Παναθηναϊκός: Ο «στρατιώτης» πέρασε… στρατοδικείο (videos+photos)

Παναθηναϊκός: Ο «στρατιώτης» πέρασε… στρατοδικείο (videos+photos)

Ο Χρήστος Δώνης αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό. Πολλοί μπορεί να στενοχωρήθηκαν που φεύγει ένα παιδί της ομάδας, όπως και πολλοί μπορεί να χάρηκαν, γιατί είχε προπονητή τον πατέρα του… Το θέμα είναι τι κρατάει κανείς από την εικόνα του εντός γηπέδου.  

Χρήστος Δώνης. Ένας ακόμα «στρατιώτης» του Παναθηναϊκού, αποχωρεί από την ομάδα. Καλώς, κακώς, θα το δείξει η ιστορία.

Μέχρι τον Μάιο του 2018 ο 25χρονος πλέον μεσοεπιθετικός ήταν ένα παιδί του «τριφυλλιού». Μετά έγινε ο γιος του προπονητή… Στην Ελλάδα αυτό δεν συγχωρείται. Ειδικά στον Παναθηναϊκό είναι αιτία να ξεσπάσει εμφύλιος. Ο «στρατιώτης» δύο χρόνια περνούσε από στρατοδικείο, επειδή στον πάγκο βρισκόταν ο πατέρας του.

Η λέξη «βύσμα» δεν άργησε να κυκλοφορήσει στα social media. Πολλές φορές ακόμα και στα ΜΜΕ υπήρχαν υπαινιγμοί. Ως συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις κυριαρχεί η κακεντρέχεια, παρά η ποδοσφαιρική ανάλυση. Ο Γιώργος Δώνης πρόσφατα δήλωσε δικαιωμένος, όταν σε συνέντευξή του ο Νταμπίζας είπε ότι ο 50χρονος τεχνικός το περασμένο καλοκαίρι ήθελε να αποκτηθεί χαφ κι ο πρώην τεχνικός διευθυντής ήταν αρνητικός, διότι ήθελε να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά του «τριφυλλιού».

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για τον Χρήστο Δώνη. Αν είναι καλός, μέτριος, κακός, χρήσιμος για τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Κι όχι πως λέγεται ο πατέρας του, ο θείος του ή τι πόστο έχει στην ομάδα. Τοπ επιπέδου παίκτης ασφαλώς και δεν είναι. Έχει πολλά θετικά, αλλά κι αρκετά αρνητικά. Οι παίκτες που θα τον διαδεχθούν και η πορεία τους θα δώσει τις απαντήσεις. Όπως και το μέλλον του Χρήστου, ο οποίος πλέον φεύγει από το σπίτι του. Κανείς, όμως, δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει, πως όσο φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, έδινε μάχες ως απλός στρατιώτης.

Το ντεμπούτο με Ρότσα

Ο Χρήστος Δώνης βρισκόταν στον Παναθηναϊκό 12 χρόνια. Από τα 13 του. Γυμνάσιο πήγαινε κι έφυγε πατέρας. Ήταν και δεύτερος αρχηγός της ομάδας πίσω από τον Κουρμπέλη. Πριν από 7,5 χρόνια έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του «τριφυλλιού». Γεννήθηκε στις 9/10/94 και σχεδόν δύο μήνες, αφού έκλεισε τα 18 του, στις 29/11/12 έπαιξε αλλαγή στο ματς κυπέλλου με την Προοδευτική.

Στο 80’ σε μία βροχερή μέρα, αντικατέστησε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (4-0 υπέρ του ΠΑΟ το τελικό σκορ). Την εντολή να περάσει στο γήπεδο, του την έδωσε ο πρώην προπονητής του πατέρα του, με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1996. Τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Φαίνεται ήταν γραφτό να μπει νωρίς στα βαθιά. Σε μία σεζόν που εξελίχθηκε σε εφιάλτη με τον Ρότσα να αποχωρεί λίγο μετά τη ρεβάνς (στις 29/12/12 ο Δώνης έπαιξε βασικός στον Κορυδαλλό με νίκη 1-2 για τους «πράσινους») και να τον διαδέχεται ο ανεκδιήγητος Φάμπρι…

Γκολ και κυπελλούχος

Το καλοκαίρι του 2013 ήρθε ο Αναστασίου και ο Δώνης μέτρησε 18 ματς. Τα 11 για το πρωτάθλημα. Στο ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα έμελλε να χριστεί σκόρερ! Στις 18/12/13 μπήκε στο 74’ αντί του Καρέλη και στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Λίγες μέρες νωρίτερα, στις 5/12/13 άνοιξε το σκορ στη Λεωφόρο κόντρα στον Ηρακλή Ψαχνών, για τη νίκη του Παναθηναϊκού στο κύπελλο με 3-0.

Στη πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό ως σημαντικό μέλος, πλέον, της ομάδας, έζησε και με τη μεγαλύτερή του χαρά με την πράσινη φανέλα. Κατέκτησε το κύπελλο, αλλά δεν αγωνίστηκε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ στο 4-1 του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ.

Ευρώπη

Τη σεζόν 2014-15 με τον Αναστασίου ξανά στον πάγκο ο Δώνης μέτρησε 33 παιχνίδια! ΤΑ 18 στο πρωτάθλημα. Σε ηλικία 20 ετών. Ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι την αφαίρεση βαθμών στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ η χρονιά θα μείνει αξέχαστη στον Χρήστο, διότι έκανε ντεμπούτο και στην Ευρώπη. Πριν κλείσει, όμως, τα 20 του χρόνια. Στις 28/8/14 μπήκε στο 79’ στη θέση του Μέντες ντα Σίλβα στο 1-2 με τη Μίντιλαντ εκτός έδρας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Κατόπιν, αγωνίστηκε και στα έξι παιχνίδια των ομίλων, στα τρία ως βασικός.

Περιπέτεια κι αναγέννηση

Μετά το σοκ με την Γκαμπάλα, ο Αναστασίου μετρούσε αντίστροφα για την αποχώρηση και η σεζόν 2015-16 ήταν ένα μάθημα για τον Δώνη. Δεν έπαιξε καθόλου στον Παναθηναϊκό και μετακόμισε δανεικός στην ελβετική Λουγκάνο, όπου είχε μόλις μία συμμετοχή. Το «τριφύλλι» έδειχνε πλέον να μην τον υπολογίζει. Το καλοκαίρι του 2016 πήγε δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και το πρώτο εξάμηνο είχε μόλις δέκα ματς (τα τρία στο πρωτάθλημα, τέσσερα στην Ευρώπη και ακόμα τρία στο κύπελλο) με ένα γκολ και δύο ασίστ.

Είδε ότι δεν υπολογιζόταν ιδιαίτερα και τον Γενάρη πήγε στον Ηρακλή με προπονητή τον Παντελίδη. Εκεί ωρίμασε απότομα, σε ελάχιστους μήνες. Σε 15 αγώνες σημείωσε τέσσερα γκολ και βοήθησε, ώστε ο «γηραιός» να σωθεί εντός γηπέδων, αν και κατόπιν υποβιβάστηκε εξωαγωνιστικά.

Φορ με Ουζουνίδη!

Το καλοκαίρι του 2017 γύρισε στον Παναθηναϊκό για μία τελευταία ζαριά. Το μπάτζετ έπεσε, έφυγαν οι Ζέκα, Μπεργκ και τα πράγματα ήταν δυσάρεστα. Προπονητής ένας πρώην συμπαίκτης του πατέρα του και μέλος της παναθηναϊκής οικογένειας, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Δώνης έπαιξε εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο με τη παύση πληρωμών 26 ματς. Ο Μπεργκ είχε φύγει και το ίδιο λίγους μήνες αργότερα ο διάδοχός του, ο Τσάβες. Ο Μολίνς είχε τραυματισμούς, ο Λουτσιάνο χιαστούς και ο Ουζουνίδης πήρε την απόφαση. Ο Χρήστος στην κορυφή της επίθεσης! Υπηρέτησε τη θέση, όσο κι όπως μπορούσε. Έκλεισε την περίοδο με ένα γκολ και τρεις ασίστ.

Ανανέωση και τέλος

Το καλοκαίρι του 2018 και πριν ακόμα αναλάβουν οριστικά ο Νταμπίζας και ο πατέρας του και αν κι αρκετοί πήδηξαν από το καράβι, δέχθηκε να ανανεώσει για δύο χρόνια. Προφανώς μπορεί και να ήξερε την εξέλιξη με τον πατέρα του. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία σημαντική απόφαση. Πέρσι έκανε 27 ματς (στα 20 βασικός) με ένα γκολ. Σε ρόλο οκταριού. Όχι εντυπωσιακή επίδοση φυσικά για μέσο.

 Στη διάρκεια της φετινής σεζόν μέτρησε 31 συμμετοχές (30 βασικός) με δύο γκολ και μία ασίστ. Ήταν αυτός που με το 1-1 έδωσε τοι σύνθημα για την πρόκριση θρίλερ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι τη διακοπή ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες. Είχε εξέλιξη κι έδινε μάχες. Αλλά ήταν ο γιος του Δώνη... Έδωσαν μάχες πατέρας και γιος για να το αφήσουν όλο αυτό πίσω τους. Το πόσο το κατάφεραν το γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Οι 180.000 ευρώ που έπαιρνε ετησίως, έγιναν 200.000 ευρώ για να ανανεώσει. Δεν δέχθηκε και τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

   

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2013/14

Εις το επανιδείν Χρήστο!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δώνης: «Φεύγω από το σπίτι μου» (photos)

Δώνης: «Φεύγω από το σπίτι μου» (photos)

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Δώνη και η αγκαλιά του Σαραβάκου (video)

Παναθηναϊκός: Το μήνυμα του Δώνη και η αγκαλιά του Σαραβάκου (video)

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved