Τα είδε όλα υπέρ του ΠΑΟΚ ο Κλάτενμπεργκ - «Κανένα πέναλτι, κόκκινη ο Αϊτόρ» (video)

Τα είδε όλα υπέρ του ΠΑΟΚ ο Κλάτενμπεργκ - «Κανένα πέναλτι, κόκκινη ο Αϊτόρ» (video)

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της αγωνιστικής.

Το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό ξεχώριζε από το μενού της 13ης αγωνιστικής της Super League, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να κάνει την καθιερωμένη ανάλυση των φάσεων.

Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές και μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον ΠΑΟΚ, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής είδε λάθη μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Αρχικά θεώρησε λάθος την απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλει στο 5' τον Αϊτόρ του Παναθηναϊκού.

«Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και έχει τεντωμένο το πόδι του έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να παίξει τη μπάλα. Βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του τον αντίπαλο του στο πίσω μέρος του ποδιού του με το μαρκάρισμα να συνεχίζεται και να ολοκληρώνεται σε αυτό το σημείο του ποδιού» αναφέρει ο αρχιδιαιτητής.

Αξίζει βέβαια ΕΔΩ να θυμήσουμε τι είχε πει για το μαρκάρισμα του Μπουχαλάκη στον Βιγιαφάνιες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. 

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Αϊτόρ στο 39' από τον Γιαννούλη, χωρίς να δοθεί κάτι, σημείωσε: «Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δύο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει πέναλτι.

Επίσης οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πρώτη δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ και το σώμα του περιστρέφεται μαζί με τα πόδια τα οποία καταρρέουν Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του Επίσης, η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει τη μπάλα».

Ωστόσο, δεν είδαμε τη φάση του Βιεϊρίνια με τον Χουάνκαρ, η οποία μοιάζει με το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Κλάτενμπεργκ θεώρησε σωστό!

Για τη φάση στον αγώνα Παναιτωλικός - Απόλλων που έφερε την τιμωρία των Τζοβάρα και Τζιώτζιου ο Κλάτενμπεργκ ανέφερε: «Η έλλειψη συγκέντρωσης από τον διαιτητή και το βοηθό διαιτητή οδήγησε σε σύγχυση και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά έως ότου με τη συνδρομή του VAR ληφθεί η σωστή απόφαση που ήταν η ακύρωση του γκολ και η σωστή επανάληψη της επανέναρξης με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα για το οφσάιντ».

Δείτε αναλυτικά όλες τις φάσεις και τις αναφορές του Κλάτενμπεργκ στο παρακάτω βίντεο:

Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων της 13ης αγωνιστικής από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved