ΟΦΗ: Η τρομερή σύμπτωση για το ευρωπαϊκό restart (videos+photos)

ΟΦΗ: Η τρομερή σύμπτωση για το ευρωπαϊκό restart (videos+photos)

Ο ΟΦΗ επιστρέφει, έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια στην Ευρώπη. Η απίστευτη σύμπτωση για τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο ΟΦΗ το περασμένο καλοκαίρι επιχείρησε ένα restart. Δημιούργησε εξαιρετικές συνθήκες, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κι έδειξε ότι σταδιακά επανέρχεται.

Μία ομάδα που την έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία ομάδα που ήταν μακριά από την τοξικότητα και λειτούργησε ποδοσφαιρικά. Το αν θα συνεχιστεί αυτό θα φανεί. Ασφαλώς χρειάζεται περισσότερη ποιότητα, διάρκεια, συνέπεια. Και να δείξει πως λειτουργεί και υπό συνθήκες πίεσης. Προς το παρόν, πάντως, είναι σε καλό δρόμο και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Ο κόσμος επέστρεψε στο γήπεδο και θα ξαναδεί το καμάρι της Κρήτης στην Ευρώπη. Τον Γιώργο Σίμο και τους ποδοσφαιριστές του. Να θυμίσουμε ότι στις υποψήφιες αντιπάλους, είναι η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο!

238 μήνες και Ιντερτότο!

Ο ΟΦΗ τελευταία φορά έδωσε διεθνές παιχνίδι στις 29 Ιουλίου του 2007! Ήταν ημέρα Κυριακή, το ματς διεξήχθη στο Παγκρήτιο και αντίπαλος ήταν η Τομπόλ Κοστανάι από το Καζακστάν! Ήταν στο πλαίσιο της διοργάνωσης Ιντερτότο. Μία ασήμαντη, όμως, επί της ουσίας διοργάνωση. Από τότε φυσικά, πέρασαν 13 χρόνια. Πολλά για τον ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ ουσιαστικά γυρίζει στα ευρωπαϊκά σαλόνια έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια! Ναι, πριν από 238 μήνες έπαιξε το τελευταίο του ευρωπαϊκό ματς. Έντεκα έχει και πάει για το 12ο. Ήταν 9 Νοεμβρίου του 2000 όταν πήγε στη Σλάβια Πράγας για να παίξει στη ρεβάνς του 2-2 στο Ηράκλειο. Η αποστολή του ήταν δύσκολη. Ο ΟΦΗ, όμως, προηγήθηκε στο 60’ με πλασέ του Μουνιόθ. Η πρόκριση έμοιαζε πλέον εφικτή, αλλά ξαφνικά λες κι έπεσε ο διακόπτης.

 Οι Τσέχοι με τον Κουχάρ απάντησαν άμεσα. Στο 62’ ισοφάρισαν, ο ΟΦΗ πληγώθηκε ψυχολογικά και στο 70’ ο Ζελένκα έκανε το 2-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 71’ έγινε το 3-1 με αυτογκόλ του Διγκόζη κι ο Ζενένκα στο 88’ έγραψε το τελικό 4-1. Η ελπίδα έγινε εφιάλτης, ουσιαστικά σε δέκα λεπτά.

Η σύμπτωση και οι Σαμαράς, Νιόπλιας

Ο ΟΦΗ δεν έχει πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία. Έχει, όμως, στην ιστορία του πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (τη 1993-94 για το ΟΥΕΦΑ με νίκη εντός 2-0 και ήττα εκτός 1-0), έχει νίκες με ομάδες όπως οι Αταλάντα (τη νίκησε 1-0 στη Τούμπα το 1987!!!), Οσέρ (3-2 εντός), Σλάβια Πράγας (1-0), Φερεντβάρος (3-0), Χάιντουκ Σπλιτ (1-0).

Η Χάιντουκ τότε είχε παίκτες απ’ όλη τη Γιουγκοσλαβία. Ήταν ενωμένη η χώρα και σημαντική δύναμη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εκείνη η νίκη σημειώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1986! Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του ΟΦΗ, έγινε εντός έδρας σε ένα κατάμεστο γήπεδο και έληξε 1-0 υπέρ των Κρητικών. Δυστυχώς, η ρεβάνς ήρθε 4-0 κι αποκλείστηκαν.

Κρατήστε, όμως, την ημερομηνία. Γιατί, σύμφωνα με το καλεντάρι της ΟΥΕΦΑ, ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα γίνει μόνο ένα παιχνίδι, έχει προγραμματιστεί για τις 17 Σεπτεμβρίου! Ναι, 34 ολόκληρα χρόνια μετά τη πρώτη του συμμετοχή στην Ευρώπη, ο ΟΦΗ επιστρέφει έπειτα από το restart που έκανε πέρσι! Εμείς απλώς να προσθέσουμε ότι σε εκείνο το πρώτο παιχνίδι με τη Χάιντουκ Σπλιτ για το ΟΥΕΦΑ, αγωνίστηκαν (βασικοί φυσικά) ο νυν τεχνικός διευθυντής Γιάννης Σαμαράς και ο νυν συντονιστής του ποδοσφαιρικού τμήματος Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος ήταν παρών (επίσης βασικός) και στο τελευταίο ματς με τη Σλάβια Πράγας στις 9/11/00! Το γκολ για την ιστορία σημείωσε ο Βλαστός στο 23’.  

OFI-Haiduk Split, ΟΦΗ-Χάιντουκ Σπλιτ

Unsupported video

ΟΦΗ - 1993 ΜΕ ΤΟΝ Ο.Φ.Η. ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

OFI Crete in European Competitions, τα γκολ του ΟΦΗ στην Ευρώπη

Slavia Prague - OFI Crete 4-1, Σλάβια Πράγας-ΟΦΗ 4-1



Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας - Ιστορικό χρυσό στο Ρίμινι
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Με Πετρούσεφ στην 12άδα για το Game 2 οι «ερυθρόλευκοι»
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Άνοιξε πειθαρχική διαδικασία η Euroleague για Μπολτάουζερ
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
Ρέντη: Στη φυλακή 3 από τους 10 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved