Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Έβγαλε την υποχρέωση, του ακυρώθηκαν τρία γκολ! (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-1: Έβγαλε την υποχρέωση, του ακυρώθηκαν τρία γκολ! (videos+photos)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το «τριφύλλι» πέτυχε άνετη νίκη με 2-1 επί των Αγρινιωτών στο ΟΑΚΑ με γκολ του Μακέντα και αυτογκόλ του Λιάβα. Ακυρώθηκαν τρία γκολ του «τριφυλλιού».

Έξι γκολ επιτεύχθηκαν στο ΟΑΚΑ, τα τέσσερα τα έβαλε ο Παναθηναϊκός, τα δύο ο Παναιτωλικός και το ματς έληξε 2-1!

Πως έγινε αυτό; Το «τριφύλλι» προηγήθηκε 1-0 με τον Μακέντα κι έφτασε στο 2-0 με αυτογκόλ του Λιάβα. Οι κάκιστοι Αγρινιώτες απλώς μείωσαν στο 94’ με πέναλτι του Μεντόσα. Πού πήγαν τα υπόλοιπα γκολ. Δύο πέτυχε ο Αϊτόρ κι ακόμα ένα ο Μαουρίσιο, αλλά ακυρώθηκαν. Το πρώτο του Ισπανού και του Βραζιλιάνου για οφσάιντ στη φάση και το δεύτερο του Αϊτόρ για χέρι στην αρχή της φάσης από τον Βιγιαφάνιες.

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός πήρε μία άνετη νίκη, που τη χρειαζόταν, ώστε να πετύχει τον αρχικό στόχο της εξάδας. Ο Παναιτωλικός με τη σειρά του θα πρέπει να βελτιώσει πολλά…

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με το γνώριμο 4-4-2. Ο Διούδης στο τέρμα, στην άμυνα δεξιά ο Σάντσες, αριστερά ο Ζαγαρίτης και στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Στα χαφ οι Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Βιγιαφάνιες και οι Καρλίτος, Μακέντα στην επίθεση.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Κνετ στο τέρμα, στην αμυντική γραμμή ήταν δεξιά ο Τζανακάκης, αριστερά ο Ντάλσιο και στόπερ οι Λιάβας, Κωνσταντόπουλος. Στα χαφ οι Τσιγγάρας, Ντίας, αριστερά ο Αριγίμπι, δεξιά ο Γιάκολις και ο Μάζουρεκ πίσω από τον Ιρανό Αζάντι.

Με ηγέτη τον «Βίγια»

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα του Παναθηναϊκού και φάνηκε από το ξεκίνημα, ότι θέλει να αναλάβει χρέη ηγέτη. Θεωρητικά έπαιζε αριστερά, αλλά οι κινήσεις του ήταν περισσότερο δεκαριού, για να δίνει χώρο στον Ζαγαρίτη. Η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του και γενικά έδωσε ποιότητα δημιουργικά στον Παναθηναϊκό. Όχι στον βαθμό, όμως, ώστε συνολικά η ομάδα να είναι επιβλητική. Η κατοχή, άλλωστε, στο α’ 45λεπτο ήταν 50%-50%!

Ακυρώθηκε γκολ του Αϊτόρ

Ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Στο 9’ σε σέντρα του Τζανακάκη, ο Αζάντι αμαρκάριστος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο  Βιγιαφάνιες έβγαλε τη μπαλιά, ο Αϊτόρ την τσίμπησε προ του Κνετ που έκανε τραγική έξοδο εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού εξετάστηκε και στο VAR.

Γκολ ο Μακέντα

Στην επόμενη επιθετική του προσπάθεια ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ. Στο 19' ο Σάντσες από δεξιά έκανε γύρισμα, η μπάλα πέρασε στην πλάτη της άμυνας και στο δεύτερο δοκάρι από τη μικρή περιοχή, σκόραρε με πλασέ ο Μακέντα, σημειώνοντας το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός ανέλαβε πρωτοβουλία, αλλά δεν έφτιαξε κάποια φάση. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο και ήταν συμπαγής, όμως, μπροστά δεν είχε τις φάσεις για να τελειώσει το ματς.

«Φορ» ο Λιάβας και 2-0!

Όλα αυτά μέχρι το 43’. Ο Καρλίτος από αριστερά πάσαρε κάθετα στον Ζαγαρίτη, αυτός έκανε το γύρισμα και στη μικρή περιοχή ο Λιάβας χωρίς να πιέζεται, σαν να ήταν φορ, εκτέλεσε τον Κνετ για το 2-0.

Δεύτερο ακυρωμένο γκολ!

Στο 49’ ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού! Για φάουλ στην αρχή της φάσης και σε χέρι έπειτα από γύρισμα του Βιγιαφάνιες από δεξιά. Στη συνέχεια, μετά το γύρισμα του Αργεντινού έγινε χαμός. Η απίθανη φάση εξελίχθηκε ως εξής:

Στο γύρισμα του Βιγιαφάνιες, ο Καρλίτος έκανε το σουτ στη μικρή περιοχή και απέκρουσε προσωρινά ο Κνετ. Νέο σουτ του Ισπανού έδιωξε ο Τζανακάκης στη γραμμή! Κεφαλιά του Καρλίτος την έβγαλε ο Κνετ, η μπάλα πήγε προς τα αριστερά, ο Καρλίτος, έκανε το τακουνάκι και σε άδεια εστία σκόραρε ο Αϊτόρ!

Και τρίτο άκυρο!

Στο 65’ ακυρώθηκε και τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού! Ο Μαουρίσιο σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε, αφού εξετάστηκε και αυτή η φάση στο VAR, σε θέση οφσάιντ ο Αϊτόρ, που έδωσε την πάσα στον Βραζιλιάνο!

Στο 76’ ο Ζαγαρίτης βγήκε τετ α τετ με τον Κνετ, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού απέκρουσε το πλασέ.

Ο Παναιτωλικός αντίθετα, έδειχνε ακίνδυνος επιθετικά, αλλά στο 94’ με πέναλτι του Μεντόσα (υπέπεσε σε παράβαση με το χέρι ο Σάντσες) μείωσε σε 2-1!

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (84’ Σερπέζης), Αϊτόρ (78’ Μολό), Βιγιαφάνιες (84’ Μπουζούκης), Καρλίτος (67’ Αγιούμπ), Μακέντα (78’ Καμπετσής).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης  (80’ Μεντίνα), Ντάλσιο, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τσιγγάρας, Ντίας, Γιάκολις (60’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (70’ Μεντόσα), Μάζουρεκ  (60’ Ταχάρ), Αζάντι (46’ Βέργος).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το VAR ξαναέκοψε τον Αϊτόρ (video)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το VAR ξαναέκοψε τον Αϊτόρ (video)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το ακυρωμένο γκολ του Αϊτόρ και το έγκυρο του Μακέντα (photos+video)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Το ακυρωμένο γκολ του Αϊτόρ και το έγκυρο του Μακέντα (photos+video)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Δώρο… Λιάβα και 2-0 (video)

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός: Δώρο… Λιάβα και 2-0 (video)

Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved