Ολυμπιακός Συλλέκτης τίτλων ο Ραφίνια! (video+photos)

Ολυμπιακός Συλλέκτης τίτλων ο Ραφίνια! (video+photos)

Ο Ραφίνια δεν είναι απλά ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, καθώς τα χέρια του έχουν «ψηθεί» με κούπες! 21 τίτλους έχει σηκώσει ο έμπειρος Βραζιλιάνος και το Onsports.gr τους θυμάται…

Είναι κάποιοι ποδοσφαιριστές που απλά δεν χρειάζονται ανάλυση για το στυλ τους, για την αξία τους, για την ποιότητά τους. Διότι θα αισθανθείτε σα να σας εξηγούμε πως το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και το χειμώνα ψυχρές. Ο Ραφίνια υπάγεται σε αυτή την κατηγορία. Κανείς δε θα σας κάνει… σοφότερους, αν σας πει για την εξαιρετική σέντρα του. Για τα σωστά μαρκαρίσματά του. Για τον ρυθμό που έχει ως μπακ. Για το γεγονός πως δε φοβάται να δοκιμάσει το πόδι του και μάλιστα με επιτυχία!

Στα 34 του χρόνια, μόχθησε ποδοσφαιρικά για να είναι στα ονόματα που τα ακούς και απλά… ξέρεις. Γιατί η καριέρα του ήταν γεμάτη από επιτυχίες. Γεμάτη από ατομικές και ομαδικές διακρίσεις. Αλλά τις ομάδες τις φτιάχνουν οι παίκτες, άρα τα άτομα. Ποδοσφαιριστές όπως ο Ραφίνια, λοιπόν, δεν είναι απλά πως θα σου προσφέρουν ποιότητα ποδοσφαιρική, δεν είναι μόνο η αγωνιστική σιγουριά σου για το δεξιό άκρο της άμυνας με τη δική του παρουσία. Είναι το… άγγιγμα του Μίδα που διαθέτει και στο ποδόσφαιρο μόνο κατάρα δεν είναι!

Σχεδόν κάθε σεζόν της καριέρας του, απ’ όπου πέρασε, τη μετέτρεψε σε… χρυσάφι! Με τη μορφή τροπαίων. Έπιανε την μπάλα στην πρώτη προπόνηση και ήξεραν οι πάντες πως μερικούς μήνες αργότερα, θα κρατά «κούπες»! Πόσες έχει κατακτήσει; Σε 18 χρόνια επαγγελματικής καριέρας (υπολογίζουμε από τα 16 του όταν ήταν στην Κοριτίμπα ακόμη) έχει υψώσει στον ουρανό 21 τρόπαια! Ο αριθμός είναι το λιγότερο εντυπωσιακός. Ταυτόχρονα και… ανησυχητικός για τον Ολυμπιακό, καθώς την Τετάρτη που θα αφιχθεί στην Ελλάδα, θα πρέπει να του κάνουν ειδικές εξετάσεις στους ώμους να διαπιστώσουν αν του… έμειναν αντοχές!

Έχει πάρει τα πάντα!

Αν νομίζετε πως τα 21 τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ραφίνια είναι από κάποια τοπικά Πρωταθλήματος της Βραζιλίας, γελιέστε. Ο λατινοαμερικάνος άσος στην ποδοσφαιρική του πορεία έχει πανηγυρίσει τίτλους τους οποίους ορισμένα απ’ τα τοπ ονόματα του αθλήματος, ίσως να μην κατάφεραν ποτέ να τα ονειρευτούν έστω! Σε Ευρώπη και λατινική Αμερική. Σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Απλά… διαλέξτε τι προτιμάτε. Κρατήστε την ανάσα σας γιατί ξεκινάμε την απαρίθμηση των τροπαίων…

1 Champions League, τη σεζόν 2012-13 με την Μπάγερν Μονάχου.

7 Πρωταθλήματα Γερμανίας. 2012-13, 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, με την Μπάγερν Μονάχου.

4 Κύπελλα Γερμανίας. 2012-13, 2013-14, 2015-16, 2018-19, με την Μπάγερν Μονάχου.

1 Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων. Το 2014 με την Μπάγερν Μονάχου.

1 Πρωτάθλημα Βραζιλίας. Το 2019 με την Φλαμένγκο.

1 Κόπα Λιμπερταδόρες. Το 2018-19 με την Φλαμένγκο.

1 Recopa Sudamericana (Σούπερ Καπ Νοτίου Αμερικής). Το 2019-20 με την Φλαμένγκο.

1 Ευρωπαϊκό Super Cup. Το 2013-14 με την Μπάγερν Μονάχου.

4 Super Cup Γερμανίας. 2012-13, 2016-17, 2017-18, 2018-19, με την Μπάγερν Μονάχου.

Κι έχει και συνέχεια… Επειδή καμιά φορά τελευταία στιγμή κάτι «στραβώνει και δεν έρχονται τα τρόπαια, αλλά η προσπάθεια για να φτάσεις μέχρι τέλους πρέπει να αναφέρεται το λιγότερο… Έχει κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Βραζιλίας κάτω των 20 το 2015.
3 φορές τερμάτισε δεύτερος στην Μπουντεσλίγκα (δύο με την Σάλκε και μία με την Μπάγερν).
Το 2011-12 έφτασε στον τελικό του Champions League με την Μπάγερν, αλλά δεν το κατέκτησε (το πήρε η Τσέλσι στα πέναλτι).
2 φορές έφτσε στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας και δεν το κατέκτησε (αμφότερες με την Μπάγερν).
Πήρε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο, επικρατώντας στον μικρό τελικό του Βελγίου 3-0.
Από το 2005 μέχρι το 2019 αγωνιζόταν στην Ευρώπη, με Σάλκε, Τζένοα και Μπάγερν Μονάχου. Απ’ αυτά τα 14 χρόνια, τα 10 συμμετείχε στο Champions League!

Το συγκλονιστικό αντίο και η υπόκλιση!

Η απονομή του Πρωταθλήματος 2018-19, ήταν το λιγότερο συγκινητική πέρα από πανηγυρική. Η Μπάγερν Μονάχου αποχαιρετούσε τρία πολύ σημαντικά και σπουδαία «γρανάζια» της. Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί, προφανώς και ήταν πιο… φανταχτεροί, αλλά στην Βαυαρία λατρεύτηκε και εκτιμήθηκε απεριόριστα κι ο Ραφίνια. Για την υπομονή του τα χρόνια που ήταν πίσω απ’ τον Φίλιπ Λαμ, αλλά και την ετοιμότητά του σε συνδυασμό με την προσφορά του, όταν ο Λαμ έγινε αμυντικός μέσος και πήρε φανέλα βασικού ο Βραζιλιάνος. Στη φιέστα και στην απονομή του τροπαίου λοιπόν, δόθηκαν και στους τρεις από τη διοίκηση της Μπάγερν, από ένα τεράστιο πόστερ γεμάτο τρόπαια! Αυτά που είχαν κατακτήσει στα χρόνια τους στο Μόναχο. Ταυτόχρονα, η απονομή της… σαλατιέρας (λόγω του σχήματος του τροπαίου) έγινε από κοινού και στους τρεις. Δεν υπήρχε αρχηγός, υπήρχαν τρεις ποδοσφαιριστές που έπρεπε να τιμηθούν όπως τους αρμόζει. Ριμπερί, Ρόμπεν και Ραφίνια. Οι Γερμανοί εκτίμησαν κι αγάπησαν έναν Βραζιλιάνο. Δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο…

Επίσης, μια ακόμη σπουδαία στιγμή ήταν στις 14 Μαϊου 2019. Τότε ο Ραφίνια σε συνέντευξη Τύπου είπε «αντίο» στην Μπάγερν. Αντίο με δάκρυα, με συγκίνηση και δυσκολία. Λογικό κι επόμενο μετά από τόσα χρόνια. Όρθιοι τον περίμεναν κάποιοι απ’ τους συμπαίκτες του. Με σεβασμό και με δάκρυα στα μάτια. Για να τον αγκαλιάσουν. Δεν ήταν τυχαίοι συμπαίκτες φυσικά… Ο Ριμπερί (είχε… πλαντάξει στο κλάμα), ο Λεβαντόφσκι, ο Αλάμπα μεταξύ άλλων. Εκεί και το φιλαράκι του ο Νόιερ. Με τον οποίο τους συνδέουν πολλά. Υπήρξαν συμπαίκτες και στην Σάλκε, ενώ η Μπάγερν ανακοίνωσε την ίδια μέρα την απόκτησή τους! Ο Νόιερ ήταν ακόμη στην ομάδα του Γκεζελκίρχεν, ενώ ο Ραφίνια είχε πάει στην Τζένοα. Η μοίρα τους πήγε παρέα στο Μόναχο, την 1η Ιουνίου 2011! Δείτε το συγκινητικό βίντεο από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου. Ακόμη και χωρίς να ξέρετε Γερμανικά, οι εκφράσεις και οι αντιδράσεις, «μιλούν» από μόνες τους…

 



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved