Παναθηναϊκός: «Ήρωας στην Αντβέρπ ο Μπόλονι, αιχμές και κριτική στη Γάνδη»

Παναθηναϊκός: «Ήρωας στην Αντβέρπ ο Μπόλονι, αιχμές και κριτική στη Γάνδη»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος Σάντερ Ντεγκρέιβ ανάλυσε τον Λάζλο Μπόλονι της Αντβέρπ και της Γάνδης. Τι είπε για τον νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τους παίκτες, τη δουλειά του στο γήπεδο, τις ιδέες του.

Ο Λάζλο Μπόλονι έμεινε δύο σεζόν στην Αντβέρπ και στη συγκεκριμένη ομάδα έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον 67χρονο Ρουμάνο τεχνικό, ο οποίος θα αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Στη Γάνδη, αντίθετα, δεν έμεινε ούτε έναν μήνα και δέχθηκε έντονη κριτική.

Ο δημοσιογράφος Σάντερ Ντεγκρέιβ της «Het Laatste Nieuws», μίλησε στο Onsports.gr για τον Μπόλονι των τελευταίων τριών ετών. Αναλυτικά, τα όσα μας μετέφερε για τον επόμενο προπονητή του «τριφυλλιού».

-Ποιοι είναι οι λόγοι που αποχώρησε ο Μπόλονι από τη Γάνδη;

«Επιλέχθηκε από το διοικητικό συμβούλιο για να φέρει κάποια γρήγορα αποτελέσματα μετά από μια κακή έναρξη της σεζόν. Πήρε μια νίκη εναντίον της Μέχελεν, αλλά έχασε κόντρα στις Αντβέρπ και Έουπεν. Απολύθηκε πριν από τον αγώνα των προκριματικών του Champions League ενάντια στη Ραπίντ Βιέννης. Το ποδόσφαιρο που έφερε δεν αντιστοιχεί στο στυλ παιχνιδιού της Γάνδης. Οι οπαδοί της ομάδας ήταν φανατικοί υποστηρικτές του προκατόχου του Γες Θόρουπ κι επίσης δεν βοήθησαν την κατάστασή του».

-Πως ήταν η κατάσταση στα αποδυτήρια με τους παίκτες; Τον εκτιμούσαν;

«Οι παίκτες είχαν συνηθίσει να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και δεν τους άρεσαν οι αυστηροί τακτικοί κανόνες που επέβαλε ο Μπόλονι στην ομάδα. Ένας παίκτης, ο Ρομάν Γιάρεμτσκουκ, άφησε αιχμές για τον προπονητή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη εναντίον της Μέχελεν, είπε: «Πρέπει να παίξουμε σαν διεκδικητές του τίτλου με επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά παίζουμε σαν ομάδα από τη δεύτερη κατηγορία».

-Ποια ήταν η σχέση του με τα μέσα ενημέρωσης και τη διοίκηση;

«Τα ΜΜΕ γενικά τους αρέσει η συμπεριφορά του εκτός του χώρου. Ο Μπόλονι έχει χιούμορ, αλλά συχνά χτυπάει γύρω από… τον θάμνο όταν απαντά σε ερωτήσεις. Ήταν η επιλογή του προέδρου του συλλόγου, αλλά όταν οι οπαδοί άρχισαν να τον κριτικάρουν, έχασε την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου».

- Ως προπονητής τι σχηματισμό προτιμούσε; Δούλευε στην τακτική, στις στημένες φάσεις; Του άρεσε το επιθετικό ποδόσφαιρο; Η ομάδα του ήταν καλή στο transition;

«Ο Μπόλονι συνήθως χρησιμοποιεί 4-3-3, αλλά με αμυντική νοοτροπία. Οι εξτρέμ θέλει να παίζουν πιο πίσω και ψάχνει να εκμεταλλευτεί χώρους στις αντεπιθέσεις. Στηρίζεται σε επιθετικούς παίκτες και τυπικούς νικητές. Του αρέσουν οι κομπίνες στις στημένες φάσεις».

- Στην Αντβέρπ, όπου ήταν δύο χρόνια, τι πιστεύουν γι 'αυτόν;

«Είναι ένας από τους ήρωες των τελευταίων χρόνων στην Αμβέρσα. Όταν η ομάδα προήχθη από τη δεύτερη κατηγορία, ανέλαβε και πήρε γρήγορα καλά αποτελέσματα. Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της Αντβέρπ, μετέτρεψε τον σύλλογο σε μια ομάδα ικανή να νικήσει τους κορυφαίους συλλόγους. Οδήγησε την ομάδα στον τελικό του κυπέλλου».

- Εμπιστεύτηκε νεαρούς παίκτες, τους εξέλιξε;

«Συνήθως βασίζεται σε έμπειρους παίκτες».

-Είναι μεγάλη προσωπικότητα, αλλά μεγάλος σε ηλικία τώρα. Έχει νέες ιδέες; 

«Συνήθως παραμένει στον παλιό τρόπο προετοιμασίας παιχνιδιών. Θα χρησιμοποιήσει βιντεοσκοπημένα παιχνίδια για ανάλυση, αλλά όχι εντατικά».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved