Παναθηναϊκός: Oι γκολάρες, το Μουντιάλ, το ιδανικό φινάλε για Κονέ (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Oι γκολάρες, το Μουντιάλ, το ιδανικό φινάλε για Κονέ (videos+photos)

Ο Παναγιώτης Κονέ ήταν ένα σπουδαίο ταλέντο, έκανε σημαντική καριέρα στην Ελλάδα και την Ιταλία, πέτυχε απίθανα γκολ, έπαιξε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και πλέον αναζητεί το ιδανικό φινάλε στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναγιώτης Κονέ ήταν ένα σπουδαίο ταλέντο. Εξελίχθηκε σε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή με ισχυρή προσωπικότητα, εκπλήρωσε αρκετά από τα όνειρά του και πλέον αναζητεί το ιδανικό φινάλε, ν' αγωνιστεί σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός.

Τα τελευταία χρόνια η πορεία του δεν ήταν αυτή που ονειρευόταν σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές. Το 2018, όμως, πανηγύρισε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, το μοναδικό στη καριέρα του και τώρα θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όταν κρεμάσει δηλαδή τα παπούτσια του να έχει φορέσεις τις φανέλες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού...

Η διαμάχη

Ναι, καλά διαβάσατε. Οι νεότεροι μπορεί να μη γνωρίζουν ότι ο 33χρονος (γεννήθηκε στις 26/7/87) μέσος, ξεκίνησε από την Ακαδημία του Ολυμπιακού. Ο Κονέ γεννήθηκε στα Τίρανα και ήρθε 2 ετών στην Ελλάδα με την οικογένειά του (βιολόγος ο πατέρας του, δασκάλα πιάνου η μητέρα του, ενώ έχει κι έναν μεγαλύτερο αδερφό τον Σωτήρη).

Ο Ολυμπιακός δεν έδινε σημασία στην Ακαδημία και το 2004 ο Κονέ μετακόμισε στη Γαλλία, αφού τον είχε ξεχωρίσει η Λανς και τον απέκτησε. Ο Κονέ έπαιξε στη β’ ομάδα της Λανς, αλλά το 2005 αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ τον περίμενε στην αγκαλιά της. Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα ο Κονέ ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων. Ο Φερνάντο Σάντος διέκρινε το ταλέντο του, όπως και ο συμπαίκτης του τότε Νίκος Λυμπερόπουλος.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, δεν άφησε την υπόθεση. Υποστήριξε ότι είχε δικαίωμα για μονομερή ανανέωση μέχρι την ενηλικίωσή του, ώστε να τον κάνει επαγγελματία. Η ΑΕΚ περίμενε να κλείσει τα 18, του έδειξε ότι τον πιστεύει και επιπλέον κέρδισε τη δικαστική διαμάχη.

Ντεμπούτο με ΠΑΟ!

Ο Κονέ, λοιπόν, υπέγραψε στην Ένωση το 2005 κι έως το 2008 ήταν κυρίως αναπληρωματικός. Στα τρία χρόνια έκανε 34 παιχνίδια με τρία γκολ. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο έκανε ντεμπούτο, ως αλλαγή, στο εντός έδρας ματς κυπέλλου με τη Νίκη Βόλου (2-0) στις 22/2/06. Μπήκε στο 87’ αντί του Βασίλη Λάκη. Στις 14/2/07 έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στον εντός έδρας αγώνα με τη Παρί Σ.Ζ. (0-2), μπήκε στο 53’, πάλι αντί του Λάκη. Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, ντεμπούτο έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό! Στις 23/10/06 μπήκε αλλαγή στο 67’ αντί του Καμπάνταη στη νίκη με 2-1 της Ένωσης επί της ομάδας του Βίκτορ Μουνιόθ. Όσο για το πρώτο του γκολ, το πέτυχε στις 21/1/07 στο 3-0 επί του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

Ηρακλής

Στην ΑΕΚ, όμως, δεν ήταν βασικός κι έτσι το 2008 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για τον Ηρακλή. Στον «γηραιό» ήταν βασικό στέλεχος και σε δύο χρόνια μέτρησε 52 ματς, οκτώ γκολ και δύο ασίστ.

Ιταλία με γκολάρες

Η πορεία στον Ηρακλή του άνοιξε τον δρόμο για το εξωτερικό. Το 2010 μετακόμισε στην Ιταλία για τη Μπρέσια και είχε στην πρώτη του σεζόν 31 ματς, ένα γκολ και δύο ασίστ. Ακολούθησε η μετακίνηση στη Μπολόνια, όπου έκανε ακόμα 31 ματς με ένα γκολ και μία ασίστ. Την επόμενη σεζόν 2012-13 ξεκίνησε στη Μπρέσια κι έπαιξε ένα ματς, αλλά συνέχισε στη Μπολόνια. Εκεί μέτρησε 34 αγώνες και είχε επτά γκολ και μία ασίστ, στην παραγωγική χρονιά της καριέρας του. Ορισμένα εξ αυτών εντυπωσιακά σε εκτέλεσε με γυριστά σουτ, όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω.

Την επόμενη περίοδο έκανε ακόμα 29 ματς με πέντε γκολ και μία ασίστ και τον πήρε η Ουντινέζε. Στο Φρίουλι την πρώτη χρονιά ο Έλληνας μέσος είχε 31 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ, αλλά την επόμενη έχασε τη θέση του. Έπαιξε σε επτά αγώνες και πήγε δανεικός στη Φιορεντίνα, όπου αγωνίστηκε σ’ ακόμα έναν. Την περίοδο 2016-17 μέτρησε πέντε ματς στην Ουντινέζε και δύο στην ισπανική Γρανάδα.

Πρωτάθλημα

Το 2017 αποφάσισε να έρθει στην ΑΕΚ, ως δανεικός, αφού δεν υπολογιζόταν στην Ιταλία. Στην Ένωση μέτρησε 20 ματς με ένα γκολ και μία ασίστ και κέρδισε το πρωτάθλημα, τον μοναδικό τίτλο στη καριέρα του. Δεν τον αγόρασε, όμως, η ΑΕΚ γύρισε στην Ιταλία και τη σεζόν 2018-19 δεν έπαιξε σε κανένα ματς!

Αυστραλία με Ντιαμάντι…

Τον Ιούλιο του 2019, λοιπόν, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αυστραλία. Τον πρότεινε ο ομογενής πρώην παίκτης του Άρη Μιχάλης Πανόπουλος κι έκλεισε τη μεταγραφή ο Ιταλοαυστραλός Λου Στίκα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Ιταλός πρώην συμπαίκτης του σε Μπρέσια και Μπολόνια Αλίνο Ντιαμάντι. Στη Γουέστερν Γιουνάιτεντ ήταν βασικός και είχε μέχρι τη διακοπή 15 ματς με δύο γκολ και μία ασίστ. Τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 21/2/20 κόντρα στην Ουέλιγκτον.

Μουντιάλ

Ο Κονέ ήταν μέλος όλων των μικρών των εθνικών ομάδων, αλλά και με την Ανδρών. Με το εθνόσημο στο στήθος αγωνίστηκε 28 φορές και είχε δύο γκολ. Ντεμπούτο έκανε στις 17/11/10 στη φιλική νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας στο «Ερνστ Χάπελ» (μπήκε στο 46’). Ήταν, μάλιστα, στην προεπιλογή για το Euro 2012, αλλά τελικά αποκλείστηκε. Η καταξίωση ήρθε το 2014. Στις 6/6/14 στο φιλικό με τη Βολιβία (2-1 η Εθνική μας) πέτυχε το πρώτο του γκολ και λίγο αργότερα ήταν στην αποστολή για το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Το όνειρο για κάθε παίκτη. Αγωνίστηκε και στα τρία ματς των ομίλων και στο τρίτο με την Ακτή Ελεφαντοστού τραυματίστηκε στο 12’ και μπήκε στη θέση του ο Σάμαρης, ο οποίος άνοιξε και το σκορ. Τελευταία του συμμετοχή και μάλιστα με γκολ, με την Εθνική, ήταν στις 11/10/15, όπου διαμόρφωσε το τελικό 4-3 επί της Ουγγαρίας στο φινάλε των προκριματικών για το Euro to 2016.

Απίθανα γκολ στην Ιταλία

 
Η μετακίνηση στην Αυστραλία
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιταλικός «εμφύλιος» κάτω από το ποστ του Παναθηναϊκού για τη Γιουβέντους! (photos)

Ιταλικός «εμφύλιος» κάτω από το ποστ του Παναθηναϊκού για τη Γιουβέντους! (photos)

ΕΠΙΣΗΜΟ: Συνεχίζει στον Παναθηναϊκό ο Γιάκομπσεν!

ΕΠΙΣΗΜΟ: Συνεχίζει στον Παναθηναϊκό ο Γιάκομπσεν!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ενημέρωση για την προτεραιότητα των περσινών κατόχων διαρκείας

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ενημέρωση για την προτεραιότητα των περσινών κατόχων διαρκείας

Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved