Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Σπουδαίο «διπλό» και παγκόσμια πρωτοτυπία του VAR (photos)

Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης 0-1: Σπουδαίο «διπλό» και παγκόσμια πρωτοτυπία του VAR (photos)

Ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, αλλά μια διαιτητική απόφαση έκλεψε την παράσταση.

Σημαντική νίκη πήρε ο Απόλλων Σμύρνης στο Αγρίνιο, καθώς επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να σκοράρει στο 37’ με τον Μαρκ Φερνάντεθ. Οι γηπεδούχοι στο 73’ έφτασαν στο γκολ με τον Μεντόσα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Κι αυτό γιατί ο διαιτητής Τζοβάρας γύρισε τη φάση πολύ πίσω, για ένα οφσάιντ του Φατιόν που δεν εκτελέστηκε σωστά και γι’ αυτό ακυρώθηκε το γκολ του Παναιτωλικού, απόφαση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των γηπεδούχων.

Παιχνίδι κέντρου, σκληρά μαρκαρίσματα και ελάχιστες φάσεις. Αυτή ήταν η εικόνα του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι στο Αγρίνιο. Ο Απόλλων Σμύρνης πατούσε κάπως καλύτερα στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσει ευκαιρία. Οι δύο ομάδες είχαν ως πρώτο στόχο την άμυνα, με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι πολύ καλό.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το 25’ αύξησε την πίεσή του και έψαξε περισσότερο το γκολ. Στο 36’ από μπαλιά του Ιωαννίδη, ο Μαρκ Φερνάντεθ πλάσαρε σωστά, ανοίγοντας το σκορ για τον Απόλλωνα. Ως το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να απαντήσουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν πιο προσεκτικός, ενώ ο Παναιτωλικός ήταν υποχρεωμένος να ανοιχτεί και να πιέσει για το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τραϊανός Δέλλας φρέσκαρε τη μεσαία του γραμμή για να έχει η ομάδα του περισσότερα τρεξίματα και έψαξε το γκολ, αλλά οι προσπάθειες των Μάζουρεκ και Βέργου δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο 73’ σημειώθηκε μια απίστευτη φάση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις. Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με γκολ του Μεντόσα, αλλά ο διαιτητής και το VAR γύρισαν τη φάση αρκετά πίσω, όταν ο Απόλλων ήταν στην επίθεση και υπήρξε μαρκάρισμα στον Φατιόν, αλλά πριν και από αυτή τη φάση υπήρχε οφσάιντ. Μετά από περίπου 7 λεπτά, δόθηκε οφσάιντ υπέρ των γηπεδούχων από τον διαιτητή Τζοβάρα, παρά το γεγονός ότι είχε μεσολαβήσει αρκετή ώρα μέχρι τη φάση του γκολ.

Στα επόμενα λεπτά, ο Παναιτωλικός συνέχισε να πρεσάρει για να φτάσει στο γκολ. Στο 87’ το σουτ του Μεντόσα δεν είχε δύναμη, ενώ στο 90’ το σουτ του Ταχάρ ήταν άστοχο. Ο Απόλλων προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα και στο 90+8’ ο Ντάουντα σκόραρε, αλλά είχε υποδειχτεί οφσάιντ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται, χωρίς να αλλάξει κάτι.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Μεντίνα (87’ Περέιρα), Βάντερσον, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντουάρτε (71’ Μεντόσα), Τσιγγάρας (87’ Ασάντι), Μάζουρεκ (54’ Ταχάρ), Αριγίμπι (54’ Γιάκολιτς), Ντίας, Βέργος.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Σλίβκα, Κολ (90’ Μπρούσιτς), Μπεντινέλι (81’ Μουνιέ), Φερνάντεθ (64’ Τσιλούλης), Φατιόν, Ιωαννίδης (64’ Ντάουντα).



ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved