Παναθηναϊκός: Ένας… βασιλιάς για την αριστερή πλευρά! (Photos & Videos)

Παναθηναϊκός: Ένας… βασιλιάς για την αριστερή πλευρά! (Photos & Videos)

Ο Χουάν Κάρλος Πέρεθ Λόπεθ (πιο απλά Χουανκάρ) έρχεται στον Παναθηναϊκό για να… ταράξει τα νερά στην αριστερή πλευρά-Ο εξτρέμ που έγινε μπακ στα 24 του, προϊόν των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, οι τραυματισμοί, οι προπονητές που τον «δούλεψαν» και τα αγωνιστικά στοιχεία του. Το Onsports.gr παρουσιάζει…

Η… κλεψύδρα γύρισε και στο τέλος της θα βρει τον Χουανκάρ να ολοκληρώνει και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό! Ενός ποδοσφαιριστή που αν δεν τον έχετε ακούσει, καλό θα ήταν να διαβάσετε την πορεία του… Διότι αυτή από μόνη της αποδεικνύει πολλές φορές την αξία του αθλητή!

Για τα περισσότερα παιδιά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι ένα όνειρο. Είναι το ιδεατό, είναι αυτό που όταν κλωτσούν μια μπάλα στη γειτονιά τους, σκέφτονται πως θα ήταν να φορούν τη φανέλα της κορυφαίας ομάδας του πλανήτη. Ο Χουάν Κάρλος (όπως και ο βασιλιάς της Ισπανίας) Πέρεθ Λόπεθ, ή πιο απλά Χουανκάρ, δεν πρόλαβε καν να ονειρευτεί τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μόλις στα 11 του έγινε μέλος της! Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία του ποδοσφαιριστή που στα 30 του καταλήγει στον Παναθηναϊκό!

Εξτρέμ στους μικρούς!

Τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά του 30χρονου άσου, ήταν… λουκούμι για έναν εξαιρετικό εξτρέμ! Γρήγορος, ικανότατος στο να ανοίγει χώρους και να τους εκμεταλλεύεται όποτε τους βρίσκει. Παράλληλα, τον χαρακτηρίζει η καλή τελική ενέργεια, είτε αφορά πάσα είτε τελείωμα. Αυτό το… πακέτο δούλεψαν στη Ρεάλ για να έχουν έναν εξαιρετικό ακραίο μεσοεπιθετικό. Στη «βασίλισσα» αγωνίστηκε στα παιδικά, εφηβικά, στους Νέους, μέχρι και τη δεύτερη ομάδα, την Ρεάλ Καστίγια. Μαζί της πήρε χρόνο συμμετοχής στην Γ’ Εθνική της Ισπανίας. Με πρώτο προπονητή που τον χρησιμοποίησε, μάλιστα, να είναι ο Χουλέν Λοπετέγι. Νυν τεχνικός της Σεβίλλης, αυτός που κατέκτησε πριν λίγο καιρό το Europa League!

Η… παρθενική αποστολή

Το όνειρο της πρώτης ομάδας, φαινόταν πολύ δύσκολο με το ρόστερ που διέθετε η Ρεάλ Μαδρίτης. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2010, όμως, ήρθε η μέρα που δε θα ξεχάσει ποτέ του ο Χουανκάρ. Ο Ισπανός είδε το όνομά του στη λίστα της αποστολής της «βασίλισσας» για τον αγώνα Champions League με αντίπαλο την Οσέρ στη Γαλλία. Ως επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο! Ταξίδεψε στη Γαλλία, κάθισε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε στην αναμέτρηση του «Αμπέ Ντεσάμπ». Ακόμη κι έτσι πάντως, μόνο ως τεράστια επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί. Βλέπετε η ενδεκάδα της Ρεάλ ήταν: Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο, Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ιγκουαίν! Ο 20χρονος Χουανκάρ με το 26 στην πλάτη έμεινε στον πάγκο, στην εμπειρία της ζωής του… μέχρι την επόμενη!

Όταν ο Μουρίνιο τον φώναξε και ο Ντι Μαρία του έδωσε το χέρι!

Λίγες μέρες αργότερα, στις 3 Οκτωβρίου 2010, ο Χουανκάρ ήταν εκ νέου στην αποστολή των «μερένχες». Εντός έδρας ματς Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Λα Κορούνια. Με το σκορ να είναι στο 5-1 για τη «βασίλισσα» ο Μουρίνιο του έκανε νόημα να τρέξει. Έβγαλε τη φόρμα και πήρε θέση δίπλα στον τέταρτο. Η πινακίδα σηκώθηκε, το 26 έπαιρνε τη θέση του 22. Δηλαδή ο Χουανκάρ έδινε το χέρι του στον Ντι Μαρία, ο οποίος τον αγκάλιαζε για να τον καλωσορίσει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Και σε τι επίπεδο; Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Στα λεπτά που αγωνίστηκε στη μοναδική του εμφάνιση με τους «μερένχες», είχε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει και 6ο τέρμα για το τελικό 6-1!

 

Τον απέκτησε η Μπράγκα, συνέχισε στην Ισπανία

Το καλοκαίρι του 2011, η Μπράγκα πλήρωσε 2.500.000 ευρώ για να κάνει δικό της τον Ισπανό ποδοσφαιριστή. Αφού τον «καπάρωσε» όμως, άρχισε να τον δίνει δανεικό. Σε καλές ομάδες της Ισπανίας! Εκεί όπου «ψήθηκε» για τα καλά! Αρχή έγινε απ’ τη Ρεάλ Σαραγόσα, με τον προπονητή που τον επέλεξε να είναι ο Μανόλο Χιμένεθ (πρώην τεχνικός της ΑΕΚ). Μετά τον Χιμένεθ ανέλαβε ο Χαβιέ Αγκίρε που συνέχισε να τον χρησιμοποιεί. Στο τέλος του 2011-12 ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του και η Μπράγκα τον παραχώρησε εκ νέου με τον ίδιο τρόπο. Αυτή τη φορά με συμφωνία δύο ετών στην Ρεάλ Μπέτις.

Για πρώτη φορά μπακ!

Τη δεύτερη χρονιά του στους «πράσινους» της Σεβίλλης, ο Χουανκάρ είχε προπονητή τον Πέπε Μελ (νυν τεχνικός της Λας Πάλμας). Στις 2 Φεβρουαρίου του 2014, η Μπέτις υποδεχόταν την Εσπανιόλ. Ο 24χρονος τότε Ισπανός άσος, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως αριστερός μπακ! Η θέση που έμελε να τον ακολουθεί μέχρι αυτό το σημείο της καριέρας του. Αυτό που εντόπισε ο Μελ, ήταν πως έχει εξαιρετική ικανότητα στο να κλέβει μπάλες, γι’ αυτό και τον δοκίμασε ως μπακ. Δοκιμή που πέτυχε και γι’ αυτό συνεχίστηκε (η Μπέτις επικράτησε 2-0 της Εσπανιόλ)!

«Άγκυρα» στη Μάλαγα

Οι δανεισμοί απ’ την Μπράγκα συνεχίστηκαν, με τον Χουνκάρ να πηγαίνει στην Γρανάδα και εν συνεχεία στη Μάλαγα. Εκεί έμελε να είναι το μέρος που… έριξε άγκυρα για μια πενταετία. Το 2015 παραχωρήθηκε δανεικός για δύο χρόνια, μέχρι το 2017 όταν και η Μάλαγα τον απέκτησε με τετραετές συμβόλαιο. Μαζί της έκανε 104 συμμετοχές συνολικά. Μάλιστα την περασμένη σεζόν, φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Οι τραυματισμοί δεν τον πτόησαν

Το διάστημα που ήταν στη Μάλαγα, στάθηκε άτυχος δύο φορές. Η αρχή έγινε τον Νοέμβριο του 2017, όταν και υπέστη ρήξη συνδέσμων. Αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης μέχρι το τέλος της σεζόν. Ένα χρόνο μετά (Νοέμβριος 2018) υπέστη τον ίδιο τραυματισμό κι έτσι έμεινε εκ νέου εκτός δράσης έως τον Μάιο του 2019. Δύο προβλήματα που δεν τον πτόησαν πάντως. Απόδειξη οι 37 συμμετοχές της περασμένης σεζόν, με τις οποίες έρχεται ως «προίκα» στο «τριφύλλι»!

Οι… παλιοί γνώριμοι

Έχοντας στην καριέρα του προπονητές όπως ο Μουρίνιο, ο Λοπετέγι, ο Αγκίρε, είναι σαφές πως το επίπεδο των γνώσεων που του μετέδωσαν είναι υψηλότατο! Πέρα απ’ αυτούς όμως, αρκετά πρόσωπα τον συνδέουν με την Ελλάδα! Πέρα απ’ τον Μανόλο Χιμένεθ που τον επέλεξε όταν ήταν στην Σαραγόσα, στην Μάλαγα είχε τον Χάβι Γκράθια (νυν τεχνικός της Βαλένθια) που έχει περάσει απ’ τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα. Επίσης, τον προπόνησε ο Μίτσελ (πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού) αλλά και ο Βίκτορ Σάντσεθ που ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό το 2006-07, ενώ είχε ένα μικρό πέρασμα απ’ τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Περισσότερες συμμετοχές ως εξτρέμ

Η πορεία του Χουανκάρ μέχρι αυτή τη στιγμή που βρίσκεται στα 30 του, έχει καταγράψει μια καριέρα με 269 συμμετοχές. 21 φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ 23 «έστρωσε» τέρμα σε συμπαίκτη του. Τα 148 ματς είναι στην Πριμέρα Ντιβιζιόν!
Πάντως οι περισσότερες εμφανίσεις του είναι στη θέση του αριστερού εξτρέμ. 89 φορές έχει αγωνιστεί ως ακραίος μεσοεπιθετικός, ενώ 81 ήταν μπακ. Γεγονός που καταδεικνύει το τεράστιο προσόν του στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού!

Η οικογένεια το παν!

Πέρα απ’ την ποδοσφαιρική του καριέρα, υπάρχει και το ανθρώπινο στοιχείο. Ο Χουανκάρ είναι ένας ήρεμος χαρακτήρας εκτός γηπέδων. Προτιμά να περνά την ώρα του με την οικογένειά του, καθώς θεωρεί πως τα ταξίδια, οι προπονήσεις και οι υποχρεώσεις του τα Σαββατοκύριακα, του στερούν χρόνο απ’ την αγαπημένη του κορούλα. Η οποία πηγαίνει σχολείο.
Ο 30χρονος άσος, πάντως, θέλει να παίζει ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμη. Θεωρώντας πως τώρα είναι η πιο ώριμη και η καλύτερη ηλικία του! Συγκεκριμένα πριν λίγους μήνες είχε δηλώσει: «Είμαι τριάντα ετών, όσο περνά ο χρόνος τόσο πιο έμπειρος γίνομαι. Αυτό σου προσφέρει το διάστημα της εμπειρίας. Ελπίζω να έχω πολλά χρόνια ποδοσφαίρου μπροστά μου, επειδή αυτό το επάγγελμα είναι δώρο».

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον Χουανκάρ παίρνει ο Παναθηναϊκός (videos+photos)

Τον Χουανκάρ παίρνει ο Παναθηναϊκός (videos+photos)

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες φανέλες του Παναθηναϊκού (photos)

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες φανέλες του Παναθηναϊκού (photos)

Παναθηναϊκός: Κάλεσμα Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη για τις Σχολές Ποδοσφαίρου (video)

Παναθηναϊκός: Κάλεσμα Χατζηγιοβάνη, Μπουζούκη για τις Σχολές Ποδοσφαίρου (video)

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved