Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Κατάθεση ψυχής το «τριφύλλι» μπλόκαρε τους Πειραιώτες (video+photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Κατάθεση ψυχής το «τριφύλλι» μπλόκαρε τους Πειραιώτες (video+photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο Παναθηναϊκός έδωσέ ό,τι είχε και κράτησε στο 0-0 τον Ολυμπιακό. Ο Διούδης στο 45'+5' απέκρουσε πέναλτι του Βαλμπουενά και... διόρθωσε το λάθος του Κομίνη! 

Ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός σε όποια κατάσταση κι αν είναι η μία από τις δύο ομάδες, ποτέ δεν θα είναι εύκολο για τον πιο δυνατό. Αποδείχθηκε κι απόψε το ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» κλείδωσαν τον πιο ποιοτικό αντίπαλό τους και τον κράτησαν στο 0-0. Αρχίζοντας το ματς με τον 19χρονο Αλεξανδρόπουλο, τον Θεοχάρη στη τρίτη του μόλις συμμετοχή φέτος και τελειώνοντας το ματς με τον επίσης 19χρονο Σερπέζη στα χαφ… Τεράστιο ρόλο φυσικά έπαιξε και ο Διούδης, ο οποίος στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου απέκρουσε πέναλτι του Βαλμπουενά.  

Οι Πειραιώτες έχουν πάρει το πρωτάθλημα και στο ΟΑΚΑ ήθελαν να πάρουν μία ακόμα νίκη και φυσικά να διατηρήσουν το αήττητο. Ο Παναθηναϊκός με τα πολλά προβλήματα, παρατάχθηκε με οκτώ Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Βαθμολογικό κίνητρο δεν είχε, ωστόσο, ο Δώνης ήθελε λίγες μέρες πριν αποχωρήσει να καταγράψει στο βιογραφικό του μία νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου και φυσικά το «τριφύλλι» να του σπάσει το αήττητο.           

Σχηματισμός

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 3-4-3, με τη διάταξη να μετατρέπεται σε 5-4-1 όταν αμυνόταν ο Παναθηναϊκός.

Στο τέρμα ήταν ο Διούδης και ο Κουρμπέλης έπαιξε δεξί στόπερ. Ο Κολοβέτσιος ήταν στο κέντρο της τριάδας και ο Σένκεφελντ αριστερό στόπερ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, παράλληλα, ξεκίνησε τον Αλεξανδρόπουλο στα χαφ μαζί με τον Ανουάρ. Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του 19χρονου (γεννήθηκε στις 26/11/2001) ως βασικός στο πρωτάθλημα και στα play offs. Είχε παίξει βασικός μία φορά, αλλά στο κύπελλο, στις 5/12/19 στη ρεβάνς με τη Παναχαϊκή στο ΟΑΚΑ. 

Δεξί μπακ χαφ αγωνίστηκε ο Θεοχάρης, αριστερό ο Χατζηθεοδωρίδης, ενώ στην επίθεση ήταν δεξιά ο Μπουζούκης, αριστερά ο Χατζηγιοβάνης και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με τους δύο «μαέστρους» του, τους Φορτούνη, Βαλμπουενά, δεξιά κι αριστερά, αντίστοιχα. Ο Καμαρά έπαιξε πίσω από τον Ελ Αραμπί και στα χαφ ήταν οι Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης. Δεξί μπακ ήταν ο Ομάρ και αριστερά αντί του Τσιμίκα, ο Μαρτίνς επέλεξε τον Γκασπάρ. Στόπερ ήταν οι Σεμέδο, Μπα και στο τέρμα φυσικά ο Σα.  

Ευκαιρίες ο ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός είχε από το πρώτο λεπτό την κατοχή, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε στο ξεκίνημα τις δύο σημαντικές φάσεις. Στο 2’ ο Μπουζούκης έκλεψε εκτός περιοχής από τον Μπα, μπήκε στη μεγάλη περιοχή από δεξιά κι έπιασε το αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα. Στο 11’ ο Μπουζούκης έβγαλε τρομερή κάθετη στον Μακέντα, ο οποίος κέρδισε τον Μπα στη μονομαχία, αλλά το αριστερό πλασέ στο τετ α τετ με τον Σα, έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Πρώτη φάση

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κατοχή, αλλά δεν έφτανε εύκολα στη περιοχή του Παναθηναϊκού. Η πρώτη τελική του στην εστία έγινε στο 29’. Ο Βαλμπουενά σέντραρε από αριστερά με το δεξί, ο Ελ Αραμπί έκανε τη κεφαλιά και μπλόκαρε ο Διούδης. Στο 36’, παράλληλα, σουτ του Καμαρά κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.

Λάθος Κομίνη, σωτήρας Διούδης

Στο 45’+5’ ο Κομίνης επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι είναι κακός διαιτητής. Υπέδειξε φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής σε μονομαχία του Ανουάρ με τον Βαλμπουενά. Καταρχάς, ο Γάλλος άσος του Ολυμπιακού ήταν εντός περιοχής, αλλά δεν υπήρχε καμία παράβαση από τον χαφ του Παναθηναϊκού. Ο Κομίνης εξέτασε τη φάση στο VAR κι έδωσε πέναλτι! Ο Βαλμπουενά πήρε την εκτέλεση, αλλά ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία.

Αλλαγές

Η κατοχή στο πρώτο ημίχρονο ήταν 61%-39% υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ακίνδυνοι και οι τελικές ήταν 4-4. Γι’ αυτό ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Μπουχαλάκη με τον Χασάν, γύρισε τον Καμαρά στα χαφ κι έπαιξε 4-4-2. Στην άμυνα, επίσης, απέσυρε τον Μπα, ο οποίος είχε κίτρινη κάρτα κι έβαλε τον Σισέ. Ο Βαλμπουενά, παράλληλα, πήγε δεξιά κι ο Φορτούνης αριστερά.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 50’ ο Σα, μπλόκαρε το σουτ του Μπουζούκη εκτός περιοχής.

Στο 57’ ο Δώνης έριξε στην κορυφή της επίθεσης τον Καμπετσή, αντί του Αλεξανδρόπουλου, πήγε τον Μακέντα αριστερά και τον Χατζηγιοβάνη δεξιά, ενώ ο Μπουζούκης έπαιξε δίπλα στον Ανουάρ. Στο 61’ μακρινό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη με το αριστερό, πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 64’ από σέντρα του Γκασπάρ, η μπάλα έφτασε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος πλάσαρε από κοντά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Άλλα άκρα

Ο Μαρτίνς στη συνέχεια πέρασε τον Μασούρα στη δεξιά πλευρά αντί του κουρασμένου Βαλμπουενά και τον Λοβέρα αριστερά αντί του Φορτούνη. Ο Δώνης απάντησε με τον Κολοβό δεξιά αντί του Χατζηγιοβάνη. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει κλειστούς τους διαδρόμους και τις πάσες προς Χασάν, Ελ Αραμπί, ενώ στο 76’ ο Δώνης πέρασε τον Περέα στην κορυφή, τον Σερπέζη στα χαφ και πήγε δεξιά τον Καμπετσή και αριστερά τον Κολοβό. Η εικόνα του αγώνα, όμως, δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός πίεζε ανορθόδοξα και δεν έβρισκε χώρους, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία καλή στιγμή, όταν στο 90’+5’ ο Καμπετσής πλάσαρε, αλλά μπλόκαρε ο Σα.     

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (57’ Καμπετσής), Ανουάρ, Μπουζούκης (75’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (67’ Κολοβός), Μακέντα (76’ Περέα).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπα (46’ Σισέ), Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (46’ Χασάν), Καμαρά, Φορτούνης (65' Λοβέρα), Βαλμπουενά (64’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.  

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights του ντέρμπι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός: «Πόση ντροπή ακόμα;»

Παναθηναϊκός: «Πόση ντροπή ακόμα;»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights από το ΟΑΚΑ (video+photos)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights από το ΟΑΚΑ (video+photos)

Βαρούχας: «Απορώ τι είδε στο VAR ο Κομίνης, κόκκινη στον Μπα» (video)

Βαρούχας: «Απορώ τι είδε στο VAR ο Κομίνης, κόκκινη στον Μπα» (video)

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Οι 10 διάσημοι παίκτες τυχερών παιχνιδιών που κατέληξαν στη φυλακή!
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved