Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Φιέστα τίτλου με «κιτρινόμαυρους» καλεσμένους!

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Φιέστα τίτλου με «κιτρινόμαυρους» καλεσμένους!

Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητα του στο πρώτο ημίχρονο, επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ, διοργανώνοντας με τη σειρά του… φιέστα και στο χορτάρι!

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τη διοίκηση να έχει οργανώσει φιέστα τίτλου στο Πασαλιμάνι μετά το ματς, ενώ ασφυκτικά γεμάτος ήταν ο εξωτερικός χώρος του γηπέδου στο Φάληρο. Μέσα σε αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα, οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς φρόντισαν να στήσουν τη δική τους… φιέστα εντός του αγωνιστικού χώρου, εκμεταλλευόμενοι το εκρηκτικό πρώτο εικοσάλεπτο.

Ο Καρέρα επέλεξε να κάνει ροτέισον, εν όψει και του τελικού Κυπέλλου, κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σωστή απόφαση. Οι «κιτρινόμαυροι» αρκέστηκαν σε παθητικό ρόλο, ενώ όταν μπήκαν οι Λιβάγια και Ολιβέιρα, η ομάδα του Πειραιά πέτυχε και τρίτο τέρματα. Οι δύο ομάδες θα τα πουν και πάλι την ερχόμενη Κυριακή στον τελικό Κυπέλλου, εκεί όπου θα κριθεί κι ο δεύτερος τίτλος της σεζόν.

Τρομερό πρώτο 20λεπτο

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του ματς, με την ΑΕΚ να κάνει τραγικό ξεκίνημα και να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τις διαθέσεις τους με τη μεγάλη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο 3’, όταν η μπάλα μετά την κεφαλιά που έκανε να πέρασε λίγο άουτ. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γρήγορο γκολ, στο 10ο λεπτό, όταν μετά το γέμισμα στη μεγάλη περιοχή ο Φορτούνης βρήκε με κεφαλιά τον Βαλμπουενά, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 1-0. Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να πιέζει και στο 17ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με το σουτ του Ραντζέλοβιτς και την καρφωτή κεφαλιά του Σισέ. Και στις δύο περιπτώσεις ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ.

Όμορφο γκολ και… 2-0

Η ΑΕΚ έχασε μια καλή ευκαιρία στο 20ο λεπτό όταν ο Σα έδιωξε την μπάλα μετά τη σέντρα του Αλμπάνη, ο Βέρντε έκανε το σουτ κι ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδιωξε με τα πόδια. Οι «κιτρινόμαυροι» όχι μόνο δεν μπόρεσαν να κάνουν το 1-1, αλλά είδαν και τους γηπεδούχους στην επόμενη φάση να διπλασιάζουν τα τέρματα τους. Μάλιστα, το 2-0 ήρθε με πολύ όμορφο τρόπο. Ο Φορτούνης έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος απέφυγε με ωραία ενέργεια τον Μπακάκη και με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα στο 21ο λεπτό.

Έχασε την ευκαιρία ο Βέρντε!

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος αλλά μετά το πρώτο 20λεπτο, η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα και πήγε να απειλήσει (κυρίως) με μακρινά σουτ. Τη μεγάλη ευκαιρία για να ξαναμπεί στο ματς την έχασε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Βέρντε. Ο Ιταλός έκανε τρομερή κούρσα από τα δεξιά και βρέθηκε στα πλάγια τετ α τετ με τον Σα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα μετά το σουτ του πρώτου. Ο Ολυμπιακός γενικότερα από ένα σημείο κι έπειτα περίμενε την ΑΕΚ, η οποία απείλησε με τον Μάνταλο στο 53ο λεπτό. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από τα αριστερό δοκάρι του Σα.

Ανέβηκε η ΑΕΚ, μέσα Ολιβέιρα και Λιβάγια

Με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση να περιμένει την ΑΕΚ, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μάνταλος έχασε άλλη μια ευκαιρία με σουτ μέσα από την περιοχή στο 58ο λεπτό, με τον Σα να διώχνει με δυσκολία. Στο τελευταίο μισάωρο ο Καρέρα έβαλε τόσο τον Ολιβέιρα (στη θέση του Αραούχο που δεν φάνηκε), όσο και τον Λιβάγια, ο οποίος πήρε τη θέση του Βέρντε. Μάλιστα, ο Κροάτης έκανε καλό σουτ έξω από την περιοχή στο 66’, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Καμαρά έδωσε το… έναυσμα!

Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν για τρίτη φορά στο παιχνίδι, δίνοντας το έναυσμα για τη φιέστα που θα ακολουθήσει στο Πασαλιμάνι! Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές έκαναν το 3-0 με τον Καμαρά στο 73ο λεπτό! Ο Σιμόες έκανε λάθος γύρισμα, ο Φορτούνης έκλεψε κι έδωσε στον Βαλμπουενά, ο οποίος απέφυγε τον Τσιντώτα αλλά ο Οικονόμου έδιωξε στην μπάλα πάνω στη γραμμή στο σουτ του Γάλλου. Ο Καμαρά, όμως, βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Σα, Γκασπάρ, Μπα (74' Παπαδόπουλος), Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Βαλμπουενά (74' Τοροσίδης), Φορτούνης (89' Χριστοδουλόπουλος), Ραντζέλοβιτς (62' Μασούρας), Ελ Αραμπί (62' Μπουχαλάκης).

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμόες, Σιμάνσκι, Βέρντε (61' Λιβάγια), Μάνταλος (86' Σαμπανάτσζοβιτς), Αλμπάνης (46' Κρίστιτσιτς), Αραούχο (61' Ολιβέιρα)

Γκολ: Βαλμπουενά 10', Ραντζέλοβιτς 21', Καμαρά 73'

Κίτρινες: -



Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
Super League 2: Ισοπαλία… θρίλερ στο ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής | Η βαθμολογία
Άρσεναλ: Επικό fail οπαδών της - Πήγαν σε ξενοδοχείο να ενοχλήσουν τη Σίτι αλλά έλειπε η αποστολή
Άρσεναλ: Επικό fail οπαδών της - Πήγαν σε ξενοδοχείο να ενοχλήσουν τη Σίτι αλλά έλειπε η αποστολή
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω», είπε ο Γιόβετιτς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Αν σκοράρω δεν θα πανηγυρίσω», είπε ο Γιόβετιτς
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δρακόντια μέτρα στην OPAP Arena - Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δρακόντια μέτρα στην OPAP Arena - Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved