Παναθηναϊκός: Μία καλή μεταγραφή οι αποζημιώσεις (photos)

Παναθηναϊκός: Μία καλή μεταγραφή οι αποζημιώσεις (photos)

Ο Παναθηναϊκός ενημερώνει σταδιακά όσους δεν υπολογίζει, αλλά το θέμα είναι με πόσα χρήματα θα τους απομακρύνει.

Η προετοιμασία ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει πολλά συμβόλαια και λογικά να προχωράει σε εκκαθαρίσεις.

Ο καθένας μπορεί να έχει τις διαφωνίες του για τους παίκτες που αποχωρούν. Άλλοι συνειδητοποίησαν, για παράδειγμα, ότι ο Περέα ακόμα τακτικά και τεχνικά δεν είναι στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, όπως είχε κρίνει και ο Δώνης και τώρα ο Πογιάτος, άλλοι τον θεωρούν χρήσιμο. Ορισμένοι μπορεί να ήθελαν την παραμονή του Κολοβέτσιου ή κάποιοι να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κολοβό.

Οι Ρόκα, Πογιάτος, όπως και να έχει, πήραν τις αποφάσεις τους και θα κριθούν γι’ αυτές. Κυρίως θα κριθούν φυσικά για τα αποτελέσματα, το ποδόσφαιρο που θα παίζει η ομάδα κι εννοείται γι’ αυτούς που θα φέρουν. Αν δώσουν αυτά που θέλει ο Παναθηναϊκός, κανείς δεν θα σκέφτεται ποιοι έφυγαν. Τα διαζύγια, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Προϋποθέτουν και οικονομική συμφωνία.

Το να ενημερώσεις έναν παίκτη ότι δεν υπολογίζεται είναι το εύκολο σκέλος. Το δύσκολο είναι να τον απομακρύνεις και ο σύλλογος έχει πληρώσει εδώ και χρόνια τρομερά ποσά σε αποζημιώσεις. Τόσα που θα είχε φέρει καμιά δεκαριά παικταράδες. Μίνιμουμ. Σ’ εποχή που υπήρχε χρήμα, οι «κομμένοι» κάποια στιγμή ήταν τόσο πολλοί και ποιοτικοί που αν κατέβαζαν ομάδα στο πρωτάθλημα θα τερμάτιζαν σ’ ευρωπαϊκή θέση. Υπήρχαν παίκτες όπως οι Παπαδόπουλος, Ίβανσιτς, Κλέιτον, Τζιόλης, Μπιέρσμιρ, Ρουκάβινα, Μάλαρτζ ανάμεσά τους…

Τώρα τα συμβόλαια είναι πολύ μικρότερα, σε σύγκριση ακόμα και με τις εποχές… Βέμερ, ωστόσο, ο Ρόκα θα κριθεί και γι’ αυτό. Όσο λιγότερο… ματώσει το ταμείο, τόσο πιο επιτυχημένο θα είναι το έργο του και κυρίως θα το κάνει και πιο εύκολο για την ενίσχυση της ομάδας. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσει από τα διαζύγια ισοδυναμούν με ένα καλό συμβόλαιο. Όσο περισσότερα γλιτώσει, θα τα κάνει δύο.

Οι Κολοβέτσιος, Κολοβός έχουν ετησίως αποδοχές περίπου 250.000 ευρώ. Ο Μολό είναι τουλάχιστον στις 200.000, ο Μπεκ τη νέα σεζόν αγγίζει τις 150.000 ευρώ, ο Περέα είναι κι αυτός πάνω από τις 100.000 ευρώ, ενώ δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει με τον Καμπετσή, που επίσης έχει εξαψήφιο αριθμό. Άλλοι όπως οι Κότσαρης, Θεοχάρης, Κονάν, Σέχου, έχουν πολύ μικρά συμβόλαια. Και είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν κι άλλα διαζύγια. Προτάσεις για τους πιο παίκτες δύσκολα θα έρθουν. Για την ακρίβεια που να ελαφρύνουν το οικονομικό βάρος για τον Παναθηναϊκό. Γιατί να πληρώσουν άλλοι σύλλογοι είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Ποιος θα καλύψει το συμβόλαιο του Κολοβού ή του Μολό με τη σεζόν που είχαν;

Το μπάτζετ, λόγω της μείωσης της εφορίας, έχει ανέβει, αλλά θα ήταν ούτως ή άλλως ανεβασμένο, αφού κάθε χρόνο υπάρχουν σταδιακές αυξήσεις στις αποδοχές. Το δυστύχημα είναι ότι δεν αυξάνονται τα έσοδα (εισιτήρια εξαιτίας της κατάστασης και τηλεοπτικό). Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής, λοιπόν, έχει μπροστά του ένα ακόμα στοίχημα. Την περασμένη σεζόν, όλοι θυμούνται τι έγινε με Μουνιέ, Οικονόμου, Τζανδάρη και τον χαμηλόμισθο Αρμενάκα. Αν διώξει με μικρές αποζημιώσεις, έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε έναν τουλάχιστον καλό παίκτη. Δεν τα καταφέρνει; Το ταμείο θα του κάνει τη ζωή πιο δύσκολη.     



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved