς.

Το 2016 πήγε στη Σαμουά Νιορταί όπου έμεινε μέχρι το 2018 και κατέγραψε συνολικά 59 συμμετοχές, έχοντας 10 γκολ και 3 ασίστ. Στις 24 Ιουλίου του 2018 μετακόμισε στη βελγική Αντβερπ στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Ο Λαμκέλ Ζε έχει αγωνιστεί σε 69 ματς με τους Βέλγους, ενώ έχει σκοράρει 11 γκολ και έχει μοιράσει 9 ασίστ. Τη φετινή σεζόν έχει συμμετάσχει σε 5 παιχνίδια από τα 18 που έχει δώσει η Αντβέρπ, ενώ έχει δώσει μία ασίστ. Τέλος έχει και μία συμμετοχή με την Εθνική Καμερούν.

Θεωρείται ιδιαίτερα ταλαντούχος εξτρέμ, με ταχύτητα και καλή τεχνική κατάρτιση, ενώ είναι καλός και στο ένας εναντίον ενός. Αναδείχθηκε από τους καλύτερους παίκτες του Βελγίου επί Λάζλο Μπόλονι. Ποδοσφαιρικά θεωρείται ένα εξαιρετικό πρότζεκτ, ωστόσο στο Βέλγιο έχει γίνει ακόμα πιο γνωστός για τον... προβληματικό του χαρακτήρα.

Ο οξύθυμος χαρακτήρας του και τα παραπτώματα στα οποία υποπίπτει, ξεπερνούν πολλές φορές το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, όπως λένε και αρκετοί ποδοσφαιράνθρωποι στο Βέλγιο.

«Αν προπονούταν όπως άλλοι θα άξιζε 15-20 εκατομμύρια ευρώ»

Χαρακτηριστικότερες είναι οι ατάκες του προπονητή της Αντβέρπ Ιβάν Λέκο, ο οποίος τον υποβίβασε στη β' ομάδα και δεν τον υπολογίζει.

«Αν προπονούταν στο επίπεδο του Ρεφαέλοφ, του ντε Λαέτ ή του Χαρούν, θα άξιζε 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ. Τον έχουμε συγχωρέσει για πολλά πράγματα. Αν κάνω μια λίστα από όσα έχει κάνει όσο είμαι εδώ, θα καταλάβετε γιατί τον έχω αφήσει εκτός ομάδας. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα» είπε ο Λέκο, το περασμένο καλοκαίρι.

Απερίσκεπτος και προβληματικός

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Λαμκέλ Ζε σε ματς κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης παίρνει δύο κίτρινες κάρτες σε δύο λεπτά! Προπονητής ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος γίνεται έξαλλος με τον Καμερουνέζο.

«Του είπα στο ημίχρονο να συγκρατηθεί και να παραμείνει ήρεμος. Δεν ήταν καθόλου έξυπνο αυτό που έκανε» ανέφερε ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν ήταν η μοναδική φορά που ο νεαρός εξτρέμ τον έβγαλε από τα ρούχα του.

Τον Μάρτιο του 2019 γίνεται χαμός στην προπόνηση. Εκνευρίζεται με τον Βαν Νταμ για κάποια μαρκαρίσματα και του... απαντάει με γροθιά στο πρόσωπο! Ο Βαν Νταμ συγκρατείται και δεν γίνεται σύρραξη, αλλά ξεκαθαρίζει: «Για μένα πλέον θα είναι απλά ένας συμπαίκτης, τίποτα παραπάνω».

Από την πλευρά του ο Μπόλονι είχε πει για το περιστατικό: «Δεν ήταν καθόλου σωστό και επαγγελματικό αυτό που έκανε, εύχομαι να μάθει από τα λάθη του...».

Καταδίκασε την ομάδα του, τον είπε... ηλίθιο ο Μπόλονι

Τον Αύγουστο του 2019 κάνει το αμίμητο... Η Αντβέρπ δίνει μάχη στα πλέι οφ του Europa League κόντρα στην Άλκμααρ. Το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία έχει έρθει ισόπαλο 1-1 με τη βελγική ομάδα να έχει προηγηθεί 0-1 και να ισοφαρίζεται στο 82 παίζοντας με παίκτη λιγότερο.

Στον επαναληπτικό του Βελγίου, η Αντβέρπ μένει ξανά με 10 παίκτες από το 36' λόγω αποβολής του Μποκανί. Στο 73' όμως ο Λαμκέλ Ζε σκοράρει και στέλνει... προσωρινά την ομάδα του στους ομίλους, κάτι που θα συνιστά τεράστια επιτυχία.

Η χαρά όμως κρατά μόνο για ένα λεπτό ουσιαστικά... Έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα ο Καμερουνέζος φεύγει σαν τρελός στα κάγκελα και πανηγυρίζει με τους φιλάθλους... Ο Έλληνας διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος, που ήδη έχει τινάξει το ματς στον αέρα με τις αποφάσεις του, δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα και η Αντβέρπ μένει με 9 παίκτες. Κρατά μέχρι το 90, δέχεται την ισοφάριση και στην παράταση λυγίζει με δύο παίκτες λιγότερους και χάνει με 4-1.

«Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ηλιθιότητα στους ανθρώπους, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας, οφείλεις να ακολουθείς συγκεκριμένους κανόνες» δήλωσε ο Μπόλονι και όχι άδικα.

Υπάρχει και συνέχεια, όμως... Στον ημιτελικό του Κυπέλλου του 2020 παρότι δεν είναι στους δύο πρώτους εκτελεστές κερδίζει πέναλτι και επιμένει να το εκτελέσει... Το χάνει διακινδυνεύοντας την πρόκριση (τελικά η Αντβέρπ κατέκτησε την κούπα) και προκαλεί την έκρηξη του Μπόλονι:

«Είμαι το ίδιο νευριασμένος μ' εκείνον, όσο είμαι και με τους Μποκανί και Ρεφαέλοφ που τον άφησαν να κάνει το πέναλτι. Δεν έχουν την προσωπικότητα για να επιβληθούν και να τους σέβονται».

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Λαμκέλ Ζε, μπορεί να περιγράφεται ως ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής, αλλά η συμπεριφορά του δεν του έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να διαπρέψει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, στον βαθμό που θα του επέτρεπε το ταλέντο του. Ωστόσο, αν έχει πλέον πάρει το μάθημά του από όσα έχουν γίνει στην Αντβέρπ και ο Μπόλονι μπορέσει να τον ελέγξει, τότε θα μιλάμε ίσως για μια σπουδαία μεταγραφή. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα κατορθώματα του Λαμκέλ Ζε:  

Λαμκέλ Ζε - Ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού και η κόντρα με οπαδούς

Λαμκέλ Ζε - Οι τρομερές ενέργειες με Μπριζ και ο... ψεύτικος τραυματισμός


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Τι συμβαίνει με Αντβέρπ, Ζε, οι οικονομικές του απαιτήσεις και ο χαρακτήρας του

Παναθηναϊκός: Τι συμβαίνει με Αντβέρπ, Ζε, οι οικονομικές του απαιτήσεις και ο χαρακτήρας του

Παναθηναϊκός: «Ο Μπόλονι θέλει τον Λαμκέλ Ζε!» (Photos)

Παναθηναϊκός: «Ο Μπόλονι θέλει τον Λαμκέλ Ζε!» (Photos)

Παναθηναϊκός: Έμμεση επιβεβαίωση από Λαμκέλ Ζε! (Photos)

Παναθηναϊκός: Έμμεση επιβεβαίωση από Λαμκέλ Ζε! (Photos)

Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved