Δώνης: «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες με τις οποίες διοικεί»!

Δώνης: «Ο ιδιοκτήτης δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες με τις οποίες διοικεί»!

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε για τον Παναθηναϊκό όντας πλέον μακριά απ’ την ομάδα, ρίχνοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον Γιάννη Αλαφούζο-«Ο Ρόκα παρέκαμπτε τον προπονητή, δε θα μπορούσα να συνεργαστώ μαζί του»!

Πέρασε δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό μέχρι τη στιγμή που η ιδιοκτησία αποφάσισε πως θέλει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Γιώργος Δώνης έχει έρθει στο μυαλό πολλών φίλων του Παναθηναϊκού, ειδικά μετά το τραγικό ξεκίνημα της ομάδας τόσο σε επίπεδο αποτελεσμάτων, όσο και στον τομέα του ποδοσφαίρου που παρουσιάζει στο χορτάρι.

Το «τρένο» παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Total Football» του «OPEN». Εκεί δε γινόταν να μη μιλήσει για τον Παναθηναϊκό! Ο πρώην προπονητής των «πράσινων» και παλαίμαχος άσος της ομάδας, δεν… μπήκε καθόλου στα χωράφια του Πογιάτος μη θέλοντας να κρίνει συνάδερφό του.

Αντίθετα, αναφέρθηκε στον Τσάβι Ρόκα, για τον οποίο είπε πως δε θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του, επειδή ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής ήθελε απ’ την πρώτη στιγμή να έχει αυτός αποκλειστικά την ευθύνη για το μεταγραφικό σχεδιασμό!

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο 51χρονος τεχνικός, αυτό το μοντέλο το δέχτηκε και το στήριξη ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Μάλιστα για τον Γιάννη Αλαφούζο ο Γιώργος Δώνης είπε πως δεν διοικεί με σταθερές ιδέες κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη για τον Παναθηναϊκό και όχι μόνο:

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού:

«Δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι νέο. Μπορώ να μιλήσω για την ομάδα που προπόνησα. Κάνει μια νέα αρχή, με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης. Όταν υπάρχουν αλλαγές χρειάζεται υπομονή και χρόνος δε γίνεται διαφορετικά».

Για τον Ρόκα και την επιλογή αλλαγής τεχνικού:

«Με έναν πολύ καλό προπονητή, θα μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου. Δε θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τον κ. Ρόκα. Ο Παναθηναϊκός πρώτη σεζόν δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές. Το δεύτερο χρόνο έκανε, κάποιες βγήκαν κάποιες απέτυχαν. Εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να αφήσω να έρθουν παίκτες χωρίς τη δική μου έγκριση. Είχε το δικό του μοντέλο που παρέκαμπτε τον προπονητή. Ήξερε επειδή είχε μελετήσει το συμβόλαιό μου, πως χωρίς τη δική μου έγκριση δε θα έκανε μεταγραφή. Άρα ο ιδιοκτήτης θα έπρεπε να βρεθεί σε δίλημμα. Ο πρόεδρος αποφάσισε».

Για Αγιούμπ και Καρλίτος αν είχε δώσει έγκριση:

«Για Καρλίτος ναι. Ο Αγιούμπ ήταν προσωπική επιλογή του τεχνικού διευθυντή».

Για την προηγούμενη θερινή μεταγραφική περίοδο που ήταν στην ομάδα:

«Ξέρετε πως ο Παναθηναϊκός απ’ τη στιγμή που μπήκε στη διαδικασία μεταγραφών, έδινε δύναμη στους τεχνικούς διευθυντές και όχι στον προπονητή. Εγώ δε θα το άφηνα να γίνει ξανά αυτό. Όταν έχεις μπάτζετ για μεταγραφές με 200.000, τέτοιο δεν είχα ούτε στη Λάρισα και τον Ατρόμητο. Αυτό που είχε ο κ. Νταμπίζας με το όνομα του Παναθηναϊκού, δε βρίσκεις σοβαρές λύσεις. Εγώ έλεγα αντί για 6-8 κινήσεις να πάμε σε 2-3, κάτι που η διοίκηση δεν ήθελε να ακολουθήσει».

Για τους πολλούς Ισπανούς κι αν πήγε… περίπατο το πλάνο με τους Έλληνες:

«Θεωρώ πως πάντα για τις αλλαγές στο πλάνο ευθύνονται οι ιδιοκτήτες. Πρέπει να ξεκαθαρίσω πως ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε μοντέλο για να αναδείξει νέους παίκτες. Ξεκίνησε για να σωθεί απ’ την κατάσταση που είχε βρεθεί. Πως θα έπεφτε κατηγορία. Τελικά έμεινε με -6 και απαγόρευση παικτών. Δεν είχε πρότζεκτ ανάδειξης Ελλήνων παικτών. Με αυτά τα παιδιά και χωρίς μεταγραφές, 6 πρώτες αγωνιστικές κάναμε 5 νίκες και 1 ισοπαλία».

Για το εάν υπήρχε τρόπος να βρεθεί χρυσή τομή και να παραμείνει:

«Σας διαβεβαιώνω πως επειδή η επιλογή μου ήταν πρώτα απ’ όλα συναισθηματική, πως όλο το τελευταίο εξάμηνο έκανε πολλές προσπάθειες να λυθούν σοβαρά θέματα. Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας, ο τεχνικός διευθυντής ήθελε το απόλυτο κουμάντο, δεν μπορούσε να συνεργαστεί με προπονητή ισχυρή προσωπικότητα. Εγώ με αυτό τον τρόπο δεν μπορώ να λειτουργήσω. Αφού κατάφερε να πείσει τον ιδιοκτήτη πως θα κάνει Πρωταθλητισμό, την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης και κανείς άλλος».

Για τη θέση που παίζει ο Καρλίτος:

«Έχω δείξει το πόσο σέβομαι συναδέρφους. Σε καμία περίπτωση δε θα απαντούσα πως πρέπει άλλος προπονητής να χρησιμοποιεί παίκτες του. Ο Καρλίτος έχει το γκολ, δυστυχώς εμείς τον είχαμε όταν δεν ήταν στα καλύτερά του έπρεπε να δουλέψει. Έχει ποιότητα και μπορεί να βάλει αρκετά τέρματα».

Για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος απ’ τον Παναθηναϊκό:

«Η ιστορία δε σβήνει. Θα υπάρχει πάντα. Θα πρέπει όλοι να αποδεχόμαστε την πραγματικότητα και τις συνθήκες που υπάρχουν άσχετα με το παρελθόν. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοιες καταστάσεις. Τις πρώτες αγωνιστικές πέρσι είχαμε 1 βαθμό, αλλά ο προπονητής είχε μια ομάδα με καταπληκτικό δείγμα στην προετοιμασία και ήταν ήδη ένα χρόνο εκεί. Αυτό που μπορεί να κάνει ο κάθε προπονητής, είναι να κάνει αξιολόγηση να δει τι δεν πάει καλά. Να κάνει διορθωτικές κινήσεις για να γυρίσει το πράγμα. Πρέπει να γίνει δουλειά συγκεκριμένη, επαφή με τους παίκτες στα αποδυτήρια. Τώρα αναφορικά με την ιδιοκτησία, σίγουρα ο Παναθηναϊκός δε θα μπορέσει να λύσει αυτή την κατάσταση. Δεν έχει σταθερότητα στις ιδέες με τις οποίες διοικεί. Δεν έχει να κάνει με το αν βάζει τα χρήματά του. Όταν άλλες φορές είσαι αμέτοχος, άλλες προσπαθείς να εμπλακείς, τότε απλά οδηγείς το σύλλογο σε δύσκολες μέρες».

Για τη διαιτησία:

«Πέρυσι έγιναν κάποιες προτάσεις στη λίγκα. Μαζί με τον δικό μας αντιπρόσωπο τον κ. Κωνστάντο, είχα κάνει μια πρόταση. Αν παράγοντας ή ομάδα σχολιάζει αποφάσεις ή αντιπάλους, την πρώτη φορά να έχει -3 βαθμούς και τη δεύτερη -6. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα έχει καταντήσει γραφικό και ανάξιο σχολιασμού».

Για την αντίδρασή του με τη Μακάμπι:

«Είμαι μέρος του παιχνιδιού κι αν δε συμπεριφερθώ σωστά θα τιμωρηθώ. Εδώ δε μιλάμε για συναίσθημα, η συνεχόμενη αναπαραγωγή μας υποβαθμίζει ως Ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Τα πράγματα είναι δύσκολα».

Για το Πρωτάθλημα και τα φαβορί:

«Ο ΠΑΟΚ πριν 2-3 χρόνια είχε καλό ρόστερ και δυνατή ομάδα. Είναι συνδυασμός πραγμάτων, ισχυρή διοίκηση, καλό ρόστερ, καλός προπονητής. Τα τελευταία χρόνια αυτό το συνδυασμό τον έχει ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Φέτος κι η ΑΕΚ έχει αναβάθμιση στο ρόστερ».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Δύσκολη περίοδος με το θέμα του κορονοϊού. Διαφορετική προετοιμασία, η διαδικασία των Ευρωπαϊκών αγώνων πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην Ευρώπη ήταν καλός. Στις λεπτομέρειες αποκλείστηκε απ’ την Κράσνονταρ, ήταν καλύτερος σαν ομάδα. Σε αυτή τη φάση μετρούν οι λεπτομέρειες και δυστυχώς ήταν εναντίον του.
Είναι δύσκολη η προσαρμογή μετά από αγώνες της Ευρώπης. Φάνηκε και στις τρεις ομάδες πως δυσκολεύτηκαν στα ματς του Πρωταθλήματος».

Για τον Πέλκα:

«Ο Δημήτρης είναι ώριμος ποδοσφαιριστής και καλός. Είναι κάτι που αποφασίζει η ομάδα κι ο ίδιος ο παίκτης. Ελάχιστα έκανα εγώ. Πάντα στο δρόμο των ποδοσφαιριστών βρίσκονται οι προπονητές. Φαινόταν από μικρός που θα μπορούσε να κάνει καλή καριέρα και χαίρομαι που το πετυχαίνει».

Για την ΑΕΚ κι αν μπορεί να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα:

«Η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη, ειδικά μεσοεπιθετικά έχει πολλές επιλογές και παίκτες με μεγάλη ποιότητα. Θα είναι πιο κοντά στον Ολυμπιακό που φαντάζει αυτή τη στιγμή το φαβορί».

Για τη Μακάμπι:

«Βγήκα για να μιλήσω γενικά για το ποδόσφαιρο. Οι έξι Έλληνες που είμαστε στη Μακάμπι περάσαμε 6 μέρες δύσκολες, το 50% έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Σκεφτείτε χάσαμε 11 παίκτες απ’ την αποστολή. Ήμασταν αξιοπρεπείς και είναι σημαντικό πως επιστρέφει η ομάδα σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Υπάρχει το ιδιαίτερο πως και ο τεχνικός της ομάδας μπάσκετ της Μακάμπι είναι Έλληνας, ο κ. Σφαιρόπουλος».

 

 

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved