Παναθηναϊκός: Το στοπ Βλαχοδήμου σε Ξαβιέ, η τεχνική, οι θέσεις, τα στημένα (video+photos)

Παναθηναϊκός: Το στοπ Βλαχοδήμου σε Ξαβιέ, η τεχνική, οι θέσεις, τα στημένα (video+photos)

Ο Αντόνιο Ξαβιέ, ο οποίος βρίσκεται στη κορυφή της λίστας του Παναθηναϊκού. είναι ένας παίκτης που δεν διστάζει να πάει στο ένας εναντίον ενός. Τα τεχνικά στοιχεία, τα στημένα και η καλή εμφάνιση με τη Μπενφίκα, όπου ο Βλαχοδήμος του στέρησε το γκολ…

Ο Αντόνιο Ξαβιέ είναι ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα, ώστε να πάρει τη θέση του δεύτερου εξτρέμ, που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός μετά τον Αϊτόρ.

Ο Βιγιαφάνιες, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα έρθει για να καλύψει θέση εσωτερικού μέσου, αλλά φυσικά θα υπολογίζεται και για τα άκρα κοντά στον φορ, στον σχηματισμό 4-3-3, που εφαρμόζει ο Πογιάτος. Το θέμα μας, ωστόσο, είναι ο 28χρονος (γεννήθηκε 6/7/92) Πορτογάλος, ο οποίος έπειτα από δύο χρόνια ετοιμάζεται ν’ αποχωρήσει από τη Τοντέλα και να μετακομίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων της πατρίδας του.

Ένας εναντίον ενός

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού αυτό που ήθελε, αφού έκλεισε οριστικά η μεταγραφή του Αϊτόρ, ήταν ένας ακόμα ακραίος που να έχει ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή. Ο Ξαβιέ, σύμφωνα και με βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τις καλύτερες στιγμές του στη Τοντέλα τη τελευταία διετία, είναι ένας ποδοσφαιριστής που διαθέτει τη ντρίμπλα. Κοντρολαρισμένος παίκτης, με αλλαγές κατεύθυνσης σε μικρούς χώρους, κάθετε κίνηση, διείσδυση και καλή ταχύτητα. Πολλές φορές φυσικά ένα βίντεο μπορεί να παραπλανήσει. Τεχνικά στοιχεία, ωστόσο, διαθέτει.

Θέσεις

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα είναι αριστεροπόδαρος εξτρέμ, αλλά στην Ολλανδία έπαιζε δεξιά. Μόνο δεξιά… Ο Ξαβιέ στο βίντεο φαίνεται ότι αγωνίζεται κυρίως αριστερά, ωστόσο, έχει παίξει και στη δεξιά πλευρά. Κι όχι μόνο. Σε πολλές περιπτώσεις κινείται στον άξονα. Είτε ως δεκάρι είτε ως δεύτερος φορ. Θα το διαπιστώσετε και στο βίντεο που ακολουθεί. Το αριστερό είναι το καλό του πόδι, ωστόσο, χρησιμοποιεί καλά και το δεξί.

Στημένα

Ο Παναθηναϊκός πονάει στις στημένες φάσεις εδώ και χρόνια. Αυτό ήταν φανερό και το είχαν επισημάνει και οι προπονητές. «Φώναζε» η αδυναμία. Τώρα ήρθε ο Καρλίτος, ο οποίος είναι πολύ καλός εκτελεστής στα φάουλ κι έχει πετύχει ωραία γκολ όταν βρισκόταν στη Πολωνία. Καλά χτυπήματα έχει και ο Αϊτόρ, τον Βιγιαφάνιες τον ξέρουμε ότι είναι ικανός σ’ αυτό το κομμάτι και το ίδιο φαίνεται ότι διαθέτει και ο Ξαβιέ. Είναι καλός στα στημένα και τα δύο προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας και αυτής της ικανότητας είχε 21 ασίστ, ενώ διαθέτει και καλή σέντρα.

«Όχι» από Βλαχοδήμο»

Στο βίντεο υπάρχουν στιγμιότυπα από την εμφάνιση του Ξαβιέ στον ενός έδρας αγώνα με τη Μπενφίκα. Κόντρα στους «Αετούς της Λισσαβόνας» ο 28χρονος μεσοεπιθετικός, ήταν από τους δημιουργούς μίας μεγάλης ευκαιρίας, ενώ στη συνέχεια έπιασε ένα πολύ ωραίο αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο λόγος; Ο πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού και διεθνής άσος πλέον της Μπενφίκα Οδυσσέας Βλαχοδήμος, ο οποίος απογειώθηκε και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ, τη στιγμή που η μπάλα είχε κατεύθυνση στην αριστερή του γωνία.

Το γκολ

Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι στο γκολ. Ο Ξαβιέ σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ τα τρία γκολ, την περασμένη σεζόν με τη Τοντέλα. Πέτυχε επτά γκολ, σε μία σεζόν, αλλά στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας με τη δεύτερη ομάδα της Μαρίτιμο. Πέρσι ήταν η πιο παραγωγική του χρονιά με επτά τέρματα, όμως, τα τρία τα σημείωσε στο κύπελλο σε μία νίκη με 7-0 επί της ερασιτεχνικής Βάλε Φορμόζο. Αναλυτικά τα στατιστικά στη καριέρα του και το βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του στη Τοντέλα.

Statistika Xavier   

Xavier - Best Moments - 2019-2020 - CD Tondela



Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ακόμα δεν μπορώ να τρέξω! Θα μου πάρει καιρό στο επίπεδο που θέλω»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved