Αυτός είναι ο… βραχνάς του Άρη! (photos)

Αυτός είναι ο… βραχνάς του Άρη! (photos)

Ένας ποδοσφαιριστής των 11 συμμετοχών, του ενός γκολ, που αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για την άρση του ban: Το όνομα αυτού Κριστιάν Πορτίγια!

Η υπόθεση του ban της FIFA, είναι στην πρώτη γραμμή για τον Άρη. Όχι μόνο τώρα, αλλά εδώ και μήνες. Οι «κίτρινοι» μέσω των κινήσεων του Θοδωρή Καρυπίδη που πλήρωσε τους περισσότερους παίκτες με τους οποίους υπήρχε θέμα, κατόρθωσαν να «κλείσουν» τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα που υπήρχαν. Ουσιαστικά απέμεινε ένα. Το πιο δύσκολο. Το πιο απαιτητικό αν θέλετε. Όλα δείχνουν πως είναι θέμα χρόνου να τελειώσει κι αυτό, όμως σαφώς θα είναι το πιο δαπανηρό απ’ όλα. Κάτι που δε συμβαδίζει με την προσφορά και το όνομα του ποδοσφαιριστή…

Ο λόγος για τον Κριστιάν Πορτίγια. Ακόμη και για τους φίλους του Άρη, ίσως να μη λέει πολλά το όνομα. Πρόκειται για τον Ισπανό που βρίσκεται στο 31ο έτος της ηλικίας του και πέρασε απ’ τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης το 2011. Από τον Γενάρη της περιόδου 2010-11 μέχρι τον Δεκέμβρη της σεζόν 2011-12. Ημερολογιακά ένας χρόνος.

Πόσα είναι τα χρήματα που απαιτεί ο Πορτίγια για αυτό το διάστημα παρουσίας στον Άρη; Κάτι πάνω από 350.000 ευρώ! Ποσό τεράστιο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ισπανός αγωνίστηκε σε 11 αναμετρήσεις Πρωταθλήματος και 1 Κυπέλλου. Σκοράροντας 1 φορά. Αυτή ήταν όλη του η προσφορά στους Θεσσαλονικείς!

Είναι λογικό λοιπόν να είναι εξοργισμένοι στον Άρη με τη στάση της πλευράς του ποδοσφαιριστή. Καθώς δεν κάνει… βήμα πίσω, απαιτεί τα χρήματα αυτά και πιθανότατα θα πάρει ένα μεγάλο μέρος αυτών. Διότι στους «κίτρινους» είναι αποφασισμένοι να τελειώσουν άμεσα την υπόθεση του ban, ακόμη και μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αν αυτό γίνει εφικτό.

Σαφώς και το ποσό που ζητά ο Πορτίγια, δεν αφορά μόνο μισθούς που δεν πληρώθηκε ο ποδοσφαιριστής. Κυρίως πρόκειται για χρήματα που προκύπτουν ως απαίτηση λόγω λύσης συμβολαίου με υπαιτιότητα της ομάδας, όπως υποστηρίζει ο Ισπανός. Γι’ αυτό και οι 350.000 ευρώ που είναι το μεγαλύτερο χρέος του Άρη που έχει υπαχθεί στην υπόθεση του ban. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη δυσκολία να βρεθεί λύση για συμβιβασμό, στοιχείο για το οποίο δεν παρατηρείται και διάθεση απ’ την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ποιος είναι λοιπόν ο Κριστιάν Πορτίγια; Ένας κεντρικός μέσος ο οποίος όπως προαναφέραμε είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ με τον Άρη, αγωνιζόμενος έναν ημερολογιακό χρόνο (μισή και μισή σεζόν) στους «κίτρινους». Είχε αποκτηθεί μένοντας ελεύθερος απ’ την Σπόρτινγκ Χιχόν. Φεύγοντας απ’ τον Άρη (Δεκέμβριο 2011) δεν βρήκε ομάδα μέχρι τον Οκτώβριο του 2012! Τότε πήρε στην Ατλέτικο Μπαλεαρίντες. Το καλοκαίρι του 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα, υπογράφοντας στην Γλυφάδα! Έμεινε για έξι μήνες και μετά πήγε στις ΗΠΑ (Ίντι Ιλέβεν). Η πορεία του συνεχίστηκε στην Χόνβεντ της Ουγγαρίας, πριν πάει στην Ινδονησία (!) για να αγωνιστεί με Μίτρα Κουκάρ. Από εκεί μετακόμισε στην Κύπρο για να παίξει με τον Ερμή Αραδίππου. Στη συνέχεια πήγε ξανά στην Ουγγαρία (Ταταμπάνγια), Ισπανία (Μενσαχέρο) και συνέχισε στο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ (Σαν Φραντσίσκο και Οτάβα). Ιανουάριο του 2019 πήγε στην Ζαλγκίρις Βίλνιους της Λιθουανίας, πριν επιστρέψει στην Ισπανία τον Μάρτιο του ίδιου έτους για να παίξει στην Ουνιονίστας. Πλέον είναι ελεύθερος και προφανώς περιμένει τα λεφτά του Άρη.

 



Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Αρσεναλ: Ο Αρτέτα συμβουλεύθηκε τον Βενγκέρ
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
Ντραγκόφσκι: «Τίποτα δεν έχει τελειώσει»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
ΠΑΟΚ: «Νάσο μάγκα ανάμεσα μας πάντα» - «Επτά χρόνια, κανείς δεν ξεχνά…»
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
Κι άλλος συλληφθέντας στη φυλακή - Ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved