Πανιώνιος: Δεν έφτανε η αντεπίθεση στα πλέι οφ (photos)

Πανιώνιος: Δεν έφτανε η αντεπίθεση στα πλέι οφ (photos)

Ο Πανιώνιος αποχαιρετά τη Super League μετά από μια δύσκολη σεζόν.

Μετά από 23 χρόνια στη Super League, ο Πανιώνιος υποβιβάζεται και πάλι, με τις ευθύνες να είναι αρκετές τα τελευταία χρόνια. Φέτος, οι «κυανέρυθροι» ήταν φαβορί για υποβιβασμό πριν από τη… σέντρα του πρωταθλήματος, καθώς ξεκίνησαν τη χρονιά με ποινή -6 βαθμών και περιορισμούς στις μεταγραφές.

Τα χρέη τα τελευταία χρόνια βαραίνουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης που προσπαθεί να αναπνεύσει, μέσω της ανάδειξης και πώλησης παικτών. Τα τελευταία χρόνια οι «κυανέρυθροι» δεν παίρνουν άδεια συμμετοχής για το πρωτάθλημα και αναγκάζονται να στηριχθούν σε νεαρούς παίκτες. Αρκετοί παίκτες αναδείχτηκαν μέσω του Πανιωνίου και πήραν μεταγραφή, αλλά τα χρέη της ΠΑΕ παραμένουν υψηλά, παρά την ένταξη σε ειδικές ρυθμίσεις.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πανιώνιος δεν κατάφερε πάλι να αδειοδοτηθεί και από εκεί ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την σημερινή κατάληξη, δηλαδή τον υποβιβασμό του.

Σέντρα με κομμένα τα φτερά

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν άρχισαν καλά αγωνιστικά τη σεζόν και μετά από τις πρώτες δύο ήττες, ο Άκης Μάντζιος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου τον διαδέχτηκε και η κατάσταση φάνηκε να αλλάζει, αλλά μετά από έναν γύρο, ο Πανιώνιος μετρούσε μόλις τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη ίσως ήταν το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα του Πανιωνίου στη σεζόν, με και πολύ καλή εμφάνιση.

Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα στον δεύτερο γύρο, με τα αποτελέσματα να μην τον ανεβάζουν ιδιαίτερα. Μάλιστα, δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Κύπριος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν και ο Λεωνίδας Βόκολος προσελήφθη για την ύστατη μάχη στα πλέι άουτ.

Η διακοπή λόγω κορονοϊού και η αντεπίθεση

Τα πλέι άουτ καθυστέρησαν τρεις μήνες να ξεκινήσουν, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν σε όλο τον πλανήτη με την πανδημία του κορονοϊού. Η διακοπή φαίνεται πως έκανε καλό στους παίκτες του Πανιωνίου, καθώς εμφανίστηκαν έτοιμοι να τα δώσουν όλα στα επτά παιχνίδια των πλέι άουτ, έχοντας να αντιμετωπίσουν για την παραμονή τους τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη.

Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, οι «κυανέρυθροι» μέτρησαν 3 νίκες και 2 ισοπαλίες και όλα έδειχναν εφικτά. Όμως στο ντέρμπι παραμονής με τον Παναιτωλικό, ο Πανιώνιος αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα. Η «λευκή» ισοπαλία στο Περιστέρι έδειξε ότι οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου δεν είχαν άλλο να δώσουν στο γήπεδο και μετά από 23 χρόνια ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε.

Οι πιθανότητες παραμονής

Ο Πανιώνιος ωστόσο διατηρεί κάποιες ελπίδες να αποφύγει τον υποβιβασμό. Δύο είναι οι καταστάσεις που μπορούν να τον κρατήσουν στη Super League. Η πρώτη είναι να γίνει αναδιάρθρωση με αύξηση ομάδων στην πρώτη κατηγορία και να αποφασιστεί να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Η δεύτερη περίπτωση είναι να αποφασιστεί ο υποβιβασμός της Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, πριν επικυρωθεί η βαθμολογία.

Το πρώτο σενάριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως τις αρχές Αυγούστου, καθώς η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, αν και ακόμα δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις για το πώς θα διαμορφωθεί ο νέος χάρτης.

Όσον αφορά το δεύτερο σενάριο, παρά την επιθυμία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης να εκδικαστεί η υπόθεση από την Επιτροπή Εφέσεων άμεσα, δεν φαίνεται αυτό πιθανό, καθώς πρέπει να στελεχωθεί εκ νέου η Επιτροπή από εφέτες δικαστές. Και γι’ αυτό η όποια ποινή αποφασιστεί, ενδέχεται να ισχύσει από τη νέα αγωνιστική περίοδο, γεγονός που δεν βολεύει τον Πανιώνιο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξέσπασμα «Πανθήρων»: Ευθείες βολές κατά Δάρα - Ζαμάνη

Ξέσπασμα «Πανθήρων»: Ευθείες βολές κατά Δάρα - Ζαμάνη

«Κλαίει» η Νέα Σμύρνη, σώθηκε η Ξάνθη!

«Κλαίει» η Νέα Σμύρνη, σώθηκε η Ξάνθη!

Η τελική βαθμολογία των πλέι άουτ με... αστερίσκους (photo)

Η τελική βαθμολογία των πλέι άουτ με... αστερίσκους (photo)

Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Λιγότερους διεθνείς αγώνες θέλει η Premier League
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved