Παναθηναϊκός: Αγωνίστηκαν 35, οι 15 από την Ακαδημία! (photos)

Παναθηναϊκός: Αγωνίστηκαν 35, οι 15 από την Ακαδημία! (photos)

Με τη συμμετοχή και του Τζαβίδα στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός φέτος μέτρησε 35 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σε όλες τις διοργανώσεις. Οι 15 προέρχονται από την Ακαδημία του! Συν τέσσερις πέρσι, έφτασε τους 19 «πράσινους» από το φυτώριο του σε δύο χρόνια…

Ο Σπύρος Τζαβίδας έκανε ντεμπούτο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ κι έγινε ο 35ος ποδοσφαιριστής που έπαιξε φέτος με τη φανέλα του «τριφυλλιού» σε πρωτάθλημα και κύπελλο! Οι 33 έπαιξαν πάντως στο πρωτάθλημα έστω και σε ένα ματς. 

Οι 15 από τους 35 ποδοσφαιριστές, προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου! Το ερώτημα, πλέον, είναι πόσοι θα συνεχίσουν στον σύλλογο και τα προσεχή χρόνια θ’ αποτελούν τον κορμό του. Οι τρεις, άλλωστε, ήδη έχουν αποχωρήσει… Ας δούμε τα 15 παιδιά που έπαιξαν φέτος σε πρωτάθλημα ή κύπελλο:

Χρήστος Δώνης: Ο έμπειρος πλέον μέσος ήταν βασικός και φέτος και είχε συνολικά 31  ματς με δύο γκολ και μία ασίστ.

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Βασικό στέλεχος και φέτος ο 23χρονος Μυτιληνιός εξτρέμ. Συμμετείχε σε 36 ματς (22 στο πρωτάθλημα, δέκα στα play offs και τέσσερα στο κύπελλο) και μέτρησε οκτώ γκολ και τέσσερις ασίστ.

Γιάννης Μπουζούκης: Δεύτερη σερί γεμάτη σεζόν για τον 22χρονο μεσοεπιθετικό. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε σε 38 ματς, τα περισσότερα στη καριέρα του με δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος: Ο νεαρός αμυντικός μέσος, ο οποίος τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 19 του χρόνια, έπαιξε σε 11 παιχνίδια. Τα επτά στα play offs, εκ των οποίων στα τέσσερα ήταν βασικός.

Βασίλης Ζαγαρίτης: Ο 19χρονος αριστερός μπακ έκλεισε τη χρονιά με οκτώ παιχνίδια. Τα έξι στα play offs, τα τέσσερα ως βασικός.

Χρήστος Σέχου: Ο 20χρονος φορ αγωνίστηκε μόνο σ’ ένα παιχνίδι κυπέλλου και συγκεκριμένα στον εκτός έδρας αγώνα με τη Παναχαϊκή.

Βασίλης Ξενόπουλος: Είναι 22 ετών κι αγωνίστηκε σε δύο ματς στα play offs, όπου απέκρουσε πέναλτι τόσο εναντίον του Άρη, όσο κι εναντίον του ΟΦΗ. Συμμετείχε και στον αγώνα με τον Βόλο στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας. Και στα τρία παιχνίδια νίκησε ο Παναθηναϊκός.

Βαγγέλης Θεοχάρης: Ο 22χρονος στόπερ, λόγω των ειδικών συνθηκών, έπαιξε δεξί μπακ, αλλά και στη φυσική του θέση, σε επτά ματς στα play offs. Τα έξι ως βασικός.

Δημήτρης Σερπέζης: Ένας ακόμα 19χρονος που φέτος έκανε ντεμπούτο. Έπαιξε σε επτά ματς, τα έξι στα play offs. Ένα βασικός, αυτό με τον ΟΦΗ.  

Νικόλας Χριστογεώργος: Ο 20χρονος τερματοφύλακας, που δεδομένα θα συνεχίσει στην ομάδα (δεύτερος ή τρίτος), έκανε την παρθενική και μοναδική του συμμετοχή στον αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ (2-0) για τα play offs.

Φάνης Μαυρομμάτης: Ο 23χρονος στόπερ έπαιξε σε δύο αγώνες κυπέλλου κι έναν πρωταθλήματος, πριν πάει τον Γενάρη δανεικός στη Σοντερίσκε, από την οποία κι επέστρεψε.

Γιώργος Βαγιαννίδης: Ο ταλαντούχος δεξιός μπακ χαφ κλείνει τα 19 του χρόνια στις 12/9. Όπως είναι γνωστό, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ. Στον Παναθηναϊκό έπαιξε σε δύο ματς, ένα πρωταθλήματος κι ένα κυπέλλου και είχε ένα γκολ με τον Παναιτωλικό.

Κώστας Αποστολάκης: Ο νεαρός δεξιός μπακ συνεχίζει στον ΑΠΟΕΛ. Φέτος έπαιξε σε έξι ματς πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου με μία ασίστ.

Ανδρέας Αθανασακόπουλος: Ο Πατρινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος επίσης τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 19 του χρόνια, αγωνίστηκε στα play offs σε τρεις αγώνες ως αλλαγή.

Σπύρος Τζαβίδας: Γεννήθηκε στις 21/8/01, είναι επιθετικός κι έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή στο ματς με τον ΟΦΗ.

Ακόμα πέντε!

Να σημειωθεί ότι από τους συγκεκριμένους παίκτες και πέρσι είχαν αγωνιστεί οι οκτώ με προπονητή τον Δώνη. Συγκεκριμένα, οι Χατζηγιοβάνης, Δώνης, Μπουζούκης, Αθανασακόπουλος, Αποστολάκης, Μαυρομμάτης, Θεοχάρης, Σέχου. Την περασμένη περίοδο, όμως, σε επίσημο ματς συμμετείχαν και οι Κότσαρης, Εμμμανουηλίδης, Στάικος, Κουντουριώτης. Σε δύο χρόνια, δηλαδή, όπου στον πάγκο βρισκόταν ο 50χρονος τεχνικός, συμμετείχαν έστω και σε ένα ματς 19 ποδοσφαιριστές, που ξεκίνησαν από την Ακαδημία του Παναθηναϊκού!

Οι υπόλοιποι

Για να φτάσουμε στους 35 παίκτες, να θυμίσουμε ότι έπαιξαν φέτος ακόμα οι εξής 20 ποδοσφαιριστές: Διούδης, Κουρμπέλης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Καμπετσής, Νάγκι, Ανουάρ, Ζαχίντ, Μπεκ, Αγιούμπ, Σένκεφελντ, Περέα, Χατζηθεοδωρίδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβός, Μακέντα, Φάουστο, Μολό, Νούνες. Απ’ όσους ανήκαν στην πρώτη ομάδα και κλήθηκαν στην αποστολή έστω και σε ένα ματς, δεν μέτρησαν συμμετοχή οι Βέργος, Κόναν, Χατζηγιαννάκης, Καραγιάννης.  



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved