ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: Ωραία και... σεντονάτη! (video+photos)

ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-0: Ωραία και... σεντονάτη! (video+photos)

Η ΑΕΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε, πήρε... ξεκούραστα τη νίκη (2-0) κόντρα στον ΟΦΗ και είναι «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση

Οι «κιτρινόμαυροι» γνώριζαν καλά ότι αυτό που μετρούσε περισσότερο από κάθε άλλο στον αγώνα με την ομάδα της Κρήτης ήταν το αποτέλεσμα. Και ουσιαστικά φρόντισαν να το διασφαλίσουν από το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί, καθώς σκόραραν δύο τέρματα σε δύο τελικές!

Από την άλλη, στο δεύτερο μέρος είχαν αρκετές τελικές αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και σε αυτό έχει καθοριστική συμβολή κι ο τερματοφύλακας του ΌΦΗ, Όσκαρ Ουόλι, ο οποίος έκανε ορισμένες εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Στο τέλος της ημέρες αυτό που μένει και μετράει περισσότερο είναι ότι η ΑΕΚ πήρε τη νίκη, χωρίς να φορτσάρει ή να απειληθεί και μετά το 0-0 στην Τούμπα βρίσκεται στο +4 από τον ΠΑΟΚ. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Καρέρα έχει και την ισοβαθμία, κάτι που σημαίνει ότι μόνο αν αυτοκτονήσει θα χάσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Κατοχή αλλά όχι φάσεις

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με ξεκάθαρη διάθεση να βάλει ένα γρήγορο γκολ, ώστε να απλοποιήσει τα πράγματα, σε ένα ματς που αυτό που είχε σημασία ήταν να πάρει το «τρίποντο» και να βρεθεί πιο κοντά στη δεύτερη θέση. Στα πρώτα λεπτά, πάντως, μολονότι είχε την κατοχή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, καθώς ο ΟΦΗ πίεση ψηλά με Μάνο και Ναμπί. Τελικά, οι παίκτες του Καρέρα βρήκαν αυτό που αναζητούσαν σε μια συνολικά πολύ όμορφη φάση στο 19ο λεπτό. Με τον εξαιρετικό Παουλίνιο να κάνει μια πανέμορφη μπαλιά και τον Ολιβέιρα να αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την κλάση του.

Γκολ... χάρμα ιδέσθαι!

Το γκολ της ΑΕΚ ήταν πραγματικά ένα από τα πιο ωραία της σεζόν, με τον δεξιό μπακ να κάνει μια εξαιρετική μπαλιά, βγάζοντας τον Πορτογάλο επιθετικό στην πλάτη της άμυνας. Ο Ολιβέιρα τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, καθώς με πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ουόλι. Εξίσου όμορφη, όμως, ήταν κι η κίνηση που έκανε αμέσως μετά αφιερώνοντας το τέρμα στον νεαρό Γιάννη Σαρδέλη, ο οποίος υπέστη κάταγμα κνήμης στην προπόνηση της Δευτέρας.

Διαχείριση με σβηστές μηχανές!

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν τον προβάδισμα τους, δεν απειλήθηκαν αλλά ούτε κι απείλησαν ουσιαστικά. Στο 27ο λεπτό ο Βέρντε πέρασε στη θέση του Αλμπάνη, ο οποίος χτύπησε κατά τη διάρκεια του ματς και μολονότι το πάλεψε δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ο Ιταλός ήταν ιδιαίτερα κινητικός, απείλησε αλλά στο τελείωμα των φάση δεν είχε σωστές επιλογές. Εξαίρεση η φάση του 36ου λεπτού, όπου ο Λιβάγια ήταν αυτός που δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε στο γύρισμα του Βέρντε.

«Χτύπημα» στο φινάλε του ημιχρόνου

Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» χτύπησαν και δεύτερη φορά λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Στάικος έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Μάνταλο στα αριστερά, ο Λιβάγια το εκτέλεσε κι ο Σβάρνας την ακούμπησε ελάχιστα, στέλνοντας στα δίχτυα της εστίας του ΟΦΗ, για το 2-0 στο 45'. Ο Γιώργος Σίμος σε μια προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Πέρασαν έξω οι Περδίκης, Στάικος, Μάνος, για να μπουν οι Νάστος, Μεγιάδο, Φιγκεϊρέδο.

«Ανέβηκε» ο ΟΦΗ, δοκάρι ο Σακόρ!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα και κέρδισαν χώρους αλλά απείλησαν μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Μεγιάδο στο 52', με τον Μπάρκα να είναι σε καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι ορισμένοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ άρχισαν να βγάζουν σημάδια κούρασης, κάτι που ανάγκασε τον Καρέρα να «φρεσκάρει» την ομάδα του. Συγκεκριμένα, έβγαλε τους Ολιβέιρα, Λιβάγια για να βάλει τους Αραούχο και Σιμάνσκι στο 58ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι, μολονότι, δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες είχαν δοκάρι στο 65', όταν ο Σακόρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπάρκας πήγε να μπλοκάρει αλλά έχασε μέσα από τα χέρια την μπάλα, η οποία χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.

Ο Ουόλι έβαλε «φρένο»

Η ΑΕΚ επέλεξε να δώσει χώρο στον ΟΦΗ και προσπάθησε να βρει το τρίτο γκολ μέσα από μια αντεπίθεση. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 66ο λεπτό, όταν ο Βέρντε έβγαλε τον Αραούχο τετ α τετ με τον Ουόλι αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι. Ο Ισπανός τερματοφύλακας σταμάτησε και δύο φορές τον Παουλίνιο, τόσο στο 74' όσο και στο 77' όταν σε ισάριθμα σουτ δεξιά μέσα από την περιοχή έδιωξε την μπάλα και απέτρεψε το 3-0 για τους γηπεδούχους. Το ίδιο έπραξε και στο τετ α τετ του Βέρντε, ο οποίος σούταρε με το καλό του πόδι (αριστερό) αλλά ο Ουόλι έδιωξε και πάλι με τα πόδια στο 82'!

Τα γκολ: Ολιβέιρα 19', Σβάρνας 45'

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Οικονόμου, Λόπες, Σιμόες, Μάνταλος (80' Τσιγκρίνσκι), Κρίστισιτς (80' Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (27' Βέρντε), Λιβάγια (58' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα (58' Αραούχο).

ΟΦΗ (Σίμος): Oυόλι, Μπράουν, Βαφέας, Γιαννούλης (82' Σουρνάκης), Περδίκης (46' Νάστος), Μπολάκης, Σακόρ, Βίκτορ, Στάικος (46' Μεγιάδο), Ναμπί (59' Bαζ), Μάνος (46' Φιγκεϊρέδο).

Κίτρινες: Οικονόμου 49', Μάνταλος 57', Τσιγκρίνσκι 85' / Περδίκης 23', Στάικος 43'

AEK Athens - OFI Crete 2:0 All Goals & Highlights | ΠΑΕ AEK 2-0 ΌΦΗ | 08.07.2020



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved