Επαφή Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ με Big-4, η διαδικασία για το νέο αρχιδιαιτητή

Επαφή Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ με Big-4, η διαδικασία για το νέο αρχιδιαιτητή

Επικοινωνία με τους υποψήφιους αρχιδιαιτητές θα έχει την Πέμπτη (16/7) η «ομάδα εργασίας».

Το θέμα του επόμενου αρχιδιαιτητή μπαίνει στην τελική ευθεία. Αύριο (16/7) η «ομάδα εργασίας» που συστάθηκε να τρέξει τις εξελίξεις για το νέο πρόεδρο της ΚΕΔ θα περάσει από αξιολόγηση τους υποψήφιους με τους οποίους θα έχει απευθείας και επικοινωνία.

Κλάτενμπεργκ και Φιόρντφελντ θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των 4 μεγάλων ΠΑΕ το πλάνο τους για την ελληνική διαιτησία και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά την Παρασκευή (17/7) θα γίνει μυστική ψηφοφορία για να προκύψει ο «εκλεκτός».

Για να επιλεχθεί ο «κοινής αποδοχής» αρχιδιαιτητής χρειάζονται τρεις ψήφοι, ενώ θυμίζουμε ότι στη διαδικασία συμμετέχουν οι Big-4.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Η δεύτερη συνεδρίαση της «ομάδας εργασίας», η οποία θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο. συγκαλείται την Πέμπτη 16/7 στις 14.00 στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στην «ομάδα εργασίας» μετέχουν ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 κ. Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ. Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός κα Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Χρυσόστομος Γκαγκάτσης. Στη διαδικασία θα λάβουν μέρος, ως παρατηρητής, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών.

Βάσει της διαδικασίας στη δεύτερη συνεδρίαση της «ομάδας εργασίας» θα παρουσιαστούν τα προφίλ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Κ.Ε.Δ. και στη συνέχεια έχει προγραμματισθεί απευθείας επικοινωνία τους κ.κ. Mark Clattenburg (Αγγλία) και Peter Fröjdfeldt (Σουηδία), οι οποίοι θα παρουσιάσουν το πλάνο τους για τη συνολική λειτουργία της διαιτησίας στην Ελλάδα.

Η «ομάδα εργασίας» θα συνεδριάσει συνολικά τρεις (3) φορές και στις 17 Ιουλίου θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόσφατη απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. ενέκρινε ομόφωνα τη διαδικασία επιλογής του προέδρου και της συγκρότησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., όπως αυτή προτάθηκε από τις FIFA/UEFA και η οποία προβλέπει:

α. ο νέος πρόεδρος της Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. θα είναι αλλοδαπός και θα επιλέξει ο ίδιος τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, τα οποία θα είναι επίσης αλλοδαποί κι ένας εξ αυτών εξειδικευμένος σε θέματα VAR,
β. η σύμβαση του νέου προέδρου της Κ.Ε.Δ. θα είναι τουλάχιστον διετής,
γ. στη διαδικασία θα συμμετάσχουν οι FIFA/UEFA, η Ε.Π.Ο., η Super League 1 και ένας εκπρόσωπος από τις Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ., οι οποίοι θα συγκροτήσουν «ομάδα εργασίας»,
δ. η «ομάδα εργασίας», σε τρεις συναντήσεις εντός μίας εβδομάδας θα δρομολογήσει την όλη διαδικασία, ώστε τελικά οι 4 Π.Α.Ε. να εκλέξουν σε μυστική ψηφοφορία το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Η Ε.Ε. έχει εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένο να υπογράψει τη σύμβαση συνεργασίας με το νέο πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.

Ειδικές πληροφορίες για τα Μ.Μ.Ε.

1. H συνεδρίαση είναι κλειστή για τα Μ.Μ.Ε.
2. Εντός της Ε.Π.Ο. δεν θα προβλεφθεί ειδικός χώρος εργασίας των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., ούτε χώρος για τηλεοπτικές και λοιπές συνεντεύξεις.
3. Προ της έναρξης της συνεδρίασης τα τηλεοπτικά συνεργεία θα έχουν δυνατότητα 3λεπτου photo-opportunity.
4. Φωτογραφίες θα διανεμηθούν μέσω πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζεται η Ε.Π.Ο.



Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved