Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε τη… δουλειά με Φορτούνη και Σα (photos+videos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Έκανε τη… δουλειά με Φορτούνη και Σα (photos+videos)

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο ντέρμπι της φετινής Super League επικρατώντας 1-0 των «πράσινων» που είδαν τον Ζοσέ Σα να βάζει… στοπ στις απειλές των φιλοξενούμενων.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό ήταν να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι του Σαββάτου (21/11) καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς είχε να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει την ομάδα του με σχήμα… ανάγκης, ενώ ακολουθεί και ένα κρίσιμο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ της Τετάρτης (25/11) για τους ομίλους του Champions League. Το «συγκρότημα» του Πειραιά τα κατάφερε, κυρίως χάρις στο πανέμορφο τέρμα του Κώστα Φορτούνη (21’), αλλά κυρίως εξαιτίας των καίριων επεμβάσεων του Ζοσέ Σα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός πήγε στο ντέρμπι με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως, πλήρωσε την άσχημη εκκίνηση, αφού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πίεση που δέχθηκε από τους Πειραιώτες. Παράλληλα, οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να φύγουν ηττημένοι από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Τον «έπνιξε» με την πίεση

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά τον Παναθηναϊκό, αναζητώντας ένα γρήγορο τέρμα που θα έκανε πιο… εύκολο το έργο τους για τη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους «πράσινους», υποχρεώνοντάς τους σε παθητικό ρόλο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από την άμυνά τους, δεχόμενοι μεγάλη πίεση.

Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κυρίως εξαιτίας των πολλών προωθήσεων των δύο ακραίων μπακ. Του Ντρέγκερ από τα δεξιά και του Ραφίνια από τα αριστερά. Οι Πειραιώτες αναζητούσαν τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τα λάθη στην προσπάθεια ανάπτυξης του παιχνιδιού από τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, στο 12’ ο Μασούρας έκανε με τη μία τη σέντρα από τα αριστερά, ο Διούδης δεν κατάφερε να ελέγξει την μπάλα και στην συνέχεια, ο Φορτούνης του έκανε φάουλ στην προσπάθειά του να μπει στην φάση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να δουν… καρπούς από την υπεροχή τους, με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου του ματς. Συγκεκριμένα, στο 21’ ο Ραφίνια έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Μασούρα, αυτός πλάσαρε, ο Διούδης απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά στην… επαναφορά, ο Φορτούνης με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της «πράσινης» εστίας.

Αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός, προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, με τον Ολυμπιακό να δίνει σαφώς χώρο στους φιλοξενούμενους. Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι παίκτες του Λάζλο Μπολονι ανέβασαν… στροφές και έφτασαν με περισσότερες αξιώσεις στην εστία του Σα, αλλά στο 33’ ο Κουρμπέλης έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, όταν η κεφαλιά του πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πορτογάλου τερματοφύλακα των Πειραιωτών.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» αναζήτησαν για μία ακόμα φορά τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων, αλλά ο Σισέ πρόλαβε τον Μακέντα, ενώ στο 43’ ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Ζαγαρίτης πρόλαβε τον Ραντζέλοβιτς πριν κάνει την προβολή.

«Πράσινη» υπεροχή

Το σκηνικό άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λάζλο Μπόλονι θέλησε να αλλάξει τα… κακώς κείμενα της ομάδας του με τους Αλεξανδρόπουλο και Σαβιέρ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άλλαξε κάτι στην ομάδα του. Από τα πρώτα λεπτά της «επανάληψης», οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» κυρίως από τα άκρα, καθώς στον άξονα δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν… πονοκέφαλο στην άμυνα του Ολυμπιακού. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 56’ με την κεφαλιά του Μαουρίτσιο από κόρνερ, αλλά κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Ο Καρλίτος με εξωτερικό φάλτσο βρήκε τον Χατζηγιοβάνη που έκανε το σουτ, αλλά ο Σα αντέδρασε εξαιρετικά και έδιωξε σε κόρνερ. Η συγκεκριμένη φάση ήταν ενδεικτική της «εικόνας» του αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός είχε «καθίσει» πάνω στο προβάδισμα που είχε και συνέχισε να δίνει χώρους στον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, στο 77’ ο Μακέντα έχασε την ευκαιρία του αγώνα. Ο Ζαγαρίτης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Ιταλό, που έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα άουτ, πάνω από το δοκάρι του Σα, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε μία ακόμα καλή ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά για μία ακόμα φορά, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αντέδρασε εξαιρετικά.

Ήταν το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Καρλίτος έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Σα ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε, κρατώντας ουσιαστικά τη νίκη για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Σα, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Σισέ, Ραφίνια, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά (77’ Πέπε), Ραντζέλοβιτς (66’ Σουντανί), Μασούρας (88’ Λοβέρα), Φορτούνης (88’ Ανδρούτσος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χατζηγιοβάνης (64’ Βιγιαφάνιες) Χουάνκαρ (46’ Σαβιέρ), Μακέντα, Καρλίτος.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved