Παναθηναϊκός: Το προσωπικό στοίχημα Ρόκα με τα μπακ! (photos)

Παναθηναϊκός: Το προσωπικό στοίχημα Ρόκα με τα μπακ! (photos)

Ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε Ινσούα και Γιόχανσον, διάλεξε να αλλάξει τα βασικά του μπακ με τον Τσάβι Ρόκα να θεωρεί πως μπορεί να φέρει καλύτερους. Προχωρά τις επαφές…

Δεν είναι οι θέσεις που ενθουσιάσουν. Δεν είναι αυτές που θα διαβάσει κανείς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και θα δει βιντεάκια με εντυπωσιακά γκολ. Όμως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ακραίοι αμυντικοί είναι κομβικοί στη λειτουργία κάθε ομάδας. Τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία αναζήτησης δεξιού αλλά και αριστερού μπακ. Παικτών που θα είναι βασικοί και θα… κουβαλήσουν στην πλάτη το βάρος για όλη τη σεζόν, με συμπαραστάτες τα νεότερα παιδιά όπως ο Χατζηθεοδωρίδης, ο Θεοχάρης, ο Ζαγαρίτης.

Το «2» ήταν ο Ματίας Γιόχανσον και το «3» ο Εμάνουελ Ινσούα. Όλα αυτά για μια τριετία. Αμφότεροι αποχώρησαν απ’ το «τριφύλλι» καθώς αποφασίστηκε να μην ανανεωθούν τα συμβόλαιά τους. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Στην περίπτωση του Σουηδού κρίθηκε πως τα χρήματα που παίρνει είναι πολλά. Όσο για τον Ινσούα, αρχικά ήταν οι απαιτήσεις του που κρίθηκαν υπερβολικές, ενώ μετά την πανδημία όταν και ζήτησε να παραμείνει με το ίδιο συμβόλαιο (350.000 ευρώ) όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη επειδή υπήρξε και ενόχληση για κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει. Ενοχλημένος είχε αισθανθεί ο Τσάβι Ρόκα.

Ο τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι κι αυτός που το πήρε πάνω του το θέμα στο 100%. Κρίνοντας πως οι 750.000 ευρώ (συνολικά περίπου τόσα ήταν τα χρήματα των δύο μπακ) είναι ένα ποσό που θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα, αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που θα φέρει. Κάτι σαν προσωπικό στοίχημα για τον Καταλανό, ο οποίος θα πιστωθεί την επιτυχία ή θα χρεωθεί την αποτυχία για τα ακραία μπακ που θα έρθουν στον Παναθηναϊκό.

Ο ίδιος έδειξε ξεκάθαρα πως δε βιάζεται για να «κλείσει» τις υποθέσεις αυτές. Θα περιμένει, θα κάνει τις επαφές του, θα ανανεώνει τη λίστα αν προκύπτουν νέες ευκαιρίες. Σαφώς και έχει ήδη προκρίνει περιπτώσεις, προχωρά επαφές, όμως στο μεταγραφικό… παζάρι, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα φέρει το αύριο. Ειδικά όταν η χρονική πίεση ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες μέρες μέχρι να ξεκινήσει την προετοιμασία του, σε μια μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώνεται αρχές Οκτώβρη! Όχι πως θα περιμένει τόσο πολύ, αλλά σαφώς χρόνος υπάρχει…

Τι πρέπει να βρει; Η απλοϊκή απάντηση είναι δύο παίκτες που θα καλύψουν το κενό αυτών που έφυγαν. Σε ψυχρούς αριθμούς, δύο παίκτες των 142 εμφανίσεων (72 ο Γιόχανσον, 70 ο Ινσούα), 9 γκολ και 7 ασίστ (5-4 ο Γιόχανσον, 4-3 ο Ινσούα). Όμως δεν είναι μόνο αυτά…

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι δύο ποδοσφαιριστές που θα βοηθήσουν τον κυριαρχικό τρόπο παιχνιδιού που θέλει να υπηρετήσει ο Παναθηναϊκός του Ντάνι Πογιάτος (κατ’ επέκταση του Τσάβι Ρόκα σε επίπεδο φιλοσοφίας). Άρα να είναι καλύτεροι δημιουργικά από τους δύο που θα αντικαταστήσουν. Ταυτόχρονα να μην χαθεί η καλή ισορροπία που είχαν Ινσούα-Γιόχανσον, αναφορικά και με τα αμυντικά τους καθήκοντα.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως ο Παναθηναϊκός το μεγαλύτερο ποσοστό έντασης και δυναμισμού στο παιχνίδι του, το έπαιρνε απ’ τα μπακ του. Αυτό που περιγράφουμε ως «σκληράδα» στο ποδόσφαιρο, το είχαν ο Ινσούα και ο Γιόχανσον. Απ’ τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές είναι ελάχιστοι που το διαθέτουν και οι μέχρι τώρα μεταγραφές δεν είναι τέτοιου στυλ παίκτες φυσικά. Άρα πέρα από την καλύτερη δημιουργία και συμμετοχή σε παιχνίδι κατοχής και κυκλοφορίας, οι ποδοσφαιριστές που θα επιλεγούν πρέπει να επαναφέρουν στον Παναθηναϊκό το ποσοστό της έντασης, του δυναμισμού, της σκληράδας που χάθηκε. Για να μη γίνει η ομάδα περισσότερο φαντεζί μεν, αλλά πιο soft απ’ την άλλη.

Οι θέσεις των μπακ λοιπόν, έχουν εξελιχθεί ίσως και στις σημαντικότερες μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό. Οι πιο κομβικές αν προτιμάτε. Προσωπικά στοιχήματα του Τσάβι Ρόκα, ο οποίος καλείται να «κλείσει» τις δύο… τρύπες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Παναθηναϊκό. Εύκολο δεν είναι το έργο του, καθώς έχουν να αντικαταστήσουν και παίκτες οι οποίοι είχαν «δεθεί» με την ομάδα. Τα πάντα κρίνονται στο χορτάρι. Ο τεχνικός διευθυντής το πήρε πάνω του και στις προσεχείς μέρες καλείται να πάρει τις σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα όλη την αγωνιστική λειτουργία του «τριφυλλιού»!

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα για να υπογράψει ο Ξαβιέ!

Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα για να υπογράψει ο Ξαβιέ!

Μακέντα: Στο στόχαστρο του Ερυθρού Αστέρα! (photo)

Μακέντα: Στο στόχαστρο του Ερυθρού Αστέρα! (photo)

Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved