Σαμαράς: Η Μάντσεστερ Σίτι και η διαφορετικότητα του ΟΦΗ (photos)

Σαμαράς: Η Μάντσεστερ Σίτι και η διαφορετικότητα του ΟΦΗ (photos)

Συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό της Μάντσεστερ Σίτι παραχώρησε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ και πρώην παίκτης της αγγλικής ομάδας Γιώργος Σαμαράς.

Ο Γιώργος Σαμαράς έχει αγωνιστεί τρία χρόνια στην Μάντσεστερ Σίτι. Με αφορμή τον αγώνα των Άγγλων με τον Ολυμπιακό για την τρίτη αγωνιστική του Champions League, ο παλαίμαχος άσος και αντιπρόεδρος του ΟΦΗ μίλησε στο επίσημο περιοδικό της Σίτι.

Ο Σαμαράς μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ, αλλά και την παρουσία του στον αγγλικό σύλλογο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αποσύρθηκα λίγο νωρίτερα από ό, τι περίμενα, αλλά είχα την ευκαιρία να επιστρέψω στην πατρίδα μου και να βοηθήσω την ομάδα με την οποία μεγάλωσα, οπότε είμαι ακόμα στο ποδόσφαιρο, αλλά με έναν διαφορετικό ρόλο. Ανέλαβα τη θέση του αντιπροέδρου στην ΠΑΕ ΟΦΗ και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και μοναδικό για την Ελλάδα. Προσπαθούμε να οργανώσουμε τις ακαδημίες μας και να χτίσουμε για το μέλλον».

Για τον τρόπο λειτουργίας του ΟΦΗ: «Έχουμε μια φιλοσοφία εδώ στον ΟΦΗ, που έχει να κάνει με τον τρόπο που παίζουμε, εκπαιδεύουμε και λειτουργούμε ως σύλλογος. Δεν αλλάζουμε τον προπονητή εάν έχουμε ένα κακό αποτέλεσμα ή δεν αλλάζουμε τον οποιονδήποτε εάν κάτι δε λειτουργεί σωστά. Πιστεύουμε στη διαδικασία. Δεν θέλουμε οι παίκτες μας να έχουν προβλήματα έξω από το γήπεδο με τη ζωή ή την οικογένειά τους. Εάν συμβεί κάτι όπου τα πράγματα δεν πάνε σωστά σε ένα παιχνίδι, θέλουμε να είναι λόγω του ίδιου του παιχνιδιού κι όχι άλλης αιτίας. Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε όλα αυτά τα δεδομένα, αλλά είμαστε μόνο στην αρχή. Χρειάζεται υπομονή».

Για την φετινή σεζόν: «Η σεζόν που διανύουμε θα είναι δύσκολη. Ο λόγος είναι ότι επειδή πέρυσι η σεζόν ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο και αρχίσαμε ξανά λίγες μέρες αργότερα, ήταν απλώς ένα διάλειμμα παρά μια κανονική περίοδος ξεκούρασης πριν την προετοιμασία για τους παίκτες. Έχουμε τραυματισμούς και δεν έχει να κάνει μόνο με το σώμα, είναι και ψυχικά σκληρό για τους ποδοσφαιριστές, καθώς είναι σαν να παίζουμε 22 μήνες σερί. Το ίδιο όμως συμβαίνει σε όλα τα κλαμπ σε όλη την Ευρώπη και θα είναι μια περίεργη εποχή».

Για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό από την Αγγλία, τη Σκωτία ή την Ολλανδία, καθώς υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που εργάζονται στους συλλόγους. Γνωρίζω από την καριέρα μου ότι πρέπει να παρέχονται τα πάντα στους παίκτες κι αυτό σημαίνει καλό φαγητό, καλά ξενοδοχεία και όταν ταξιδεύουμε, να ταξιδεύουμε σε καλές συνθήκες. Όταν ήμουν στη Manchester City και στη Celtic, τα έκαναν όλα για εμάς και αυτό επέτρεπε στους παίκτες να επικεντρωθούν στο ποδόσφαιρο».

Για το παρελθόν του στη Σίτι: «Όταν ήρθα στην City έμεινα για τρεις σεζόν και αλλάξαμε τρεις διαφορετικούς προπονητές και τρεις διαφορετικές διοικήσεις. Ήταν «τρελό» για τους παίκτες γιατί δεν ένιωθαν άνετα και ήταν πολύ ανησυχητικό. Κάθε σεζόν είχα νέο προπονητή, νέο ιδιοκτήτη, νέους συμπαίκτες. Δεν υπήρχε σταθερότητα. Τώρα όλα είναι διαφορετικά, υπάρχει μια πραγματική φιλοσοφία κι αυτό αφορά τους πάντες μέσα στο Club.

Ποτέ δεν μετανιώνω ούτε για μια στιγμή που φόρεσα τη φανέλα της City. Ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και οι άνθρωποι ήταν πολύ καλοί μαζί μου. Ήμουν 20 ετών όταν έφτασα, αλλά παίζοντας για την City με βοήθησε να πάρω μεταγραφή στη Celtic και να αγωνιστώ επτά χρόνια, οπότε συνολικά αυτά τα 10 χρόνια ήταν υπέροχα για μένα, παίζοντας σε κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη και στην εθνική ομάδα. Το Μάντσεστερ είναι μια υπέροχη πόλη και περνούσα πολύ καλά εκεί.

Είμαι χαρούμενος για τους ανθρώπους στο κλαμπ και φιλάθλους της ομάδας επειδή αξίζουν το καλύτερο. Πολλές φορές τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά και τώρα αξίζουν να απολαύσουν τίτλους».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved