ΠΑΟΚ: Το «μέταλλο» έλιωσε με Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Το «μέταλλο» έλιωσε με Φερέιρα

Ο ΠΑΟΚ πέρσι ήταν ατσάλινος στα ντέρμπι, αλλά φέτος στα μισά ντέρμπι δέχθηκε δύο γκολ και άνω! Η απίστευτη διαφορά στην αμυντική του λειτουργία.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μία τρομερή σεζόν πέρσι. Πήρε αήττητος το πρωτάθλημα και στο τέλος πανηγύρισε και το νταμπλ λυγίζοντας την ΑΕΚ στον τελικό 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς με τον Λουτσέσκου στον πάγκο ήταν ατσάλινοι στα μεγάλα ματς. Υπήρχαν παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ δεν έθελξε με την απόδοσή του, ωστόσο, ήταν ένας συμπαγές σύνολο που ο καθένας ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πέρσι έδωσε επτά ματς με τους τρεις μεγάλους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ακόμα δύο με τον Άρη. Σ’ αυτά τα εννέα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τέσσερα γκολ.

Τόσες φορές παραβιάστηκε η εστία του φέτος, μόνο σε ένα ματς με τον Άρη εκτός έδρας, όπου έσπασε και το αήττητο σερί που έτρεχε. Σαφώς, δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή να διατηρήσει την ίδια συγκέντρωση, έπειτα από μία τέλεια χρονιά και σε μία ομάδα που δεν είναι δική του. Επίσης, υπήρξαν πολλές ατυχίες. Αποκλεισμοί στην Ευρώπη, που πλήγωσαν την αυτοπεποίθηση των παικτών και πρόσθεσαν τεράστια πίεση και σοβαροί τραυματισμοί παικτών, όπως οι Ζαμπά, Κρέσπο, που ήταν πέρσι βασικά γρανάζια.

Μετριότατη εικόνα των Πασχαλάκη, Ζίβκοβιτς, μικρή προσφορά των νεοαποκτηθέντων Στοχ, Εσίτι, Αουγκούστο, Ροντρίγκο, Λάμπρου. Προσθέστε στα play offs και την απουσία του Μίσιτς, τον τραυματισμό του Αουγκούστο και των Πέλκα, Βιεϊρίνια και υπάρχουν ορισμένοι λόγοι της κακής πορείας. Συν φυσικά ότι ο Άμπελ Φερέιρα δεν μπόρεσε να βγάλει ούτε το 50%-60% από σημαντικούς παίκτες. Όλα αυτά, όμως, ενδεχομένως να μην δικαιολογούν τη τεράστια διαφορά ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ας

Ο ΠΑΟΚ πέρσι

Με ΑΕΚ: Στα τρία ματς, με τον τελικό κυπέλλου, δέχθηκε ένα γκολ στο ΟΑΚΑ από την Ένωση κι αυτό προς το τέλος του ματς κι ενώ έπαιζε με δέκα από το 30’ εξαιτίας της αποβολής του Ζαμπά. Στην Τούμπα και στον τελικό κράτησε το μηδέν (στην Τούμπα, πάντως, η ΑΕΚ είχε και δύο δοκάρια).

Με ΟΣΦΠ: Κακό ματς στο Φάληρο, αλλά η ιστορία έγραψε υπέρ του 1-0, αφού έπαιξε ρόλο και η τύχη. Στην Τούμπα δέχθηκε ένα γκολ στα χασομέρια κι όταν το ματς ήταν ήδη στο 3-0 υπέρ του.  

Με Παναθηναϊκό: Σε δύο ματς στην Τούμπα και στο ΟΑΚΑ νίκησε και στα δύο με 2-0, σχετικά εύκολα.

Με Άρη: Νίκησε 2-1 εκτός έδρας και στην Τούμπα ήρθε 1-1 με τον αιώνιο αντίπαλό του. Το γκολ του Άρη, μάλιστα, με τον Βέλεθ επιτεύχθηκε από θέση οφσάιντ.

Σύνολο τέσσερα γκολ σε εννέα αγώνες. Μέσο όρο, 0,44 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι…  

Ο ΠΑΟΚ φέτος

Με ΑΕΚ: Τρία ματς έως τώρα με την Ένωση και παθητικό τέσσερα γκολ. Δύο στο ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ και δύο χθες στην Τούμπα.

Με ΟΣΦΠ: Έχει δώσει πέντε αγώνες και σε όλους δέχθηκε γκολ. Από ένα στα δύο ματς πρωταθλήματος, ένα στα play offs κι από δύο στα παιχνίδια κυπέλλου. Επτά τέρματα από τους Πειραιώτες.

Με Παναθηναϊκό: Έδωσε πέντε παιχνίδια μέχρι στιγμής. Κράτησε το μηδέν στα τρία (τα δύο για το κύπελλο και το άλλο στα play offs), όμως, δέχθηκε τέσσερα γκολ στους δύο αγώνες πρωταθλήματος και συνολικά έχασε πέντε βαθμούς από το «τριφύλλι».

Με Άρη: Σε τρία ματς έχει δεχθεί έξι γκολ… Τέσσερα στο «Βικελίδης» και δύο στον πρώτο γύρο στην Τούμπα. Κράτησε το μηδέν στο πρόσφατο ματς των play offs.

Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, έχει δώσει φέτος 16 ντέρμπι και κράτησε το μηδέν μόνο στα πέντε. Σχεδόν, στο 1/3 των παιχνιδιών. Στα υπόλοιπα 11 παραβιάστηκε η εστία του. Δέχθηκε συνολικά 21 γκολ. Μέσο όρο, 1,3 γκολ παθητικό ανά παιχνίδι, όταν πέρσι ήταν στο 0,44 γκολ παθητικό. Ένα ακόμα στοιχείο είναι ότι από τα 16 ντέρμπι έχει δεχθεί 2 γκολ και άνω ακριβώς στα μισά! Σε οκτώ ματς. Από δύο αγώνες με κάθε έναν από τους τέσσερις αντιπάλους του. Έχει φέρει 2-2 με ΑΕΚ, Άρη, Παναθηναϊκό, έχασε 2-0 από τους «πράσινους», τον Ολυμπιακό και την Ένωση, 4-2 από τον Άρη και νίκησε 3-2 στο κύπελλο του Πειραιώτες.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ: «Βόμβα» Γιώργου Σαββίδη για το μέλλον του Φερέιρα! (photos)

ΠΑΟΚ: «Βόμβα» Γιώργου Σαββίδη για το μέλλον του Φερέιρα! (photos)

Στα... κάγκελα ο κόσμος του ΠΑΟΚ, λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα (photos+videos)

Στα... κάγκελα ο κόσμος του ΠΑΟΚ, λαϊκά δικαστήρια στην Τούμπα (photos+videos)

Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved