Παναθηναϊκός: Μπόλονι ο 11ος που κάνει ντεμπούτο επί Αλαφούζου! (Photos)

Παναθηναϊκός: Μπόλονι ο 11ος που κάνει ντεμπούτο επί Αλαφούζου! (Photos)

Το αποψινό ματς του Παναθηναϊκού με τον Βόλο είναι το πρώτο του Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του «τριφυλλιού»-Το Onsports.gr θυμίζει το ντεμπούτο των 10 προηγούμενων τεχνικών επί Αλαφούζου!

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, τεχνικός της ομάδας ήταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από τη στιγμή που ο Πορτογάλος απομακρύνθηκε στις αρχές της σεζόν 2012-13 μέχρι και σήμερα, έχουν υπάρξει έντεκα περιπτώσεις τεχνικών που χρειάστηκε να καθίσουν στον… ηλεκτρικό πάγκο του «τριφυλλιού». Κάποιοι πιο έμπειροι, κάποιοι άπειροι, κάποιοι απλά ως υπηρεσιακοί.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Λάζλο Μπόλονι είναι ο 11ος τεχνικός που ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του «τριφυλλιού» με το συγκεκριμένο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ο πρώτος ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Που σαφώς είχε μεγαλουργήσει στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, αλλά είχε κι ένα σύντομο πέρασμα επί Αλαφούζου. Το ντεμπούτο του σε αυτό το σύντομο πέρασμα, το έκανε στις 18 Νοεμβρίου 2012. Στην εντός έδρας αναμέτρηση για το Πρωτάθλημα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει 2-0 χάρη σε γκολ των Ζέκα και Βιτόλο (πέναλτι). Στον αντίπαλο πάγκο τότε, βρισκόταν ο Γιώργος Δώνης!

Αφού αποτέλεσε παρελθόν ο Ρότσα, τα σκήπτρα πήγαν σε μια απ’ τις πλέον αποτυχημένες επιλογές. Στον Φάμπρι. Ο… περίεργος Ισπανός τεχνικός, κάθισε πρώτη φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ. Ήταν 9 Ιανουαρίου 2013. Τελικό σκορ 2-1, με γκολ των Σο-Τοτσέ, ενώ είχε μειώσει ο Ναζλίδης για τους Κρητικούς.

Την ίδια σεζόν κι αφού το… προπονητικό ανέκδοτο Φάμπρι αποτέλεσε παρελθόν, για τρία ματς έγινε πρώτος προπονητής ο Γιάννης Βονόρτας. Το ντεμπούτο του ήταν στο εντός έδρας παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, που ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0) στις 7 Απριλίου του 2013.

Εν συνεχεία ήρθε η εποχή του Γιάννη Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός έμεινε στον πάγκο του Παναθηναϊκού για περίπου 2,5 χρόνια. Το πρώτο του ματς, άρα και το ντεμπούτο του δηλαδή, ήταν στις 18 Αυγούστου 2013. Στη Λεωφόρο οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 2-0 του Παναιτωλικού, με τέρματα των Νάνο (πέναλτι) και Μπεργκ.

Μετά τον Αναστασίου, για μία αναμέτρηση κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο άμεσος συνεργάτης του, Στιβ Ρούτερ. Το Νοέμβριο του 2015 (7/11) στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Εκεί οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ (Ναπολεόνι), όμως τα τέρματα των Καρέλη και Μπεργκ έδωσαν τη νίκη στο «τριφύλλι» με 2-1.

Ο Αντρέα Στραματσόνι έγινε ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού. Με το ντεμπούτο του να είναι… περίπλοκο. Θεωρητικά θα γινόταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, όμως εκείνο το ματς δεν έγινε ποτέ και το πήραν οι «ερυθρόλευκοι» στα χαρτιά. Μία εβδομάδα μετά (28-11-15) ο Ιταλός έκανε ντεμπούτο στη Θεσσαλονίκη απέναντι στον Ηρακλή. Κι έγινε ο πρώτος που χάνει σε ντεμπούτο επί Αλαφούζου, με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Βέλλιο.

Τον Στραματσόνι διαδέχτηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο παλαίμαχος άσος των «πράσινων» με το… καλησπέρα είχε δύσκολο έργο, καθώς έκανε το ντεμπούτο του κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Με ένα γκολ του Ρόμπιν Λουντ το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0.

Από τον Ουζουνίδη, σειρά πήρε μια άλλη μεγάλη δόξα του Παναθηναϊκού. Ο Γιώργος Δώνης. Τον Αύγουστο του 2018 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του το «τρένο», στο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια (26/8). Το γκολ του Μπουζούκη έδωσε τη νίκη στους «πράσινους» με σκορ 1-0!

Φτάνουμε λοιπόν στη φετινή σεζόν. Προφανώς και το πρώτο ντεμπούτο ήταν αυτό του Ντάνι Πογιάτος. Ο οποίος έγινε ο δεύτερος τεχνικός που ηττάται στην πρώτη του φορά στον πάγκο του Παναθηναϊκού, επί ημερών της τωρινής ιδιοκτησιακής κατάστασης. Στις 13 του Σεπτέμβρη λοιπόν, το «τριφύλλι» με γκολ του Ριέρα έφυγε με… σκυμμένο κεφάλι απ’ την Τρίπολη χάνοντας απ’ τον Αστέρα. Με τον Πογιάτος να αντέχει μόλις τρία ματς στον πάγκο του Παναθηναϊκού!

Ο 10ος τεχνικός που έκανε ντεμπούτο σε αυτό το διάστημα για τους «πράσινους», ήταν ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος. Σε υπηρεσιακό ρόλο φυσικά και για ένα μόλις ματς. Πριν μία εβδομάδα (18-10) στο ισόπαλο 2-2 του Ηρακλείου απέναντι στον ΟΦΗ.

Κατά συνέπεια, οι δέκα τεχνικοί που έκαναν ντεμπούτο πριν τον Λάζλο Μπόλονι, μέτρησαν 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Το ντεμπούτο των προπονητών επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου:

Ρότσα: 18-11-12 ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0

Φάμπρι: 9-1-13 ΠΑΟ-Πλατανιάς 2-1

Βονόρτας: 7-4-13 ΠΑΟ-Πανιώνιος 0-0

Αναστασίου: 18-8-13 ΠΑΟ-Παναιτωλικός 2-0

Ρούτερ*: 7-11-15 Ατρόμητος-ΠΑΟ 1-2

Στραματσόνι: 28-11-15 Ηρακλής-ΠΑΟ 1-0

Ουζουνίδης: 4-12-16 ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 1-0

Δώνης: 26-8-18 Ξάνθη-ΠΑΟ 0-1

Πογιάτος: 13-9-20 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0

Συλαϊδόπουλος*: 18-10-20 ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-2

*Κάθισαν στον πάγκο για ένα ματς.

 



Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved