Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 2-2: Όρθιοι οι Περιστεριώτες από την άσπρη βούλα! (video+photos)

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 2-2: Όρθιοι οι Περιστεριώτες από την άσπρη βούλα! (video+photos)

Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προηγήθηκε στις αρχές των ημιχρόνων 0-1 και 1-2 με Φαιόν και Ιωαννίδη, αντίστοιχα, αλλά με δύο πέναλτι του Μανούσου, οι Περιστεριώτες απέφυγαν την ήττα και πήραν την ισοπαλία με 2-2.

Μετά το θρίλερ στη Λαμία και το 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, θρίλερ παίχθηκε και στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα Σμύρνης με το ίδιο σκορ.

Ο Ατρόμητος, λοιπόν, δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη μεγάλη του νίκη επί του Παναθηναϊκού. Οι Περιστεριώτες βρήκαν απέναντί τους έναν ψυχωμένο Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος προηγήθηκε στις αρχές των δύο ημιχρόνων με τον Φατιόν στο 4' και τον Ιωαννίδη στο 47' με 0-1 κι 1-2, αντίστοιχα, αλλά ο Μανούσος δύο φορές με πέναλτι στο 37' και το 72' διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Πέντε πέναλτι δηλαδή σε τρία ματς κι όλα εύστοχα, εις βάρος του Απόλλωνα στα ματς με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο! Ακόμα και ο βαθμός, όμως, είναι θετικός στη μάχη για την παραμονή που δίνει η «Ελαφρά Ταξιαρχία». 

Σχηματισμοί

Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Είχε τον Γιαννιώτη στο τέρμα, δεξιά τον Γκάλο, αριστερά τον Κιβρακίδη και στόπερ τους Γκαλβάο, Γούτα. Στα χαφ ήταν οι Σάλομον, Χαρίσης, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος, δεξιά ο Κωτσόπουλος και ο Μανούσος πίσω από τον Μάτιτς.

Ο Απόλλων έπαιξε με 3-4-3. Είχε στο τέρμα τον Βέρχουλστ και τριάδα στην άμυνα τους Λισγάρα, Ντομίνγκεζ, Μπρούσιτς. Αριστερό μπακ χαφ τον Χουχούμη και δεξί τον Μπαξεβανίδη. Οι Κολ, Φατιόν ήταν στα χαφ και οι Μουνιέ, Μπεντινέλι πίσω από τον Ιωαννίδη.

Αιφνιδιασμός με Φατιόν

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε αποφασιστικά και μόλις στο 2’ από σέντρα του Μπαξεβανίδη, έκανε την κεφαλιά ο Ιωαννίδης στη μικρή περιοχή κι έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Γιαννιώτης.

Οι φιλοξενούμενοι αφού προειδοποίησαν με τον Ιωαννίδη στο 4’ άνοιξαν το σκορ! Πάλι από δεξιά, αυτή τη φορά ο Μπεντινέλι έκανε τη σέντρα και ο Φατιόν με κεφαλιά στη μικρή περιοχή πρόλαβε τον Γιαννιώτη κι άνοιξε το σκορ.

Ο Ατρόμητος ήταν σαστισμένος και στο 8’ ο Μουνιέ είχε ωραία έμπνευση κι επιχείρησε να σκοράρει λίγο κάτω από τη σέντρα, αλλά ο Γιαννιώτης πρόλαβε να επιστρέψει στο τέρμα και μπλόκαρε.

Ο Ατρόμητος μετά το 10’ βρήκε τα πατήματά του. Στο 12’ ο Λισγάρας έχασε τη φάση, ο Μάτιτς απέφυγε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής την έξοδο του Βέρχουλστ, αλλά... βούτηξε και στη συνέχεια σουτ του Λάζαρου απομακρύνθηκε.

Στο 15’ εκτέλεσε φάουλ ο Χριστοδουλόπουλος δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 20’ κεφαλιά του Κωτσόπουλου δεν βρήκε στόχο. Στο επόμενο λεπτό ψαλίδι του Χριστοδουλόπουλου, κόντραρε στον Ντομίνγκεζ και στη συνέχεια ο Κωτσόπουλος σούταρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 23’ εκτέλεσε φάουλ ο Μουνέ και  μπλόκαρε ο Γιαννιώτης στην αριστερή γωνία.

Ισοφάριση με Μανούσο

Ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Ατρόμητος είχε τον έλεγχο και στο 37’ βρήκε το γκολ. Σε σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, ο Ντομίνγκεζ στη μονομαχία με τον Κωτσόπουλο, βρήκε τη μπάλα με το αριστερό χέρι και ο Τζήλος έδωσε πέναλτι, με τον Μανούσο να σημαδεύει την αριστερή γωνία και να κάνει το 1-1.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα, όταν στο 43’ εκτέλεσε φάουλ ο Μουνιέ κι αμαρκάριστος ο Ιωαννίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Νέο χτύπημα του Απόλλωνα!

Ο Απόλλων ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο, όπως και το πρώτο. Πάλι δημιουργώντας από δεξιά. Στο 47’, λοιπόν, σέντρα του Μπεντινέλι, απομάκρυνε ο Γιαννιώτης, στο ύψος του πέναλτι σούταρε ο Κολ, έδιωξε ο Σάλομον στη γραμμή, ο πεσμένος Μουνιέ δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά το έκανε από κοντά ο Ιωαννίδης για το 1-2!

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα, αλλά στο 53’ το σουτ του Μανούσου  κόντραρε σε κόρνερ ο Φατιόν.

Αλλαγές

Ο Κάναντι έριξε στη μάχη δεκάρι τον Ραμπέγιο κι έβαλε τον Μανούσο δεξιά με τον Κωτσόπουλο αριστερά, αλλά πολλές φορές ο Μανούσος πήγαινε δίπλα στον Κωτσόπουλο, με τον Ραμπέγιο στα άκρα και η διάταξη γινόταν 4-4-2 σε φάση επίθεσης.

Ο Παράσχος πέρασε τον Κιτόκο στα χαφ και τον Κολ πιο μπροστά αντί του Μουνιέ και τον έμπειρο Τσαμπούρη δεξιά με τον Μπαξεβανίδη αριστερά.

Ξανά πέναλτι και 2-2

Ο Ατρόμητος δεν έβρισκε χώρους κι απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 65’ από φάουλ του Γκάλο, ο Γούτας έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην ίδια φάση, όμως, υπήρξε μονομαχία του Κιτόκο με τον Χριστοδουλόπουλο. Ο παίκτης του Απόλλωνα κράτησε τον αντίπαλο, ο οποίος έπεσε στο έδαφος, ο Τζήλος κλήθηκ στο VAR να δει τη φάση και φτάσαμε στο 71’ για να υποδειχθεί πέναλτι. Το εκτέλεσε ξανά ο Μανούσος κι αυτή τη φορά έστειλε δεξιά τη μπάλα και αριστερά τον Βέρχουλστ για το 2-2!

Στη συνέχεια δεν υπήρξε μεγάλη φάση έως το 90'. Σ' εκείνο το σημείο ο Χριστοδουλόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Ραμπέγιο μόνος του στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ! Και στο 98' σουτ του Μπρούσιτς εκτός περιοχής έβγαλε δύσκολα ο Γιαννιώτης. 

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Κιβρακίδης (87’ Τομάσεβιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Σάλομον (87’ Ούμπιδες), Χαρίσης (58’ Μπουσούλατζιτς), Χριστοδουλόπουλος, Μανούσος, Κωτσόπουλος (78’ Ενσικουλού), Μάτιτς (58’ Ραμπέγιο).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Χουχούμης (60’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης, Κολ (81’ Φερνάντεθ), Ιωαννίδης (87’ Ντάουντα), Μπεντινέλι, Μουνιέ (60’ Κιτόκο), Φατιόν (81’ Σλίβκα).



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved