ΠΑΟΚ: Το όχι σε Τενερίφη, Στουρμ Γκρατς και το… ρεκόρ με Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ: Το όχι σε Τενερίφη, Στουρμ Γκρατς και το… ρεκόρ με Ολυμπιακό

Ο Ενέα Μιχάι υπέγραψε μία σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Το όχι στο εξωτερικό, ο σοβαρός τραυματισμός και το απίστευτο φετινό ρεκόρ…

Ο Ενέα Μιχάι αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ ως μία αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν και μία επένδυση φυσικά για το μέλλον.

Ο 22χρονος στόπερ προτίμησε τον ΠΑΟΚ, γιατί πίστευε ότι θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτό του εξήγησαν και στον «Δικέφαλο», ότι με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, το πρωτάθλημα, το κύπελλο και στο τέλος τα play offs, θα πάρει όσα ματς του αναλογούν. Ο ΠΑΟΚ, όμως, υπέστη στραπάτσο στην Ευρώπη, οι αγώνες μειώθηκαν και ο Μιχάι δεν πήρε από τον Φερέιρα αγώνες.

Ο νεαρός αμυντικός, όμως, δεν απογοητεύτηκε. Είναι ένα παιδί που δουλεύει σκληρά κι έχει χτίσει ισχυρή προσωπικότητα. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη κι ακολούθως μετακόμισε στη Ρόδο. Στην ηλικία των 13 ετών συμμετείχε στην Ακαδημία Olympic Arena. Εκεί τον ξεχώρισε ο Παναιτωλικός και τον απέκτησε. Μόλις στα 16 του χρόνια έφυγε από την οικογένειά του και έμεινε μόνος του στο Αγρίνιο. Αυτό τον έκανε πιο δυνατό.

Το πρώτο γκολ!

Η μοίρα το έφερε να κάνει ντεμπούτο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κόντρα στη νυν ομάδα του. Στις 11/1/17 μπήκε αλλαγή στον εντός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο 87’. Συνολικά, είχε 49 ματς με τον Παναιτωλικό χωρίς να σκοράρει. Ο «Δικέφαλος» το περασμένο καλοκαίρι έδωσε 850.000 ευρώ στους Αγρινιώτες και υπέγραψε για τέσσερα χρόνια. Έμελλε να βρει δίχτυα με τον ΠΑΟΚ χθες για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα και να σπάσει το αήττητο του Ολυμπιακού.

Το τρομερό είναι ότι ο Μιχάι φέτος έχει τέσσερις συμμετοχές και οι τρεις είναι κόντρα στους «ερυθρόλευκους». Έπαιξε πρώτη φορά (αλλαγή στο 73’) στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ για το κύπελλο και η δεύτερη συμμετοχή του ήταν τον περασμένο Μάρτιο, για τον ίδιο θεσμό κόντρα στον Ολυμπιακό! Τότε, ήταν βασικός στη νίκη με 3-2. Βασικός ήταν στην Τούμπα και στην πρεμιέρα των play offs με τον Ολυμπιακό. Δύο ματς με πίεση, στα οποία ανταποκρίθηκε. Και ήρθε το τρίτο στο Φάληρο…

«Όχι» στο εξωτερικό

Ο Μιχάι όταν αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ δέχθηκε πρόταση από τη Λεγκανές του Σιόβα, αλλά και τη Τενερίφη, που θα έπαιζε στη Σεγούντα. Προτίμησε τη δεύτερη για να πάρει παιχνίδια, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε να τον δώσει δανεικό. Τον Γενάρη κι αφού είδε ο Μιχάι ότι δεν έχει χρόνο, ήρθε επίσημη πρόταση για τον δανεισμό του, από τη Στουρμ Γκρατς. Ούτε την προσφορά τον Αυστριακών δέχθηκε ο ΠΑΟΚ. Έμεινε και χθες έγραψε ιστορία.

Τραυματισμός

Ο Μιχάι είναι και στέλεχος της Εθνικής Αλβανίας και στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι μπορεί να φέρει αρκετά χρήματα. Μόνιμο μέλος στα μικρά κλιμάκια ανέβηκε και στους Άνδρες. Εκεί έχει δύο συμμετοχές, αλλά τη δεύτερη στάθηκε άτυχος. Στις 10/10/18 στο φιλικό με την Ιορδανία υπέστη κάταγμα περόνης κι αντικαταστάθηκε στο ένατο λεπτό. Έμεινε εκτός για τρεις μήνες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Δούλεψε, επανήλθε στον Παναιτωλικό και πήρε τη μεγάλη μεταγραφή.

     



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved