Λαμία-Ολυμπιακός 0-6: Μετακίνηση… 6 στη Φθιώτιδα (photos+video)

Λαμία-Ολυμπιακός 0-6: Μετακίνηση… 6 στη Φθιώτιδα (photos+video)

Λαμία-Ολυμπιακός: Βόλτα... στην πρωτεύουσα της έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι επιβλήθηκαν 6-0, παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον βλέπουν το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έστειλε τον κωδικό… 6 στην Λαμία, έκανε… περίπατο και πανηγύρισε την 9η νίκη σε 10 αναμετρήσεις, υποχρεώνοντας το «συγκρότημα» του Μπάμπη Τεννέ σε μία ακόμα ήττα και το διατήρησε στον… πάτο της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση στην Super League, παίρνοντας το «τρίποντο» σ’ ένα δύσκολο και βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω βροχόπτωσης.

Πλέον, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στους 28 βαθμούς, έχοντας… αέρα τεσσάρων πόντων από τον ΠΑΟΚ και πέντε από τον Άρη, με τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης να αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής (13/12) στο ντέρμπι της πόλης. Παράλληλα, η ομάδα του Λιμανιού πηγαίνει με τον καλύτερο τρόπο στο ντέρμπι της Τετάρτης (16/12) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική.

Καταιγίδα ο Ολυμπιακός

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους, με αποτέλεσμα να περιορίσουν τους γηπεδούχους σε παθητικό ρόλο, κάτι στο οποίο συνέβαλλαν και οι πολλές απουσίες που είχε να αντιμετωπίσει ο Μπάμπης Τεννές. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, παρά τις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, έδειξε να πατάει καλά στο χορτάρι, παρά την κακή κατάσταση λόγω βροχόπτωσης και αναζήτησε από την αρχή τους διαδρόμους προς την εστία του Θεοδωρόπουλου.

Η πρώτη απειλή στον αγώνα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» μόλις στο 7ο λεπτό, αλλά ο Τζανετόπουλος πρόλαβε τον Ραντζέλοβιτς πριν… οπλίσει, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Εμβιλά έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων αντέδρασε εξαιρετικά, παρά το γεγονός πως η μπάλα βρήκε στο χορτάρι. Η Λαμία προσπαθούσε να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό κυρίως με αντεπιθέσεις, όπως στο 12’ όπου ο Μπουλούλης έκανε το σουτ, αλλά ο Σα μπλόκαρε εύκολα.

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν την υπεροχή τους, ανοίγοντας το σκορ με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο αρχηγός των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε στην ασθενή επέμβαση του Θεοδωρόπουλου, έπειτα από φάουλ του Μασούρα και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε να πιέζει, κυρίως με σέντρες από τα πλάγια, όπως στο 26’ με τον Χολέμπας που προσπάθησε να βρει τον Ραντζέλοβιτς αλλά η μπαλιά ήταν πιο δυνατή και ο Σέρβος δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία, ενώ στο 30’ το μακρινό σουτ του Σισέ κόντραρε σε σώματα και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να… τελειώσει το παιχνίδι μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά στο 34’ ο Εμβιλά σημείωσε το καλύτερο τέρμα της βραδιάς, όταν έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 για τους Πειραιώτες στο πιο παραγωγικό τους πρώτο ημίχρονο στην φετινή σεζόν. Ο Μασούρας ήταν αυτός που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε την παράλληλη προς τον άξονα και ο Μαροκινός φορ με προβολή νίκησε τον Θεοδωρόπουλο.

«Χτύπησαν» οι αλλαγές

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μπάμπης Τεννές θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βασιλακάκη και Τσούκαλο, αντί των Μπουλούλη και Γκούγκα, ενώ ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε την… διαχείριση του ρόστερ του, με τον Πέπε να ξεκινά αντί του Εμβιλά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, ήτοι με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητά ένα ακόμα τέρμα. Στο 57’ ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από το γύρισμα του Ραντζέλοβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο Σίλβα δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Θεοδωρόπουλο από το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής.

Πέναλτι και «γαλλικά»

Στο 63ο λεπτό η Λαμία κέρδισε πέναλτι, έπειτα από την εξέταση του VAR, καθώς δύο λεπτά νωρίτερα, η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Ραντζέλοβιτς μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, σε μία φάση που ο Σέρβος δεν πιεζόταν από κανέναν. Οι Αραμπούλι και Ντέλετιτς βρέθηκαν να διεκδικούν την εκτέλεση, νικητής… βγήκε ο δεύτερος, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, κάτι που προκάλεσε έναν έντονο διάλογο μεταξύ των δύο παικτών των γηπεδούχων.

Φαίνεται πως αυτή η φάση προκάλεσε την αντίδραση των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι ανέβασαν… ρυθμό, κάτι στο οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο και η είσοδος των Σουντανί, Κάιπερς και Ανδρούτσου στον αγωνιστικό χώρο. Στο 70’ ο Μασούρας δεν μπόρεσε να βρει τον Σουντανί, με τον Τζανετόπουλο να… τσιμπάει την τελευταία στιγμή την μπάλα, ενώ στο 79’ ήταν η σειρά των Πειραιωτών να βρεθούν στο πέναλτι, έπειτα από νέα υπόδειξη του VAR σε χέρι του Σαραμαντά που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στην εκτέλεση βρέθηκε ο Χιλάλ Σουντανί, στο 82’ ο οποίος δεν έκανε λάθος, νίκησε τον Θεοδωρόπουλο και διαμόρφωσε το 4-0. Όμως, οι Πειραιώτες δεν πήραν το… πόδι από το… γκάζι και στο επόμενο λεπτό, ο Κάιπερς ήταν αυτός που «χτύπησε» την άμυνα των γηπεδούχων, παίρνοντας την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Ραντζέλοβιτς «γράφοντας» το 5-0.

Ωστόσο, οι… ορέξεις των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του 90λεπτου, ο Μασούρας έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, καθώς έβαλε την προβολή στην σέντρα του Ανδρούτσου και διαμόρφωσε το τελικό 6-0 για τον Ολυμπιακό που έκανε… περίπατο στην Λαμία.

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Γκούγκα (46’ Τσούκαλος), Ρόμανιτς, Προβυδάκης, Ζιούλης, Αραμπούλι, Μπουλούλης (46’ Βασιλακάκης), Ντέλετιτς.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (66’ Ανδρούτσος), Χολέμπας, Σεμέδο (66’ Παπαδόπουλος), Σισέ, Εμβιλά (46’ Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75’ Κάιπερς), Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί (61 Σουντανί).



Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved