ΠΑΟΚ: Η Μπεσίκτας επηρεάζει όλο τον σχεδιασμό

ΠΑΟΚ: Η Μπεσίκτας επηρεάζει όλο τον σχεδιασμό

Ο ΠΑΟΚ εφόσον προκριθεί επί της Μπεσίκτας θα είναι πιο άνετος να διαχειριστεί σημαντικές υποθέσεις και να προχωρήσει τον σχεδιασμό του. Σε περίπτωση αποκλεισμού θα πιεστεί ξανά και θα επηρεαστούν αρκετοί παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ με την παρουσία που είχε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια έβαλε στον εαυτό του πολλά εμπόδια.

Πιέζεται οικονομικά και το ματς με τη Μπεσίκτας ή θα του δώσει τεράστια ανάσα ή θα τον βάλει πάλι σε καθεστώς αγωνίας. Ο ΠΑΟΚ αν περάσει τους Τούρκους την ερχόμενη Τρίτη, εκτός του ότι θα βρεθεί στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα εξασφαλίσει δεδομένα συμμετοχή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Άρα κι εγγυημένα έσοδα. Αν μείνει εκτός, θα κληθεί να παίξει σε προκριματικά στο Γιουρόπα για να μπει ομίλους. Θα προστεθεί μεγάλη πίεση κι όλοι είδαν τι συνέβη με Έστερσουντ και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η πρόκριση, λοιπόν, θα δώσει στον ΠΑΟΚ την άνεση να διαχειριστεί καλύτερα τη συνέχεια και να προχωρήσει τον σχεδιασμό του, όπως επιθυμεί, χωρίς και τον βραχνά του FFP, τη στιγμή που ούτως ή άλλως αρχίζει να μειώνει τα έξοδα. Ο αποκλεισμός, όμως, θα προκαλέσει αλλαγές και είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν αρκετοί παίκτες. Ας δούμε ποιοι είναι οι επικρατέστεροι, χωρίς να υπολογίζουμε τον Βιεϊρίνια που είναι μία ξεχωριστή περίπτωση για ευνόητους λόγους. Αν και γι’ αυτόν δεν θα είναι πλέον απλό να δαπανήσει ο ΠΑΟΚ ένα σεβαστό ποσό, όταν θα υπάρχει ο κίνδυνος να μείνει ξανά εκτός Ευρώπης.

Πρώτον, ο Ομάρ Ελ Καντουρί. Έχει μεγάλο συμβόλαιο που αγγίζει σχεδόν το ένα εκατ. ευρώ, συνέχεια ακούγονται ομάδες από το εξωτερικό κι εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν περάσει θα επιδιώξει να βρει τρόπο για την αποχώρησή του.

Δεύτερον, ο Γιαννούλης και ο Λημνιός. Οι δύο διεθνείς παίκτες είναι απ’ αυτούς που μπορούν να φέρουν αρκετά χρήματα. Ακούγονται πολλές ομάδες και σίγουρα θα έρθει πρόταση, έστω για έναν εκ των δύο. Με πρόκριση ο ΠΑΟΚ δεν θα καίγεται να πουλήσει. Με αποκλεισμό, το αντίθετο.

Ο Τσούμπα Άκπομ επίσης είναι στην ίδια κατηγορία με τα δύο ελληνόπουλα. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο και φυσικά ο ΠΑΟΚ σε αρνητικό αποτέλεσμα, δεν θα έλεγε όχι στην πώλησή του. Ούτως ή άλλως αναζητεί και φορ.

Ένα στραβό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει εξελίξεις και με άλλους παίκτες, ειδικά τους υψηλόμισθους. Να επιδιώξει ο ΠΑΟΚ δηλαδή να απαλλαγεί από κάποιους, όπως οι Μάτος, Μπίσεσβαρ. Ίσως και κάποιον αμυντικό…

Φυσικά, θα επηρεαστούν και τα μεταγραφικά. Άλλες επιλογές θα κάνει με πρόκριση, άλλες χωρίς. Σε κάθε περίπτωση, το ματς με την Μπεσίκτας είναι κομβικό, αυτό το έχουν καταλάβει στην Τούμπα κι ελπίζουν να κυλήσουν όλα καλά και να μην επαναληφθεί η αποτυχία του περασμένου καλοκαιριού.



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved