Άρης: Τα κενά και οι «πολυθεσίτες»

Άρης: Τα κενά και οι «πολυθεσίτες»

Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του σχεδιασμού στον Άρη για τη νέα σεζόν.

Η άρση του ban λύνει τα χέρια των ανθρώπων του Άρη προκειμένου να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού για τη σεζόν 2020/21. Μίχαελ Ένινγκ, Άγγελος Χαριστέας, Αγησίλαος Τουμαζάτος και Θόδωρος Καρυπίδης έχουν βάλει κάτω τα νούμερα, έχουν «κλειδώσει» μεταγραφικούς στόχους και πλέον, έχοντας λυμένα τα χέρια τους, αρχίζουν να μετατρέπουν σε πράξεις τα επί χάρτου σχέδια.

Στο ρόστερ των «κίτρινων» είναι δεμένοι με συμβόλαιο συνολικά 13 ποδοσφαιριστές, οι εξής: Λούκας Σάσα, Νίκο Μαρτίνες, Γιάννης Φετφατζίδης, Γιώργος Δεληζήσης, Φαμπιάν Έμαν και Πέτρος Μπακούτσης με δέσμευση ως το καλοκαίρι του 2021 ενώ ένα χρόνο αργότερα ολοκληρώνεται η συνεργασία με τους Χουλιάν Κουέστα, Λερίν Ντουάρτε, Ντάνιελ Σούντγκρεν, Λίντσεϊ Ρόουζ, Ντάνιελ Μαντσίνι, Παναγιώτη Τσαγκαλίδη και Πέτρο Μπαγκαλιάνη.

Για τον «Φέτφα», από τη στιγμή που «ναυάγησε» η μεταγραφή του στην Αλ-Αϊν, θεωρείται δεδομένο πως θα βρίσκεται – τουλάχιστον – στο ξεκίνημα της προετοιμασίας που είναι προγραμματισμένη για τις 10 Αυγούστου. Εκτός κι αν φτάσει στην Αλκμήνης κάποια νέα πρόταση, κάτι που ισχύει και για τους Σάσα, Ρόουζ. Ο Ντουάρτε στάθηκε άτυχος, καθώς θα μείνει εκτός δράσης μέχρι το φινάλε της χρονιάς, ενώ «ξένο σώμα» θεωρείται ο Σούντγκρεν. Επομένως οι 13 γίνονται μάνι-μάνι 11.

Οι Κουέστα (που μόλις το βράδυ της Παρασκευής 31/7 συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο) και Έμαν είναι τερματοφύλακες, ο Δεληζήσης κεντρικός αμυντικός και οι Φετφατζίδης, Μαντσίνι εξτρέμ. Η θέση τους είναι... αδιαπραγμάτευτη. Οι υπόλοιποι οκτώ, ωστόσο, θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν και ως πολυθεσίτες. Ο Ένινγκ αναγκάστηκε να προβεί σε αρκετούς πειραματισμούς κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019/20 και ειδικότερα στα Play Off, βγάζοντας αρκετά συμπεράσματα για το πού μπορεί να υπολογίζει τους ποδοσφαιριστές του.

Και τα αποτελέσματα είναι θαυμαστά:

Χουλιάν Κουέστα: 33 συμ. τερματοφύλακας.

Φαμπιάν Έμαν: 11 συμ. τερματοφύλακας.

Λίντσεϊ Ρόουζ: 22 συμ. δεξιός αμυντικός, 21 συμ. κεντρικός αμυντικός, 1 συμ. αριστερό μπακ.

Γιώργος Δεληζήσης: 32 συμ. κεντρικός αμυντικός.

Πέτρος Μπαγκαλιάνης: 7 συμ. κεντρικός αμυντικός.

Παναγιώτης Τσαγκαλίδης: 1 (μονόλεπτη) συμμετοχή.

Λούκας Σάσα: 38 συμ. αμυντικός μέσος, 3 συμ. δεξιός αμυντικός, 3 συμ. αριστερός αμυντικός.

Νίκο Μαρτίνες: 22 συμ. κεντρικός μέσος, 4 συμ. πλάγιος επιθετικός, 2 συμ. επιτελικός μέσος.

Πέτρος Μπακούτσης: 6 συμ. κεντρικός μέσος, 2 συμ. δεξιός αμυντικός, 1 συμ. αριστερός αμυντικός.

Γιάννης Φετφατζίδης: 39 συμ. δεξιός επιθετικός, 3 συμ. αριστερός επιθετικός.

Ντάνιελ Μαντσίνι: 23 συμ. αριστερός επιθετικός, 2 συμ. δεξιός επιθετικός, 2 συμ. επιτελικός μέσος, 1 συμ. κεντρικός επιθετικός.

sakic

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση των Εμάνουελ Σάκιτς και Φακούντο Μπερτόλιο, με τον 29χρονο δεξιό αμυντικό και τον 30χρονο επιτελικό μέσο να έχουν συμφωνήσει με τους Θεσσαλονικείς. Σε καλό σημείο είναι, επίσης, οι συζητήσεις με τον κεντρικό αμυντικό Τάσο Αυλωνίτη και τον αριστερό μπακ Εχσάν Χατζισαφί ενώ δεν αποκλείεται ο – εκ των αρχηγών μέχρι πρότινος – κεντρικός αμυντικός Ούγκο Σόουζα να παραμείνει εν τέλει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανανεώνοντας το συμβόλαιό του.

Αισίως φτάνουν στους 15 οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές για τον Ένινγκ αλλά, φυσικά, το νούμερο είναι πολύ μικρό. Θα προωθηθούν κάποιοι από την ομάδα Νέων αλλά το βάρος θα πέσει στην απόκτηση κεντρικού επιθετικού και, πιθανότατα ενός κεντρικού μέσου αμυντικού που θα είναι ηγέτης στο χορτάρι.

Σε κάθε περίπτωση, όπως γίνεται φανερό από το scouting του Άγγελου Χαριστέα, οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται ισάξια σε τουλάχιστον δύο θέσεις μέσα στο γήπεδο ώστε να λύνουν τα χέρια του Γερμανού προπονητή!



Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved