ΠΑΟΚ: Το σταυροδρόμι των μεγάλων συμβολαίων (photos)

ΠΑΟΚ: Το σταυροδρόμι των μεγάλων συμβολαίων (photos)

Ο ΠΑΟΚ καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον έμπειρων παικτών, που έχουν μεγάλο συμβόλαιο. Το πιο κομβικό δίμηνο στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. 

Η ποιότητα, η εμπειρία, η ηγετική φυσιογνωμία είναι απαραίτητα συστατικά σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, είναι μπροστά σε μία διαδικασία ανανέωσης και αναδιοργάνωσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι το FFP πιέζει, οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις. Ο στόχος ένας. Να αυξηθεί η ποιότητα, να υπάρξουν παίκτες με ισχυρές φιλοδοξίες, αλλά παράλληλα όλα αυτά να συμβούν μειώνοντας το κόστος του ρόστερ. Δεν είναι και το πιο απλό. Η διοίκηση, ο τεχνικός διευθυντής Όλαφ Ρέμπε και ο Άμπελ Φερέιρα, που εκτός απροόπτου συνεχίζουν, σε σύντομα χρονικό διάστημα θα αποφασίσουν τι θα κάνουν με ποδοσφαιριστές που είναι έμπειροι και ποιοτικοί, αλλά ο χρόνος πάνω τους αφήνει τα σημάδια του κι επιπλέον κόστιζαν αρκετά λεφτά.

Οι Βιεϊρίνια, Μαουρίτσιο είναι οι δύο πρώτοι παίκτες που θα φανεί ο δρόμος που θέλει ν’ ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος είναι ο ηγέτης του «Δικεφάλου». Ακόμα κι αν μετά τον περσινό τραυματισμό στους χιαστούς, δεν επέστρεψε όπως θα ήθελε ο ίδιος κι όλοι στην ομάδα και είναι λογικό για έναν 34χρονο παίκτη, είναι απαραίτητος στα αποδυτήρια και στον αγωνιστικό χώρο. Το ζητούμενο είναι με πόσα χρήματα; Διότι έπαιρνε 1,3 ετησίως τα προηγούμενα χρόνια. Η ενέργειά του στο τέλος του αγώνα με τον Άρη, όπου έσπρωξε αντίπαλο μπροστά στα μάτια του διαιτητή κι αποβλήθηκε, φεύγοντας ανέκφραστος από το γήπεδο, δείχνει την ένταση που επικράτησε φέτος στον ΠΑΟΚ και την έλλειψη καθαρού μυαλού.

Ο 32χρονος Βραζιλιάνος επίσης γύρισε από χιαστούς. Κι αυτός δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Μερικά σκόρπια καλά παιχνίδια. Επίσης, μένει ελεύθερος. Σε έναν χώρο που ο ΠΑΟΚ ξέμεινε από λύσεις μετά τα προβλήματα με Μίσιτς, Αουγκούστο κι εδώ το ερώτημα είναι το ίδιο. Τον κρατάς; Και με πόσα χρήματα; Ο Μαουρίτσιο επίσης έπαιρνε περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει φυσικά να διευθετηθεί και το θέμα του Πόντους Βέρνμπλουμ. Στάθηκε εξαιρετικά άτυχος πέρσι τον Δεκέμβριο του 2018 με τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα κι έκτοτε παραμένει νοκ άουτ. Έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, ξεπερνά κι αυτός το ένα εκατ. ευρώ και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει την καλύτερη λύση. Είναι 34 ετών και κανείς στον σύλλογο δεν είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να παίξει. Ακόμα κι αν το πιστεύουν ορισμένοι, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αναπροσαρμογή, προς τα κάτω φυσικά, του συμβολαίου. Αλλά μοιάζει απίθανη η παραμονή.

Ο «Δικέφαλος» παράλληλα θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τον Ελ Καντουρί. Ο 30χρονος Βέλγος, που έχει έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου, ούτε φέτος έγινε σημείο αναφοράς. Με απίστευτα σκαμπανεβάσματα, συνεχόμενους μικροτραυματισμούς και με αποδοχές λίγο κάτω από το εκατομμύριο. Το ότι παίζει στα χαφ, όπου παρατηρείται λειψανδρία είναι κάτι που ενδεχομένως να τον κρατήσει στη Τούμπα, αλλά κι εδώ είναι όλα ανοιχτά. Ειδικά αν έρθει πρόταση ή ζητήσει ο ίδιος να μετακομίσει…

Ο 34χρονος Μάτος, ο οποίος έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο, φέτος ήταν εξαφανισμένος στα περισσότερα ματς. Ασφαλώς έπαιξε ρόλο και τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με το στυλ παιχνιδιού που εφάρμοσε ο Φερέιρα. Μετριότατος και ο Μπίσεσβαρ. Ο 30χρονος Ολλανδός ήταν στα περισσότερα παιχνίδια αόρατος. Με 2 γκολ σε 31 ματς στο πρωτάθλημα, ενώ πέρσι είχε 8 σε 27. Μαζί καθαρά παίρνουν σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε πολύ σημαντικές αποφάσεις. Οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο, έχουν ποιότητα, αλλά τα πάντα είναι value for money. Δεν γίνεται να χάσεις εμπειρία και ηγετικές προσωπικότητες, όπως δεν γίνεται και να μένεις στάσιμος με το κόστος στα ύψη. Απαιτείται ισορροπία και το δίμηνο που ακολουθεί είναι από τα πλέον κομβικά στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ.     

                                                                                                      



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved