Βρύζας: «Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό στη διαιτησία»

Βρύζας: «Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό στη διαιτησία»

Η κατάθεση του Ζήση Βρύζα στη δίκη των «28» - Από Σεπτέμβριο πάλι η ακροαματική διαδικασία

Με τις καταθέσεις των Ζήση Βρύζα (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Γιάννη Τσαχειλίδη (πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ) και Γιάννη Καλύβα (πρώην μέλος ΔΣ της ΕΠΟ) συνεχίστηκε στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη των «28» για την υπόθεση της αλλοίωσης αποτελεσμάτων.

Σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας καθώς το δικαστήριο διέκοψε για την 1η Σεπτεμβρίου λόγω της θερινής περιόδου και εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις των παραπάνω, ο συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, αιτήθηκε την προσκόμιση βίντεο από τον επίδικο αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 για να καταδείξει ότι «κανένας παίκτης του Ολυμπιακού δεν πλησίασε κανέναν παίκτη της Βέροιας να πει κάποια κουβέντα» κατά την είσοδο τους για το δεύτερο ημίχρονο.

Σε ό,τι αφορά τον Βρύζα υποστήριξε στην κατάθεσή του:

«Η αίσθηση που είχα εκείνη την περίοδο και έχω ακόμη, ήταν ότι τα όρια του ανταγωνισμού δεν ήταν ξεκάθαρα. Υπήρχαν παρεμβάσεις από τον Ολυμπιακό σε ότι αφορά τη διαιτησία και κατά τη γνώμη μου, δεν ήταν μέσα στα όρια του ανταγωνισμού όπως πρέπει να είναι.

Δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο το έκανε, έβλεπα ότι υπήρχε επιβράβευση σε κάποιους ανθρώπους. Αυτοί που δεν εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό είχαν κάποιες βαρύτερες ποινές σε σχέση με άλλους διαιτητές. Η αξιολόγηση των διαιτητών δεν γινόταν με καθαρό τρόπο. Δεν έχω κάποιο στοιχείο συγκεκριμένο για να σας πω».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε και για φιλικές σχέσεις ανάμεσα σε ομάδες και για αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών:

«Μέσα σε μια βιομηχανία του ποδοσφαίρου κάθε ισχυρή ομάδα προσπαθούσε να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις μέσα σε κάποια όρια, η δική μου αίσθηση είναι ότι τα όρια αυτά είχαν ξεπεραστεί και μέσα από συγκεκριμένες συναλλαγές και αγοραπωλησίες παικτών γινόταν η επιβράβευση σε αυτή τη σχέση. Γίνονταν κάποιες αγοραπωλησίες, μέσω των οποίων οι μεγάλες ομάδες ίσως να είχαν κάποια επιρροή σε μικρότερες ομάδες. Ο στόχος ήταν οι συγκεκριμένες ομάδες να ήταν περισσότερο φίλα προσκείμενες. Εκείνη την περίοδο είχε συμβεί σε μεγαλύτερο βαθμό από το φυσιολογικό. Είχαμε κάνει προτάσεις που δεν πέρασαν ποτέ».

Ακολούθησαν ερωτήσεις αναφορικά με την περίφημη συνάντηση στο Χίλτον το 2012, μεταξύ Μαρινάκη και παραγόντων της ΕΠΟ.

Δημακόπουλος (δικηγόρος Μαρινάκη): Πόσες συναντήσεις Σαββίδη και Μελισσανίδη έγιναν με παράγοντες ΕΠΣ για να προωθηθεί ο Γραμμένος;

Βρύζας: Γνωρίζω ότι έχει γίνει μία, δεν ξέρω πόσες ακριβώς.

Δημακόπουλος: Δεν είναι επιλήψιμο αυτό;

Πρόεδρος δικαστηρίου: Τι διαφορετικό έχουν;

Βρύζας: Η μία ήταν δημόσια ή άλλη όχι. Ήταν μια περίοδος που βόλευε ομάδες που δεν είχαν αγαθές προθέσεις.

Δημακόπουλος: Για να συναντηθούν Σαββίδης και Μελισσανίδης με 35 προέδρους ΕΠΣ, δεν έχει υπάρξει συνεννόηση μυστική;

Βρύζας: Το θέμα για μένα είναι ότι εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε αυτό που είπα στην κατάθεση μου. Η δική μου αίσθηση ήταν ότι αυτά τα όρια του θεμιτού ανταγωνισμού είχαν ξεπεραστεί.

Δημακόπουλος: Για τους δανεικούς που είπατε. Όταν δανείζει ο Ολυμπιακός υπάρχει πρόβλημα, όταν δανείζει ο ΠΑΟΚ όλα καλά;

Βρύζας: Είναι δύο ανόμοια πράγματα. Είχα κάνει κάποιες προτάσεις τότε αλλά ο Ολυμπιακός δεν τις δέχθηκε.

Είμαι εδώ για έναν συγκεκριμένο λόγο, μια δήλωση, και είπα γιατί την έκανα. Η αίσθηση που υπήρχε ήταν ότι είχε ξεφύγει κάθε όριο. Η ανακοίνωση εκφράζει την αγανάκτηση που υπήρχε εκείνη την περίοδο. Πολλές φορές οι ομάδες χρησιμοποιούν τις ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για λόγους σκοπιμότητας».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τσαχειλίδης ανέφερε:

«Το καλοκαίρι του 2012 δεν ήμουν στην ΚΕΔ, εγώ μπήκα το Νοέμβριο. Δεν είχα εικόνα τι έγινε με τους πίνακες, άκουγα τι γινότανε και διάβαζα εφημερίδες. Δεν θυμάμαι να υπήρχαν αλλαγές σε πρόσωπα στους πίνακες το 2012.

Όταν ήμουν στην ΚΕΔ δεν υπήρξε καμία παρέμβαση στο πρόσωπο μου, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Η δουλειά μας είναι να μην έχουμε καμία σχέση με τους παράγοντες. Ο διαιτητής είναι το εύκολο θύμα, μέσα από μια διαδικασία διαμαρτυρίας ο προπονητής δεν αποκλείεται να θέλει να καλύψει δικές του αδυναμίες, η ομάδα να θέλει να κάνει το ίδιο. Υπάρχουν και ανθρώπινα λάθη, δεν λέω ότι δεν κάνουν λάθη οι διαιτητές. Όλοι κάνουν λάθη».

Όσο για τους κατηγορούμενους πρώην διαιτητές Κάμπαξη και Δημητρόπουλο, είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν οι καλύτεροι διαιτητές στον πλανήτη, αλλά ήταν σταθεροί διαιτητές με σταθερή απόδοση».



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved