Μώραλης: «Επικοινωνιακή καταιγίδα κατά Μαρινάκη»

Μώραλης: «Επικοινωνιακή καταιγίδα κατά Μαρινάκη»

Ο Γιάννης Μώραλης, μαζί με άλλους, κατάθεσε στη δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ημέρα κατάθεσης των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν η Πέμπτη (10/09) για τη δίκη των 28 του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Γιάννης Μώραλης, Κυριάκος Δουρέκας από τον Ολυμπιακό και οι Γαϊτάνος, Βούλγαρης, Τυφλίδης, Τζημογιάννης κλήθηκαν να καταθέσουν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όπως ήταν λογικό υποστήριξαν πως δεν υπήρξε κάτι μεμπτό στον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια το 2013, αντίθετα στις καταγγελίες που υπάρχουν.

Ο Γιάννης Μώραλης υποστήριξε πως όσα κατήγγειλαν οι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης αποτελούν προϊόντα μυθοπλασίας, ενώ τόνισε πως τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε μια επικοινωνιακή καταιγίδα κατά του Ολυμπιακού και του ιδιοκτήτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Η αγωνιστική αξία του Ολυμπιακού με την Βέροια είναι 10πλάσια, μπορεί και παραπάνω. Τον εχω επισκοπήσει λόγω του θορύβου που προέκυψε τον αγώνα. Στο β’ ημίχρονο μπαίνει πρώτα στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός και μετά από 1-2 λεπτά η Βέροια. Δεν μπήκαν μαζί. Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση παικτών των δύο ομάδων. Όλη αυτή η ιστορία είναι μια μυθοπλασία. Εχω δει το βιντεο, τις φωτογραφίες, δεν προκύπτει συνάντηση η συνομιλία των παικτών των δύο ομάδων, όπως κατέθεσε ο Γεωργέας», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μώραλης.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Ειπώθηκε ότι κάποιοι παίκτες του Ατρόμητου δεν έπαιξαν εσκεμμένα, η πραγματικότητα όμως, είναι διαφορετική. Ο προπονητής του Ατρόμητου έφυγε και επανήλθε μετά από κάποιο καιρό. Όλα τα θέματα του ποδοσφαίρου τα ρυθμίζει η ΕΠΟ. Είναι εύλογο το ενδιαφέρον για την εκλογική διαδικασία. Υπήρχε μια επικοινωνιακή καταιγίδα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατά Μαρινάκη τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνομιλία με τον Γκαγκάτση, του λέω και του εξηγώ τους λόγους να μην κατέβει υποψήφιος στις εκλογές. Μου είπε ότι «μπορώ να χάσω μονο αν πέσουν χρήματα». Η συνομιλία δεν ήταν θέμα χρημάτων. Οι συνομιλίες είναι συνηθισμένες. Παίρνουν τη γνώμη άλλων ομάδων και τι υποστηρίζει ο Ολυμπιακός».

Όσο για τις συνομιλίες για τον Ελευθερόπουλο και τον Πανιώνιο, είπε: «Ο Ελευθερόπουλος αγωνίστηκε στην ομάδα και ο Ολυμπιακός, προσπαθεί να του βρει μια δουλειά και είναι θεμιτό αυτό. Δεν είναι χρήματα που θα έδινε ο Ολυμπιακός στον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός δεν επεδίωκε να τιμωρεί ομάδες με το να τους πάρει ελεύθερους ποδοσφαιριστές αλλά να τις ενισχύει στο πλαίσιο της νομιμότητας. Και εγώ ως διευθυντής επικοινωνίας έχω πάρει τηλέφωνο δημοσιογράφους και τους έχω πει «σήμερα μας έσφαξε ο Μώραλης». Αυτό που λέει ο Θεοδωρίδης ότι «ο Γιάχος μας αδίκησε» είναι κάτι που συμβαίνει κάθε Κυριακή»

Σχετικά με τα πακιστανικά τηλέφωνα, απάντησε: «Η ασφάλεια του κ. Μαρινάκη αν θυμάμαι καλά του είχε ένα τηλέφωνο, πολλοί το κάνουν» ενώ σε ερώτηση για το γιατί συνέβη αυτό, απάντησε: «Για να αποφεύγει την παράνομη καταγραφή των συνομιλιών».

Ακολούθως, ο Γιάννης Μώραλης κλήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες για τον Πιλάβιο, το Χίλτον και τον Χήτα και είπε: «Τα τελευταία χρόνια δεν έχω καμία επαφή με Πιλάβιο. Από τους ισχυρούς ανθρώπους ζητάνε πράγματα. Το αν ζήτησε κακώς το ζήτησε και δεν ξέρω αν συνέβη. Το θέμα είναι αν μεσολάβησε μετά ο Μαρινάκης για να ικανοποιήσει τα αιτήματα του Πιλάβιου για να μην κατέβει στις εκλογές. Δεν γνωρίζω αν καταγράφηκαν όλες οι συνομιλίες. Είχα διαβάσει τα δημοσιεύματα για τη συνάντηση στο Χίλτον, τον Δεκέμβρη του 2011. Σε μια εκλογική διαδικασία είναι αυτονόητο ότι θα υπάρχουν συναντήσεις και τώρα γίνονται τέτοιες συναντήσεις. Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα ενδιαφέρονταν ποτέ για το τι θα κάνει ο Τύρναβος ή ο Βόλος. Διαιτητικά λάθη γίνονται παγκοσμίως και από όλους τους διαιτητές. Ξέρω τον κύριο Χήτα από εκπομπές, τότε ήταν δημοσιογράφος. Προφανώς το είπε για να πουλήσει η εκπομπή για να γίνει αρεστός. Ο Μαρινάκης είχε βάλει 50 εκατομμύρια ευρώ για να μπει στον Ολυμπιακό και τις υποχρεώσεις της ομάδας. Είναι Πειραιώτης γέννημα θρέμμα. Ήταν εύλογο να αναλάβει την ομάδα όταν ο Κόκκαλης αποφάσισε να αποχωρήσει. Εγώ πήρα εντολή για να ψηφίσω Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ. Εντολή από το ΔΣ της Σούπερ Λιγκ όπου ήμουν πρόεδρος».

Δουρέκας: «Δεν μίλησε με παίκτες του Ολυμπιακού ο Γεωργέας»

Ο επόμενος που κατέθεσε, ήταν ο Κούλης Δουρέκας. Ο επί σειρά ετών παράγοντας του Ολυμπιακού υποστήριξε: «Οι καταγγελίες του Γεωργέα έγιναν δύο χρόνια μετά, όλοι οι παίκτες εκπλαγήκαν. Οι ομάδες στο β’ μέρος ποτέ δεν βγαίνουν μαζί έξω στον αγωνιστικό χώρο. Όταν βγαίνει η Βέροια όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν βγει και ήταν στο μισό γήπεδο και μόνο ο Πίνο ήταν εκεί που είναι Κολομβιανός και δεν μιλάει καν Αγγλικά. Ο Γεωργέας είπε ότι μίλησε με παίκτες του Ολυμπιακού, αυτό δεν έχει γίνει. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά στην απόδοση των παικτών στο β’ μέρος».

Σχετικά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Ατρόμητος, είπε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι τακτικής που ορισμένοι προπονητές δεν χρησιμοποιούν κάποιους παίκτες σε αγώνες. Θυμάμαι ότι ο Κατσουράνης προέρχονταν από ένα πρωτάθλημα στην Ινδία και ήταν κουρασμένος, ο Πίτου Γκαρσία τραυματίας. Έβαλε το Ναπολεόνι, μείωσαν σε 2-1 και παρολίγο να ισοφαρίσουν. Ήταν πάρα πολύ δύσκολος και αμφίρροπος αγώνας. Όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, είμαστε προπονητές. Λάθη οι διαιτητές κάνουν παντού, σε όλο τον κόσμο. Γιαυτό μπήκε το var που δεν υπήρχε τότε, ούτε η ενδοεπικοινωνία Ημουν παρών σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού, καθόμουν στον πάγκο και παρακολουθούσα τις προπονήσεις».

Για τον αγώνα Παναχαϊκή – Ολυμπιακός στο Κύπελλο, ανέφερε: «‘Επρεπε να χάσουμε με τρία γκολ για να αποκλειστούμε, ποτέ δεν έχουμε χάσει με τρία γκολ από ομάδα β’ Εθνικής. Είχαμε νικήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα, στον δεύτερο δεν χρειάζονταν να ισοφαρίσουμε για να προκριθούμε. Εχω δει πιο κραυγαλέα λάθη σε άλλα πρωταθλήματα απλά εκεί δεν τους τραβάνε στα δικαστήρια. Ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει σε ένα τέλειο προπονητικό κέντρο, σε προπονητές, σε ποδοσφαιριστές όπως ο Τσιμίκας, πράγμα που πριν από 10 χρόνια ήταν αδιανόητο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλες ομάδες δεν έχουν καν πλησιάσει τον Ολυμπιακό. Έχει δώσει 99.000 πόντους στην Ευρώπη, ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει προσφέρει τους μισούς. Στην πενταετία έγιναν λάθη και εις βάρος του Ολυμπιακού. Σε έναν αγώνα με τον ΠΑΟΚ μας είχαν υποδεχθεί με γαύρους στον πάγκο».

Γαϊτάνος: «Θα αντιδρούσε ο Καλαϊτζίδης»

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του άλλοτε ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη που είναι ανάμεσα στους 28, κλήθηκε ο Στέφανος Γαϊτάνος. Ο παλαίμαχος προπονητής υποστήριξε πως αν υπήρχε υπόνοια προκαθορισμένου αποτελέσματος, θα υπήρχε αντίδραση από τον τεχνικό της ομάδας, Δημήτρη Καλαϊτζίδη.

«Είμαι 60 χρόνια στη Βέροια. Δεν ήμουν παρών στον αγώνα Ολυμπιακός - Βέροια αλλά έπρεπε να πληροφορηθώ αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο γιατί οι σχέσεις μου ήταν και είναι άριστες με τον Αρβανιτίδη. Ξέρω τον χαρακτήρα του Καλαϊτζίδη, δεν θα άφηνε να πέσει κάτι κάτω, θα είχε αντιδράσει αν είχε γινει κάτι. Δεν θα έμενε στην ομάδα να είχε γίνει κάτι, είναι ένας άνθρωπος που αντιδρά άμεσα και έντονα. Θα μου το έλεγε, «Στέφανε υπήρξε πρόβλημα», δεν μου είπε τίποτα», είπε και πρόσθεσε:

«Απορώ πως δεν αντέδρασαν οι παίκτες, εγώ αν ήμουν εκεί θα έλεγα του Λαναρή «αντε ρε πέρνα έξω». Δεν απευθύνεται σε μωρά, σε επαγγελματίες παίκτες απευθύνθηκε και τι είναι ο Λαναρής, ο αδύναμος κρίκος. Τα αποδυτήρια ήταν άβατο του Αγίου Όρους για τον Καλαϊτζίδη, δεν διανοούμαι ότι ο Λαναρής ξεπέρασε τον Καλαϊτζίδη στα αποδυτήρια. Ο Καλαϊτζίδης γύρισε τόσες φορές στην ομάδα, αν ήταν ανέντιμος ο Αρβανιτίδης, δεν θα γύριζε. Δεν συζητήθηκε τίποτα, η ομάδα ήταν σε ηρεμία μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θεωρώ αδιανόητο να μην έχω πληροφορηθεί κάτι».

Τι είπαν Βούλγαρης, Τζημογιάννης και Σακκάς

Από την πλευρά του, ο τότε φροντιστής της Βέροιας, Θανάσης Βούλγαρης, σχολίασε: «Ήμουν μέσα στα αποδυτήρια, ο Λαναρής ήταν μέσα σε όλο το διάστημα του ημιχρόνου. Πρώτα βγαίνει η ομάδα και τελευταίος πάντα ο προπονητής. Δεν άκουσα τίποτα για το συγκεκριμένο επεισόδιο. Μετά από 1-2 χρόνια ειπώθηκε. Δεν εχει συμβεί τίποτα. Ο Καλαϊτζίδης συνέχισε την χρονιά, δεν είπε κάτι. Τα αποδυτήρια ήταν ενιαίος χώρος, αν κάτι ακούγονταν θα το είχαμε αντιληφθει. Αν του ελεγε ο Λαναρής να χάσουμε με 3-0, θα τα παρατούσε και θα έφευγε. Δεν αντιλήφθηκα καμια διαφωνία».

Ενώ ο Νίκος Τζημογιάννης, που ήταν αναπληρωματικός σε εκείνον τον αγώνα, υποστήριξε: «Στον συγκεκριμένο αγώνα ήμουν αναπληρωματικός, δεν αγωνίστηκα, στην διακοπή ήμουν στον αγωνιστικό χώρο. Έπρεπε να είχε γίνει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην είσοδο των ομάδων για να μου κάνει εντύπωση. Δεν αγωνίστηκα καθόλου. Δεν άκουσα κάτι από αυτό, είχαμε την εντύπωση ότι Καφές και Γεωργέας ζήτησαν να φύγουν λόγω τραυματισμού. Ήταν ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, δεν έγινε κάτι από αυτά που ακούγονταν. Ή μετά το παιχνίδι ή τις επόμενες ημέρες κάτι θα έπεφτε στην αντίληψη μου. Δεν έγινε τίποτα όμως, μετά από 2 χρόνια το άκουσα. Αν γινόταν κάτι δεν υπήρχε περίπτωση να μην μας το έλεγαν. Ο Καλαϊτζίδης επειδή έχει πολύ ισχυρό χαρακτήρα πιστεύω ότι θα αντιδρούσε άμεσα, έστω την επόμενη ημέρα. Ούτε όμως, ο φυσιοθεραπευτής Α. Τυφλίδης αντιλήφθηκε κάτι. «Βγήκαμε κανονικά στο β’ μέρος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ειπώθηκε κάτι τις επόμενες ημέρες. Ο Καλαϊτζίδης δεν δεχονταν μύγα στο σπαθί του, ήταν ευθύς χαρακτήρας, θα αντιδρούσε άμεσα. Ο Λαναρής ήταν συνέχεια μέσα στα αποδυτήρια, δεν άκουσα κάτι, ούτε είδα κάτι. Αν γινοταν κάτι θα το άκουγα, εκτός αν ήταν στα ψιθυριστά. Ο Γεωργέας είχε ένα γνωστό πρόβλημα τραυματισμού» κατέθεσε. Το ματς ήταν 0-0 ημίχρονο και είχαμε αγωνία μήπως πάρουμε κάτι από το παιχνίδι, δεν έγινε κάτι τέτοιο, δεν γελούσαμε στον πάγκο όπως ειπώθηκε. Δεν θυμάμαι καμια αλλαγή στη συμπεριφορά του Καλαϊτζίδη στα δύο ημίχρονα»

Τέλος, σαν μάρτυρας υπεράσπισης του Αριστείδη Σταθόπουλου, κατέθεσε ο πρώην Γενικής Γραμματέας της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Ο Βασίλης Σακκάς, μεταξύ άλλων είπε «Θεωρώ ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα και άδικα κατηγορείται».



Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Στήριξη Ερντογάν σε Αταμάν για τις απειλές από Μακάμπι Τελ Αβίβ (video)
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved