Παναθηναϊκός: Ένα... βουνό περιμένει τον Μπόλονι (photos)

Παναθηναϊκός: Ένα... βουνό περιμένει τον Μπόλονι (photos)

Ο Ρουμάνος τεχνικός Λάζλο Μπόλονι γνωρίζει ότι έχει πολλή δουλειά να κάνει στον Παναθηναϊκό. Ποιες είναι οι προτεραιότητες και τι θα αντιμετωπίσει.

Ο Λάζλο Μπόλονι θα πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό ουσιαστικά μετά το ματς με τον ΟΦΗ.

Ο έμπειρος Ρουμάνος τεχνικός ήδη έχει πάρει γεύση από τα φετινά παιχνίδια και συγκεντρώνει πολλές πληροφορίες για το ρόστερ, το οποίο όπως έχουμε αναφέρει θα αξιολογηθεί από την αρχή. Ακόμα κι αυτοί που πριν δεν υπολογίζονταν. Ο 67χρονος προπονητής θα έχει αρκετά θέματα να λύσει. Ας δούμε τις προτεραιότητές του.

Ψυχολογία και αυτοπεποίθηση: Μία νίκη στο Ηράκλειο σαφώς και θα τονώσει τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών του «τριφυλλιού». Και πάλι, όμως, ο Μπόλονι θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει σ’ αυτό το κομμάτι. Να ενισχύσει την πίστη των ποδοσφαιριστών του και να τους μεταδώσει νοοτροπία νικητή. Εννοείται ότι αν ούτε την ερχόμενη Κυριακή έρθει η νίκη, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια με τη ψυχολογία στο ναδίρ και τη πίεση στα ύψη. Τα αποδυτήρια, ένα οικογενειακό δέσιμο λείπει αυτή τη στιγμή και φαντάζει ως η τοπ προτεραιότητα.

Να δώσει ρυθμό σε παίκτες: Επιτυχημένος είναι ένας προπονητής που μπορεί να βγάλει το 100% από τους παίκτες του. Είτε δουλεύει καλά στην τακτική είτε όχι, αν μπορέσει να πάρει το καλύτερο από τον κάθε παίκτη, ακόμα κι αν κάποιος είναι του μέτριου επιπέδου και παντρέψει αυτά τα στοιχεία, τότε θα βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Ο Μπόλονι θα δουλέψει με παίκτες που τώρα παίζουν έπειτα από μήνες και δεν έχουν αποδώσει καλά. Οι Αϊτόρ, Καρλίτος, Σάντσες, ο Αγιούμπ (έπαιξε ελάχιστα από τον Γενάρη που ήρθε), δεν είχαν ρυθμό και ο Μπόλονι θα κληθεί να τους φέρει άμεσα στο επιθυμητό επίπεδο.

Συνύπαρξη Μακέντα, Καρλίτος: Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ικανούς φορ με υψηλές αποδοχές. Ο Πογιάτος προσπάθησε να τους χωρέσει, βάζοντας τον Ισπανό αριστερά, ή τον Ιταλό (στο δεύτερο ημίχρονο με τη Λάρισα), ενώ ο δεύτερος δεν ξεκίνησε με τον Άρη. Κάποτε ο Παναθηναϊκός είχε Βαζέχα, Ολισαντέμπε, Κωνσταντίνου, Λυμπερόπουλο, Βλάοβιτς, αλλά ήταν άλλες εποχές και πρωταγωνιστούσε στην Ευρώπη, οπότε είχε παιχνίδια μοιράσει τον χρόνο. Τώρα μοιάζει υπερβολικό να… πνίγεται ο Παναθηναϊκός στο πως θα χωρέσει δύο παίκτες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι κάτι στο οποίο πρέπει να βρει λύση ο 67χρονος τεχνικός.

Οι εξτρέμ: Ο Παναθηναϊκός έχει στα άκρα Χατζηγιοβάνη, Αϊτόρ, Σαβιέρ, Εμμανουηλίδη και φυσικά μπορεί να παίξει εκεί και ο Βιγιαφάνιες. Ο Μπόλονι οφείλει να καταλήξει σε αυτούς που θα του δώσουν αμυντική ισορροπία και θα είναι συνεπείς και σε αυτά τα καθήκοντα, κυρίως όμως θα πρέπει να δει ποιοι είναι οι πιο ικανοί, ώστε να κάνουν τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό, επικίνδυνο, απειλητικό. Τους παίκτες που θα δώσουν πράγματα στο ένας εναντίον ενός, θα δημιουργούν υπεραριθμία και θα πατούν στην αντίπαλη περιοχή προσφέροντας γκολ κι ασίστ.

Ο Βιγιαφάνιες: Ο παίκτης με το υψηλότερο συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό ακόμα δεν έχει μπει στην ομάδα. Έχει βγάλει τραυματισμούς και επιπλέον έχει να παίξει από την άνοιξη… Ο Αργεντινό άσος θέλει προσεκτική διαχείριση και ο εδώ ο Μπόλονι έχει ένα στοίχημα. Να παίξει στα χαφ ο Βιγιαφάνιες με τον Μαουρίσιο μοιάζει απίθανο. Να τον δούμε δεκάρι σε ένα 4-2-3-1 ή στα άκρα είναι πιο πιθανό. Το σίγουρο είναι ότι ο Μπόλονι έχει ένα μεγάλο ζήτημα να επιλύσει.

Οι χαφ: Ο Μαουρίσιο προστέθηκε με την παράλληλη αποχώρηση του Πογιάτος. Ένας ποιοτικός μέσος, αλλά όχι ταχυδυναμικός. Έχει πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά και ο Μπόλονι με αυτόν στην ενδεκάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επιμείνει στο 4-3-3 του προκατόχου του πλέον ή θα πάει σε άλλον σχηματισμό (4-4-2 κλασικό ή 4-2-3-1). Και πως θα διαχειριστεί και παίκτες όπως οι Μπουζούκης, Αγιούμπ, οι οποίοι αν η ομάδα παίζει με δύο χαφ, δεν θα έχουν τον χρόνο συμμετοχής που θα είχαν με 4-3-3. Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τους νεαρούς Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη.

Μπακ και transition: Ο Μπόλονι, παράλληλα, οφείλει να πάρει επιθετικά στοιχεία και από τους μπακ. Μία μεγάλη ομάδα πρέπει να παίρνει παιχνίδι από τα άκρα και δεν εννοούμε μόνο τους εξτρέμ. Δεν νοείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι μπακ να μην έχουν επίδραση στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίρνει ασίστ, δημιουργία από τους μπακ. Ο Χουάνκαρ έχει επιθετικά στοιχεία, αλλά υστερεί αμυντικά (αυτό τουλάχιστον φάνηκε με τον Άρη), ενώ ο Σάντσες ψάχνεται. Το «τριφύλλι» επιπλέον θα πρέπει να βελτιωθεί στο transition. Να παίζει γρήγορα, να βγαίνει ταχύτητα στην αντεπίθεση και να αμύνεται σωστά όταν χάνει τη μπάλα. Κυρίως να μειώνει τον χρόνο ανάκτησής της.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μπόλονι έχει πολλά θέματα ν’ αντιμετωπίσει και να λύσει. Σε μία ομάδα που δεν είναι δική του, με καταρρακωμένη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Το τι θα καταφέρει, θα φανεί στα υπόλοιπα ματς που είναι με μικρομεσαίους αντιπάλους. Μετά τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός παίζει με Βόλο μέσα, Λαμία έξω και Απόλλων, Ατρόμητο εντός, οπότε του δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσει σημαντικά τη βαθμολογική του θέση.  


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Έδειξε την τετράδα μπροστά (photos)

Παναθηναϊκός: Έδειξε την τετράδα μπροστά (photos)

Παναθηναϊκός: Ατομικό ο «Βίγια», απίθανο για ΟΦΗ ο Αγιούμπ

Παναθηναϊκός: Ατομικό ο «Βίγια», απίθανο για ΟΦΗ ο Αγιούμπ

Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved