Μποροβήλος: «Ο Αστέρας Τρίπολης αναδεικνύει ποδοσφαιριστές»

Μποροβήλος: «Ο Αστέρας Τρίπολης αναδεικνύει ποδοσφαιριστές»

Ο Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Αστέρα με τη Μίλαν, αλλά και τις συνέπειες της πανδημίας στο ποδόσφαιρο.

Ομάδα που αναδεικνύει και βοηθά τους ποδοσφαιριστές είναι ο Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε ο Γιώργος Μποροβήλος. O πρόεδρος του Αστέρα μίλησε στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης για την πορεία και τους στόχους της ομάδας, αλλά και τις συμφωνίες με μεγάλα κλαμπ για ποδοσφαιριστές.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις για τον υποβιβασμό των ομάδων από την Super League και σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία και τις συνέπειες που προκαλεί στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μποροβήλου:

Πώς βιώνει την πανδημία του κορονοϊού το κλαμπ και κατά πόσο επηρεάζεται;

«Δεν έχουμε στο γήπεδό μας τους φιλάθλους μας και αυτό είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και για εμάς αλλά περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές. Έχουν συνηθίσει να παίζουν μπροστά σε κοινό και το ποδόσφαιρο γι’ αυτούς είναι πρώτα άθλημα και μετά επάγγελμα. Λείπει το στοιχείο του φίλαθλου κόσμου και δεν υπάρχει η ευχαρίστηση του να αγωνίζεσαι για αυτούς».

Τα αυξανόμενα κρούσματα έπαψαν τις όποιες συζητήσεις για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα;

«Η πανδημία ξάφνιασε την παγκόσμια κοινότητα και κανείς δεν ξέρει το αύριο. Ως Λίγκα κάναμε και κάνουμε συνεχώς αιτήματα για να αρχίσει ο κόσμος να επιστρέφει στα γήπεδα σκεπτόμενοι πάντα την υγεία των φιλάθλων μας και τους τρόπους που θα τους προστατέψουμε. Μέχρι τώρα δεν έχει εγκριθεί κάτι τέτοιο. Αν υπάρξει πτωτική πορεία των κρουσμάτων ίσως επιτραπεί η είσοδος στο 20%. Βλέπουμε και στην Ευρώπη να γίνεται οπότε σιγά σιγά θα γίνει και στην Ελλάδα».

Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του Αστέρα τις πρώτες αγωνιστικές;

«Θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο Αγρίνιο, αλλά δεν σημαίνει πως όποιος παίζει με 10 παίκτες χάνει. Γενικά, ο Αστέρας όποτε παίζει με πλεονέκτημα δεν έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα και αυτό έγινε και με τον Παναιτωλικό. Μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση, ξεκινήσαμε καλά στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαμε και καλύτερα, πάντα εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Υπάρχει ενημέρωση για το θέμα του υποβιβασμού των ομάδων από την Super League;

«Συμμετέχω και στην επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η εισήγησή μας, που θα γίνει δεκτή, είναι να πάμε με την περσινή προκήρυξη. Δηλαδή, ο πρώτος της SL2 να ανεβαίνει, ο τελευταίος της SL1 να πέφτει και ο προτελευταίος της πρώτης κατηγορίας να παίζει μπαράζ με τον δεύτερο της χαμηλότερης».

Ο Αστέρας προχώρησε σε μεταγραφές, ενώ ξάφνιασε πολλούς με την μετακόμιση του νεαρού Ψεύτη στη Μίλαν…

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο Αστέρας αναδεικνύει ποδοσφαιριστές και δίνει την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές του. Μόνο κέρδη έχουμε από τέτοιες συνεργασίες αν και ο Αστέρας είναι σχετικά ένα καινούργιο κλαμπ στην μεγάλη κατηγορία. Έχουμε την πώληση του Ντοναρούμα στη Μίλαν, του Μιχελή επίσης, του Κυριακόπουλου στη Σασουόλο, βλέπουμε την πορεία του Μπακασέτα, του Κουρμπέλη, του Φορτούνη, μιλάμε για παίκτες του Αστέρα που μας κάνουν περήφανους με την πορεία τους».

Υπάρχει περίπτωση περαιτέρω μεταγραφικής ενίσχυσης;

«Ο Αστέρας έχει συγκεκριμένο πλάνο στις μεταγραφές του. Οι προπονητές έχουν τον πρώτο λόγο, υπάρχει τεχνικός διευθυντής και όλα μελετώνται σύμφωνα με τις ανάγκες. Δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά, εκτός και αν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό».

Ο Δουβίκας έκανε ένα δυναμικό ξεκίνημα, έχει δοθεί με μεταγραφή στον Βόλο;

«Ο Δουβίκας έχει δοθεί στον Βόλο και ο Αστέρας κρατά ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης”. Πώς σχολιάζετε τις γρήγορες απολύσεις των προπονητών; “Δεν υπάρχει υπομονή αλλά βιασύνη. Όταν δεν έρθει κάποιο αποτέλεσμα βλέπουμε να αποχωρεί ο προπονητής γιατί είναι δύσκολο να φύγει ένας σημαντικός αριθμός παικτών. Προγραμματισμός χρειάζεται και όχι βεβιασμένες κινήσεις».

Ποια είναι η γνώμη σας για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής που δεν βλέπουμε να στηρίζεται από όλες τις ομάδες;

«Δυστυχώς υπάρχουν ομάδες που βάζουν πρώτα τον εαυτό τους και όχι την Εθνική. Είναι μια νέα προσπάθεια, χρειάζεται υπομονή και πρέπει να καταλάβουμε πως η Εθνική ομάδα είναι η βιτρίνα του ποδοσφαίρου μας στο εξωτερικό».

Από τις επαφές που έχετε με επιχειρηματίες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θεωρείτε πως η κακή οικονομική συγκυρία λόγω της πανδημίας, μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τις ομάδες;

«Το πρόβλημα είναι πως ήδη έχει επηρεαστεί το ποδόσφαιρο και άμα αυτό συνεχιστεί σε βάθος χρόνου, οι συνέπειες μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Ήδη έχει γίνει μεγάλη ζημιά, τα έσοδα έχουν συρρικνωθεί, χορηγοί αποχωρούν και στόχος είναι οι ομάδες που έχουν έναν προγραμματισμό να βρουν μια ισορροπία όσο πιο σύντομα γίνεται».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved