Παναθηναϊκός: Ριζικό… λίφτινγκ στην επίθεση!

Παναθηναϊκός: Ριζικό… λίφτινγκ στην επίθεση!

Ολική διαφοροποίηση στα φορ και στα «φτερά» της επίθεσης του Παναθηναϊκού από τη νέα σεζόν. Σε εκκρεμότητα το «καυτό» θέμα Μακέντα!

Παιχνίδι κατοχής, ελκυστικό ποδόσφαιρο, επιθετικό ποδόσφαιρο, πίεση ψηλά… Στοιχεία που θέλει να προσδώσει στον Παναθηναϊκό ο Ντάνι Πογιάτος. Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο πως η γραμμή κρούσης θα πάρει τεράστιο μερίδιο του… βάρους για την τελική επιτυχία ή μη της ομάδας.

Στο 4-3-3 που θα παίζει (λογικά) ο Ισπανός τεχνικός, θα υπάρχουν τρεις παίκτες στην επίθεση. Δύο πλάγιοι και ένας φορ. Στο ρόστερ φυσικά θα είναι αρκετά περισσότεροι οι εξτρέμ και οι φορ. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, πάντως, δε θα υπάρχουν και πολλές ομοιότητας. Οι μεταγραφές, οι αποχωρήσεις και συνολικά οι διαφοροποιήσεις που θα υπάρξουν στη συνέχεια, φέρνουν ένα… ολικό λίφτινγκ μπορεί να πει κανείς, στην επίθεση του Παναθηναϊκού!

Οι ακραίοι

Στα «φτερά» έχει παραμείνει μόνο ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Συν τον Γιάννη Μπουζούκη, αλλά ο τελευταίος θα υπολογίζεται περισσότερο για τον άξονα όπου είναι και η φυσική του θέση. Έχουν αποκτηθεί ο Αϊτορ Κανταλαπιέρδα και ο Αντόνιο Σαβιέρ, ενώ επιστρέφει ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης που ήταν δανεικός για ένα χρόνο στον Πανιώνιο. Το αν θα υπάρξει κάποια ακόμη διαφοροποίηση είναι «ανοιχτό». Πιθανότατα θα αποχωρήσουν οι Γιοάν Μολό και Ούφε Μπεκ που δεν φαίνεται να υπολογίζονται (ο πρώτος σίγουρα ο Δανός κατά πάσα πιθανότητα).

Απ’ τη… ρίζα!

Όσο για τους σέντερ φορ, τώρα, εκεί οι διαφοροποιήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και συνέχεια. Πρώτα απ’ όλα υπάρχει ο… παλιός νέος, δηλαδή ο Καρλίτος. Ναι μεν είναι 6 μήνες στην ομάδα, αλλά δεν έχει αγωνιστεί καθόλου καθώς δεν είχε δικαίωμα. Έτσι, είναι μια νέα προσθήκη για τη γραμμή κρούσης σε επίπεδο αγωνιστικής δράσης.

Προ των πυλών είναι και η απόκτηση του νεαρού Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος θα προστεθεί στο ρόστερ ως εναλλακτική λύση. Ο Νίκος Βέργος ήδη αποχώρησε για τον Παναιτωλικό, ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει κι ο Αργύρης Καμπετσής. Όχι προς το Αγρίνιο, αλλά μάλλον για το εξωτερικό. Υπάρχει και ο Χουάν Χοσέ Περέα που με τα δεδομένα που υπάρχουν, μάλλον θα υποχωρήσει στο ροτέισον.

Φυσικά, το μεγαλύτερο ερωτηματικό απ’ όλα είναι ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός αναμένεται να φέρει προτάσεις από το εξωτερικό κι αν ικανοποιηθεί ο Παναθηναϊκός θα τον παραχωρήσει. Βλέπετε δεν υπάρχει διάθεση να επεκταθεί το συμβόλαιό του με αυξημένες αποδοχές στο επίπεδο που ο ίδιος θα ήθελε, με τα τωρινά δεδομένα. Αν πωληθεί ο Ιταλός, θα είναι η πιο μεγάλη διαφοροποίηση, μια και μιλάμε για τον βασικό φορ και κορυφαίο σκόρερ των «πράσινων» την τελευταία διετία. Πιθανή πώλησή του θα φέρει κι άλλη μεταγραφή στις θέσεις των φορ!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως στις θέσεις της επίθεσης ο Παναθηναϊκός θα είναι εντελώς αλλαγμένος. Με μοναδική «σταθερά» αυτή τη στιγμή, τον Τάσο Χατζηγιοβάνη!

 



Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Premier League: Διαιτητής με κάμερα στο Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Ως πότε μπορούν να κάνουν διακοπές όσοι πήραν επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το 2023
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved