Άρης-ΑΕΚ 1-4: Από τη Θεσσαλονίκη στα… αστέρια! (photos+video)

Άρης-ΑΕΚ 1-4: Από τη Θεσσαλονίκη στα… αστέρια! (photos+video)

Η ΑΕΚ νίκησε 4-1 τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» και πανηγύρισε δεύτερο «διπλό» σε διάστημα τεσσάρων ημερών στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας καθοριστικό βήμα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το δώρο του ΠΑΟΚ και με τη νίκη που πέτυχαν ανέβηκαν μόνοι δεύτεροι στη βαθμολογία των πλέι οφ, στο +2 από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι παίκτες του Καρέρα ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα σε έναν αντίπαλο που είχε 14 παίκτες στην αποστολή. Ακόμα κι έτσι, πάντως, η «Ένωση» πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα καθώς το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1. Κι ενώ οι τελικές ήταν 10-1 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Ο Ολιβέιρα, όμως, με δύο πολύ ωραία γκολ έβαλε το «κιτρινόμαυρο» τρένο στις ράγες του κι από εκεί και πέρα η ΑΕΚ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο της, ο οποίος όπως είναι φυσικό από ενα σημείο κι έπειτα έβγαλε και φυσιολογική κούραση. Γενικότερα, ο αγώνας ήταν ένας... μονόλογος για τους παίκτες του Καρέρα.

Μονότερμα και δίκαιο προβάδισμα

Η ΑΕΚ από το πρώτο λεπτό ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας τον Άρη, ο οποίος αρκέστηκε σε ρόλο… κομπάρσου. Οι παίκτες του Καρέρα πίεσαν τους αντιπάλους τους και τους έκλεισαν στη μεγάλη τους περιοχή, για να πάρουν αυτό που άξιζαν βάσει της εικόνας τους λίγο πριν το cooling break. Ο Ολιβέιρα έκανε ωραία περιστροφή έξω από τη μεγάλη περιοχή και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κουέστα, για το 1-0 στο 24ο λεπτό.

Κόντρα και… 1-1 από το πουθενά!

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να έχουν βάλει το νερό στο αυλάκι για να φτάσουν σε μια εύκολη επικράτηση αλλά ο Άρης στην πρώτη του τελική μπόρεσε να ισοφαρίσει! Συγκεκριμένα, ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έδειχνε να πηγαίνει άουτ, αλλά βρήκε στα πόδια του Τσιγκρίνσκι, άλλαξε πορεία και αιφνιδιάσε τον Μπάρκα! Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν τα επόμενα λεπτά, εκμεταλλευόμενοι το… σοκ στο οποίο βρέθηκε η ΑΕΚ, η οποία είδε τους «κίτρινους» για τρίτο σερί ματς να σκοράρουν στην πρώτη τους ευκαιρία!

Πέντε ευκαιρίες σε δυο λεπτά!

Η «Ένωση» δεν άργησε να συνέλθει αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει λόγω του εκπληκτικού Κουέστα, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το 1-1, μολονότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πέντε ευκαιρίες σε διάστημα δύο λεπτών! Αρχικά, έκανε τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Μάνταλου, ενώ έδιωξε και εκείνη του Σβάρνα μετά το κόρνερ. Ο τερματοφύλακας του Άρη σταμάτησε και τον Κρστιτσιτς στο τετ-α-τετ, μετά την εξαιρετική πάσα του Λιβάγια! Νέα κεφαλιά του Μάνταλου πέρασε άουτ, ενώ ο Μπαγκαλιάνης πρόλαβε με υπερπροσπάθεια τον Ολιβέιρα, ο οποίος έβγαινε μόνος του με τον Κουέστα. Κι όλα αυτά από το 43’ ως το 45’!

Με την υπογραφή Ολιβέιρα!   

Συνολικά, η ΑΕΚ είχε δέκα τελικές στο πρώτο 45λεπτο, με τις εφτά εντός εστίας, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι σε σπρώξιμο του Σάσα στον Σιμόες! Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ακόμα μια ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Ολιβέιρα μετά από ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ από τα δεξιά αλλά ξανά ο Κουέστα απέτρεψε το 1-2. Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 52'! Ο Πορτογάλος επιθετικός πλάσαρε ιδανικά τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων με το αριστερό, μετατρέποντας σε ασιστ (10η στο πρωτάθλημα) την πολύ όμορφη πάσα του Μάνταλου. Ήταν μια υποδειγματική αντεπίθεση της ΑΕΚ, η οποία από εκεί και πέρα, έπαιξε χωρίς άγχος κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν είχε άλλες δυνάμεις αλλά και λύσεις.

Το «καθάρισε» με… κόντρα

Ο Άρης είχε ισοφαρίσει μετά από κόντρα, η ΑΕΚ απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο 62ο λεπτό και «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Ο Σιμόες έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε πάνω στον Σάσα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας των «κίτρινων». Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιζαν από εκεί και πέρα δίχως άγχος, είχαν τον πλήρη έλεγχο και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με τον Σιμάνσκι, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 78’. Ο Πολωνός μέσος σκόραρε (στο 84') από κοντά, μετά το σουτ του Παουλίνιο, σε μια φάση που ελέγχθηκε και στο VAR. Γενικότερα, η ΑΕΚ κυριάρχησε μετρώντας 20 τελικές και θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλα τέρματα.

Γκολ: Γκάμα 29’ / Ολιβέιρα 24’, 52’, Σιμόες 62’, Σιμάνσκι 83’

ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (76' Μπακούτσης), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος

AEK (Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81' Οικονόμου), Παουλίνιο, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81' Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (73' Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73' Αραούχο).

Κίτρινες: Ματίγια 55’ / Παουλίνιο 7’, Λόπες 55’

Άρης - ΑΕΚ 1-4 playoff 2020



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved