Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Έπιτέλους έκανε... like με Καρλίτος και Διούδη (video+photos)

Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2: Έπιτέλους έκανε... like με Καρλίτος και Διούδη (video+photos)

Λαμία-Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» με πρωταγωνιστή τον Καρλίτος, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, νίκησε για πρώτη φορά με 0-2 στην καταραμένη γι’ αυτόν έδρα της ομάδας της Φθιώτιδας. Καθοριστικός ο Διούδης, ο οποίος στο 0-1 απέκρουσε πέναλτι του Ρόμανιτς. Ντεμπούτο ο «Βίγια»!

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλα περιθώρια. Έπειτα από πέντε ματς χωρίς νίκη, αν ήθελε να δει μπροστά του τα play off, έπρεπε να αρχίσει να παίρνει νίκες.

Αυτό το έκανε και μάλιστα σε ένα καταραμένο γήπεδο. Το «τριφύλλι» από τη σεζόν 2017-18, που ανέβηκε η Λαμία δεν είχε νίκη σε πέντε αγώνες για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ο Καρλίτος, όμως, δεν ήταν μέλος του «τριφυλλιού» σ’ αυτά τα παιχνίδια.

Είναι τώρα και δεν καταλάβαινε από κατάρες. Με δύο γκολ ο 30χρονος Ισπανός φορ, έδωσε στον Παναθηναϊκό με 0-2 την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, πρώτη φυσικά και με τον Μπόλονι στον πάγκο. Μέχρι, όμως, να τελειώσει το ματς ο Ισπανός, χρειάστηκε στο 20’ με το σκορ στο 0-1, ν’ αποκρούσει πέναλτι του Ρόμανιτς ο Διούδης.

Ένα τρίποντο που φέρνει ηρεμία, αρκεί να υπάρξει συνέχεια στα ματς με Απόλλωνα Σμύρνης και Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, πριν έρθει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Όσο για τη Λαμία, παρέμεινε χωρίς νίκη και βυθισμένη στο τέλος της βαθμολογίας. Η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει το εύκολο γκολ και σαν να μην έφτανε αυτό έχασε και το πέναλτι στο 20’ με το σκορ στο 0-1.

 Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 4-4-2. Ο Διούδης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σάντσες, αριστερό ο Ζαγαρίτης και στόπερ οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας. Στα χαφ οι Μαουρίσιο, Κουρμπέλης, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Σαβιέρ και στην επίθεση οι Μακέντα, Καρλίτος.

Η Λαμία παρατάχθηκε από τον Μπάμπη Τεννέ με 4-1-4-1. Ο Θεοδωρόπουλος στο τέρμα, ο Ασίγκμπα δεξί μπακ και ο Μπαχανάκ αριστερό. Στόπερ, Βύντρα, Αντέτζο, σε ρόλο κόφτη ο Σκόνδρας και μπροστά του οι Μπεχαράνο, Μπουλούλης. Στην επίθεση αριστερά ο Ρόμανιτς, δεξιά ο Ντέλετιτς και στην κορυφή ο Καραμάνος.

Γκολ ο Καρλίτος!

Στη πρώτη του φάση ο Παναθηναϊκός είχε την ευτυχία να προηγηθεί. Ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, γυριστή κεφαλιά του Καρλίτος στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήγε στην αριστερή γωνία του Θεοδωρόπουλου! Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του Ισπανού φορ σε τρία σερί ματς, αφού βρήκε δίχτυα και με ΟΦΗ, Βόλο.

Σωτήρας Διούδης!

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που ήθελε, αλλά στο 17’ ο Κουρμπέλης έκανε μία επιπόλαιη κίνηση. Ο Μπεχαράνο εκτέλεσε το φάουλ με το δεξί από αριστερά, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έβαλε το αριστερό του χέρι, όμως, ο Παπαδόπουλος δεν έδειξε κάτι. Ειδοποιήθηκε, ωστόσο, από το VAR κι έδωσε σωστά το πέναλτι. Στο 20’ το χτύπησε ο Ρόμανιτς, αλλά απέκρουσε ο Διούδης. Ήταν τόσο άσχημο το πέναλτι που ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού μπλόκαρε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια!

Ευκαιρίες για το 0-2

Η Λαμία έπεσε ψυχολογικά, ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, δεν δεχόταν φάσεις, αλλά δεν δημιουργούσε κιόλας. Όλα αυτά μέχρι το 37’ Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σαβιέρ, ο Μακέντα έκανε το γύρισμα, ο Πούγγουρας πλάσαρε κι έσωσε την ομάδα του ο Σκόνδρας πριν η μπάλα πάει στα δίχτυα. Στο 41’ δεξί σουτ του Σαβιέρ στο ύψος της μεγάλης περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 45’+3’ ωραίο γύρισμα του Καρλίτος από δεξιά, δεν πρόλαβε ο Μακέντα, γύρισε από αριστερά ο Σαβιέρ, όμως, το μονοκόμματο του Χατζηγιοβάνη κόπηκε.

Καθάρισε ο Ισπανός

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τεννές έκανε πιο επιθετική την ομάδα του. Έβαλε δεξί μπακ τον Σκόνδρα, πέρασε τον μεσοεπιθετικό Βιγιάλμπα κι έπαιξε 4-2-3-1. Η Λαμία, όμως, δεν απειλούσε. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε εύκολα στην άμυνα, ακύρωσε τους εξτρέμ, Ντέλετιτς, Ρόμανιτς και τους απόκοψε από τον Αραμπούλι κι αναζητούσε ένα γκολ να τελειώσει το ματς.

Το βρήκε στο 60’. Τρομερή συνεργασία στον άξονα Μακέντα, Σαβιέρ, ο Πορτογάλος άνοιξε δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πλάσαρε, ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε και ο Καρλίτος αριστερά στη μικρή περιοχή σκόραρε σε κενή εστία.

Το ματς πλέον είχε κριθεί. Στο 69’ σουτ του Αραμπούλι ήταν πολύ άστοχο, ενώ στο 71’ σε κεφαλιά του Μαουρίσιο, το γυριστό του Καρλίτος, μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος. Στο 74’ ο Τεννές έβαλε και τον Μπιανκόνι κι έπαιξε 4-4-2, ωστόσο, δεν πέτυχε κάτι. Στο 75' σε σέντρα του Ζαγαρίτη, η κεφαλιά του Καρλίτος έφυγε άουτ.

Ντεμπούτο «Βίγια»

Μοναδικό αξιοσημείωτο στη συνέχεια το ντεμπούτο του Βιγιαφάνιες, ο οποίος πρόλαβε και είχε δύο τελικές σε πέντε λεπτά! Στο 92’ γύρισμα του Μολό, πλασέ του Καμπετσή κόντραρε, σουτ του Βιγιαφάνιες έδιωξε σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος. Στην εξέλιξη ο Μαουρίσιο έκανε κεφαλιά και απέκρουσε με τα πόδια ο Θεοδωρόπουλος και στην τελευταία φάση, στο 93’ οβίδα του Βιγιαφάνιες έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα (46’ Βιγιάλμπα), Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Μπαχανάκ, Μπεχαράνο, Μπουλούλης (86’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (74’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (29’ λ. τρ. Αραμπούλι – 86’ Τσούκαλος).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης (77’ Μολό), Σαβιέρ (88’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (82’ Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος (88’ Καμπετσής).



Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved