Παναθηναϊκός-Λαμία 0-1: Ψαχνόταν το «τριφύλλι», ομάδα οι φιλοξενούμενοι (photos)

Παναθηναϊκός-Λαμία 0-1: Ψαχνόταν το «τριφύλλι», ομάδα οι φιλοξενούμενοι (photos)

Ο Παναθηναϊκός με τους ανέτοιμους Καρλίτος, Σάντσες στην ενδεκάδα, έδειξε πολλές αδυναμίες επιθετικά και ηττήθηκε 1-0 από τη Λαμία, που κράτησε την ίδια ομάδα και είχε αξιοζήλευτη συνοχή. Το γκολ με πέναλτι ο Κωστίκας στο 85’. Επιστροφή και για Πούγγουρα έπειτα από έξι μήνες.

Τα φιλικά γι’ αυτό υπάρχουν. Για να βλέπουν οι προπονητές τι πρέπει να διορθώσουν. Ο Ντάνι Πογιάτος διαπίστωσε ότι έχει πολλά ν’ αλλάξει στον Παναθηναϊκό, με την εικόνα που είχε η ομάδα του κόντρα στη Λαμία.

Το «τριφύλλι» ηττήθηκε 1-0 με γκολ του Κωστίκα με πέναλτι στο 85’, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το πιο σημαντικό είναι η κάκιστη εικόνα που παρουσίασε δημιουργικά ο Παναθηναϊκός. Λογικό από μία άποψη, αφού ο Καρλίτος και ο Σάντσες έπαιξαν έπειτα από μήνες. Επιστροφή και για τον Πούγγουρα έπειτα από έξι μήνες.    

Σχηματισμοί

Ο Πογιάτος επέμεινε στο 4-3-3 και χώρεσε στην ενδεκάδα Καρλίτος και Μακέντα. Ο Ιταλός ήταν στη κορυφή και ο Ισπανός αριστερά με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά. Ο Αγιούμπ ήταν αριστερός εσωτερικός μέσος κι ο Αθανασακόπουλος δεξιός με τον Κουρμπέλη σε ρόλο κόφτη. Ο Σάντσες έπαιξε δεξί μπακ, ο Λαζαρίδης αριστερό και στόπερ ήταν οι Σένκεφελντ, Βέλεθ. Δεξί ο Ολλανδός, αριστερό ο Ισπανός.

Για τη Λαμία ο Εμπασί ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σκόνδρας κι αριστερό ο Σαραμαντάς. Δεξί στόπερ ο Βύντρα κι αριστερό ο Αντέτζο. Χαφ ήταν οι Μπεχαράνο, Νιάσε, δεξιά ο Βασιλόγιαννης, αριστερά ο Βιγιάλμπα και μπροστά οι Καραμάνος, Ρόμανιτς.

Συνοχή η Λαμία, ψαχνόταν ο ΠΑΟ

Ο Καρλίτος, ο οποίος είχε να παίξει 8,5 μήνες, δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά και φάνηκε ότι θα είναι δύσκολο να χωρέσει με τον Μακέντα σ’ αυτή τουλάχιστον τη διάταξη. Ο Ισπανός φορ στα άκρα δύσκολα θα προσφέρει. Ο Σάντσες επίσης είχε να παίξει έξι μήνες και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χατζηγιοβάνης έδειχνε εκτός κλίματος και αριστερό μπακ ήταν ο νεαρός Λαζαρίδης, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανάπτυξη από τα άκρα. Ο Κουρμπέλης γύριζε πίσω για να πάρει μπάλα και κυρίως από τον άξονα προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι με τον Αγιούμπ, αλλά μάταια.

Η Λαμία είχε μόνο δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τη περασμένη σεζόν και ο ένας ήταν ο τερματοφύλακας. Είχε συνοχή, λοιπόν, αμύνθηκε καλά και απείλησε και στις αντεπιθέσεις. Στο 8’ ο Σάντσες έκανε γκέλα, ο Καραμάνος πλάσαρε κι ο Βέλεθ έδιωξε σε κόρνερ, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στο 13’ σουτ του Ρόμανιτς, στα χέρια του Διούδη και στο 27’ προσποίηση του Σκόνδρα στον Καρλίτος και σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Καραμάνος έκανε γυριστή κεφαλιά που έφυγε άουτ. Στο 32’ φάουλ του Σκόνδρα μπλόκαρε εύκολα ο Διούδης και στο 36’ έκανε το ίδιο σε σουτ του Ρόμανιτς από αριστερά.

Η πρώτη τελική για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 43’! Ο Καρλίτος κέρδισε φάουλ από τον Σκόνδρα και το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά μπλόκαρε ο Εμπασί στη δεξιά γωνία. Στο 45’ ο Αντέτζο έκοψε τελευταία στιγμή σε κόρνερ το σουτ του Μακέντα και στην εξέλιξη ο Ρόμανιτς έφυγε στη κόντρα, πέρασε τον Διούδη, που είχε βγει εκτός περιοχής και πριν πλασάρει σε κενή εστία τον έκοψε ο Αθανασακόπουλος. Ο Παναθηναϊκός είχε 61%-39% κατοχή, αλλά οι τελικές ήταν 2-5!

Ίδια εικόνα, γκολ η Λαμία

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πογιάτος έβαλε δεξί χαφ τον Εμμανουηλίδη και αριστερό τον Σαβιέρ, ενώ κόφτης ήταν ο Αλεξανδρόπουλος. Δεξί μπακ έπαιξε ο Σαμαράς και αριστερό ο Ζαγαρίτης. Στη συνέχεια ο Καραγιάννης ήταν στόπερ δίπλα στον Πούγγουρα και ο Σερπέζης οκτάρι.

Η εικόνα, πάντως, δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός είχε φλύαρη υπεροχή και η Λαμία και πάλι τη μεγάλη φάση. Στο 50’ από λάθος του Σένκεφελντ, ο Νιάσε έκανε τη σέντρα κι ο Βιγιάλμπα από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε στη κίνηση, ωστόσο, ο Διούδης έδιωξε με τα πόδια.

Η Λαμία και πάλι παρά τις λίγες αλλαγές είχε ομοιογένεια, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βγάλει σωστή πάσα. Ούτε από τα άκρα υπήρχε ανάπτυξη, ούτε από τον άξονα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή στο 78’. Ο Σερπέζης έκανε σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 85’ ο Καραγιάννης βρήκε τη μπάλα με το αριστερό χέρι, δόθηκε πέναλτι και ευστόχησε ο Κωστίκας για το 0-1. Η Λαμία πήρε τη νίκη, αφού στο 92’ το σουτ του Εμμανουηλίδη ήταν άστοχο.  

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (63’ Χριστογεώργος), Σάντσες (46’ Σαμαράς), Λαζαρίδης (46’ Ζαγαρίτης), Σένκεφελντ (63’ Καραγιάννης), Βέλεθ (46’ Πούγγουρας), Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Αγιούμπ (71’ Τζαβίδας), Αθανασακόπουλος(63’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (46’ Εμμανουηλίδης), Καρλίτος (46’ Σαβιέρ), Μακέντα.

Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Εμπασί, Σκόνδρας (57’ Προβυδάκης), Σαραμαντάς, Βύντρα (57’ Τζανετόπουλος), Αντέτζο (81’ Βλαχομήτρος), Μπεχαράνο (81’ Ζιούλης), Νιάσε (57’ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης (81’ Τσούκαλος), Βιγιάλμπα (71’ Κωστίκας), Καραμάνος (81’ Θεοδωρόπουλος), Ρόμανιτς (71’ Νικολόπουλος).



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved