Ζίβκοβιτς: Ένας μαέστρος που ψάχνει ορχήστρα! (Videos & Photos)

Ζίβκοβιτς: Ένας μαέστρος που ψάχνει ορχήστρα! (Videos & Photos)

Γρήγορος, με εξαιρετική ντρίπλα, παίζει στα άκρα και πίσω απ’ τον επιθετικό, όμως όλα αυτά θέλει το κατάλληλο περιβάλλον για να τα δείξει. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα 24 του αναζητά με τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία του για να λάμψει ξανά!

Όταν ήταν στην Παρτιζάν, πολλοί τον θεωρούσαν απ’ τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ευρώπης. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς μόλις στα 20 του χρόνια, είχε στην… πλάτη μια τετραετία στην ομάδα της καρδιάς του. Στο σύλλογο του Βελιγραδίου απ’ όπου προέρχεται. Εκεί ανδρώθηκε, εκεί έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, εκεί ανάγκασε τους Ευρωπαίους να τον παρατηρήσουν και να τον θαυμάσουν. Μέχρι που η Μπενφίκα τον… καπάρωσε.

Ο αριστεροπόδαρος άσος που κατά πάσα πιθανότητα θα φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τη νέα σεζόν, στη Λισαβόνα δεν βρήκε τα πράγματα όπως θα τα ήθελε. Πήρε ευκαιρίες, στην ουσία δεν προσαρμόστηκε ποτέ και έδειχνε διαρκώς να του λείπει κάτι. Ακόμη κι έτσι, όμως, το ταλέντο του δεν κρυβόταν. Παίκτης που μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες με την ικανότητά του στην ντρίπλα, με την ταχύτητά του, με την ευχέρειά του στο ένας με έναν και τη δημιουργία.

Γι’ αυτό και οι ασίστ είναι το… φόρτε του! Την πρώτη του σεζόν στους «αετούς» είχε 11 ασίστ σε 24 ματς και 1 γκολ. Τη δεύτερη 30 συμμετοχές, 6 ασίστ και 3 γκολ. Την τρίτη επίσης 30 παιχνίδι και 7 ασίστ. 24 ασίστ σε τρεις σεζόν. Δεν το λες κι άσχημα…

Αυτό ακριβώς είναι και το αγωνιστικό του χαρακτηριστικό. Η δημιουργία. Μπορεί να βρει τους συμπαίκτες του με κάθε τρόπο, να ανοίξει χώρους γι’ αυτούς, έχει την αίσθηση του που και πότε πρέπει να δώσει την μπάλα για το μεγαλύτερο δυνατό κίνδυνο στην περιοχή του αντιπάλου. Όλα αυτά με την ικανότητα της ντρίπλας και της ταχύτητας. Ένας… μαέστρος με λίγα λόγια, αριστεροπόδαρος που προτιμά να παίζει δεξιά για να κάνει διαγώνια κίνηση, αλλά με την ίδια άνεση αγωνίζεται αριστερά και πίσω απ’ τον φορ.

Δηλαδή είναι ο τέλειος παίκτης; Όχι. Βασικό του μειονέκτημα το γεγονός πως δε σκοράρει εύκολα. Ειδικά για ποδοσφαιριστή με τη δική του ικανότητα στο ένας με έναν και στην ταχύτητα, το πρόβλημα αυτό φαίνεται συχνά. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αν σκόραρε κιόλας, το όνομά του δε θα έμπαινε δίπλα σε αυτό κάποιας Ελληνικής ομάδας. Ούτε καν Πορτογαλικής, καθώς θα ήταν για σύλλογο των κορυφαίων Πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Ένα επιπλέον πρόβλημα, είναι η τελευταία σεζόν του Ζίβκοβιτς. Ξεκίνησε με θέματα φυσικής κατάστασης και έμεινε εκτός για αρκετό καιρό. Είχε διαρκώς προβλήματα και έχανε παιχνίδι. Ακολούθησε τραυματισμός στο χέρι που τον κράτησε επίσης για καιρό εκτός. Στην ουσία έχασε όλη τη σεζόν! Μετρώντας συνολικά μόλις 4 συμμετοχές όλο το 2019-20 και πιο συγκεκριμένα 124 αγωνιστικά λεπτά!

Η πρώτη του εμφάνιση ήταν στις 3 Δεκέμβρη του 2019 σε ματς Κυπέλλου με την Κοριτίμπα. Έπαιξε 61 λεπτά και ακολούθως λόγω του προβλήματος στο χέρι του έμεινε εκτός σχεδόν για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Επανεμφανίστηκε τον Ιούνιο στην επανέναρξη του Πορτογαλικού Πρωταθλήματος, έκανε άλλες τρεις συμμετοχές (ως αλλαγή) και στα υπόλοιπα ματς ήταν στον πάγκο. Έτσι, ολοκληρώθηκε η πορεία του στην Μπενφίκα. Από την οποία έμεινε ελεύθερος μόλις πριν μερικές μέρες. Στις 26 Αυγούστου!

Για τον 24χρονο… μαέστρο λοιπόν, το ζητούμενο είναι ένα: Να βρει την επόμενη ορχήστρα που θα του ταιριάζει. Εκεί που θα αισθανθεί σπουδαίος, εκεί που θα έχει ρόλο σημαντικό, εκεί που θα πάρει ευθύνες. Ο Αμπέλ Φερέιρα του εξήγησε τι θέλει απ’ αυτόν. Στον Σέρβο άρεσαν αυτά που άκουσε. Έρχεται στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, για να δείξει σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη πως… είναι ακόμη εδώ. Αυτό ταλέντο με το αριστερό πόδι, αυτός ο… διαολάκος που μπορεί να ταλαιπωρήσει κάθε άμυνα!

Είναι ήδη 17 φορές διεθνής με την Εθνική Σερβίας. Μάλιστα πρώτη του συμμετοχή ήταν μόλις στα 17 του χρόνια! Είχε αγωνιστεί τον Οκτώβρη του 2013 σε ένα φιλικό κόντρα στην Ιαπωνία, όπου η χώρα των Βαλκανίων είχε επικρατήσει 2-0. Ήταν και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, όπου έπαιξε 15 λεπτά στην ήττα 2-0 απ’ τη Βραζιλία.

Τα 8 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας μέχρι τώρα, τα έχει ξοδέψει σε δύο συλλόγους. Τα μισά στην Παρτιζάν με την οποία είχε 93 συμμετοχές, 24 γκολ και 13 ασίστ. Τα 4 τελευταία (ουσιαστικά 3 καθώς η περασμένη αγωνιστική περίοδος σχεδόν πήγε χαμένη γι’ αυτόν) στην Μπενφίκα, μετρώντας με τους Πορτογάλους 88 ματς, 4 γκολ και 24 ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ και η Τούμπα, πάντως, δεν είναι κάτι άγνωστο γι’ αυτόν! Βλέπετε το 2018-19 όταν ο «δικέφαλος» αντιμετώπισε την Μπενφίκα στα προκριματικά του Champions League, ο Σέρβος είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς. Στο «Ντα Λουζ» ήταν βασικός παίζοντας δεξί εξτρέμ για 65 λεπτά, όταν κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Ράφα Σίλβα. Στη ρεβάνς της Τούμπας είχε περάσει αλλαγή στο 76’ παίρνοντας τη θέση του Πίτσι.Ο Ζίβκοβιτς, όμως, δεν έχει πάρει γεύση από Ελλάδα μόνο από ΠΑΟΚ και Τούμπα. Τη σεζόν 2014-15, έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον του Αστέρα Τρίπολης. Στις 2/10/14 κι αφού είχε κλείσει τα 18 του χρόνια ξεκίνησε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα και βγήκε στο ημίχρονο στην ήττα με 2-0. Στις 11/12/14 στον εντός έδρας αγώνα (0-0) έπαιξε σε όλο το ματς κόντρα στους Αρκάδες. 

Το όνομά του είχε ακουστεί ξανά για Ελληνική ομάδα στο παρελθόν. Η πιο πρόσφατη τον περασμένο Γενάρη, όταν «έπαιξε» δυνατά για αντικαταστάτης του Ντανιέλ Ποντένσε στον Ολυμπιακό, όταν ο τελευταίος παραχωρήθηκε στη Γουλβς. Τελικά η μοίρα τον θέλει να φορά ασπρόμαυρα, που όπως φαίνεται του ταιριάζουν καλύτερα…

 



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved