ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για τα δελτία!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Μηδενισμός, αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο για τα δελτία!

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Η «γκάφα» με τα δελτία μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στον «δικέφαλο του Βορρά», και προφανώς όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο…

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/07) έχει γίνει γνωστό πως υπήρξε πρόβλημα με τα δελτία υγείας των παικτών του ΠΑΟΚ. Πρόβλημα, μάλιστα, που δεν προέκυψε μόνο στον αγώνα με την ΑΕΚ αλλά που «τρέχει» από τις 30 Ιουνίου κι έπειτα όταν τα 12 «επίμαχα» δελτία… έληξαν και κανείς από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, που είχε αυτή την ευθύνη και αρμοδιότητα, δεν φρόντισε να τα θεωρήσει...  Στα παιχνίδια που έγιναν με ΑΕΚ στην Τούμπα, ΟΦΗ στην Κρήτη, Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Ολυμπιακό στο Φάληρο, οι διαιτητές που είχαν την απόλυτη ευθύνη έδειξαν απίστευτη και επικίνδυνη αμέλεια, δεν είδαν το πρόβλημα και προφανώς δεν το κατέγραψαν σε φύλλο αγώνα, με αποτέλεσμα να μην γίνει καμία ένσταση κι ο ΠΑΟΚ δεν είχε κυρώσεις.

Στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως, το θέμα βγήκε στον… αφρό και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ΚΑΠ, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει περιθώριο 48 ωρών να καταθέσει ένσταση. Αν οι «κιτρινόμαυροι» αποφασίσουν να το κάνουν και δικαιωθούν, τότε ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας χάνει όλα όσα μπορεί να κέρδισε μέσω της πρώτης δικαίωσης στο CAS, για την πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη που έχει φέρει τους Θεσσαλονικείς σε ακραία κόντρα με τον Ολυμπιακό.

Τα δελτία υγείας είναι ένα από τα πιο σοβαρά έγγραφα κάθε ομάδας, και είναι και από τα λίγα πάνω στα οποία μπορούν να κατατεθούν ενστάσεις, όπως θα δείτε στο photostory που ακολουθεί, σύμφωνα με τον ΚΑΠ και το άρθρο 18. Στο ίδιο άρθρο αναφέρονται και τυχόν ποινές για παραβάσεις σε περίπτωση που δικαιωθεί η ένσταση μιας ομάδας. Αν, λοιπόν, η ΑΕΚ κάνει ένσταση στο επόμενο 48ωρο και δικαιωθεί, τότε ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει το ματς με 0-3 στα χαρτιά, να του αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος και να πληρώσει πρόστιμο από 8.000 μέχρι 40.000 ευρώ.

Αν αυτό συμβεί, δεδομένα θα μιλάμε για μια πρωτοφανή ιστορία – που εφάμιλλή της ίσως να είναι μόνο τα ξεχασμένα δελτία του Άρη πίσω στο 1997 και στον αγώνα με τον Αθηναϊκό που συντέλεσαν στο να πέσουν στη Β’ εθνική οι «κίτρινοι». Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να θεωρήσουμε και δεδομένη την αναζήτηση ευθυνών εντός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη, που σίγουρα δεν θα αφήσει να περάσει στα… ψιλά μια τέτοια ιστορία, που εκθέτει τόσο αγωνιστικά και οικονομικά, όσο και σε επίπεδο πρεστίζ τον ΠΑΟΚ…

Δείτε τα επίμαχα άρθρα του ΚΑΠ που αναφέρονται στα δελτία υγείας, τις ενστάσεις και τις ποινές



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved