Παναθηναϊκός: Το αναμενόμενο τέλος… (video&photos)

Παναθηναϊκός: Το αναμενόμενο τέλος… (video&photos)

Χρήστος Δώνης, Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον ολοκληρώνουν και τυπικά την καριέρα τους στο «τριφύλλι» απ’ τη στιγμή που η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι την 1η Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της αποστολής για το ματς του Παναθηναϊκού στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, περιελάμβανε τις αναμενόμενες απουσίες. Τρεις απ’ τους παίκτες που μένουν στην Αθήνα, όμως, είναι ξεχωριστές περιπτώσεις. Λόγω της πορείας τους στην ομάδα, αλλά και επειδή ουσιαστικά αυτός ο αναμενόμενος αποκλεισμός σήμανε και το τυπικό τέλος της καριέρας τους στο «τριφύλλι». Βλέπετε τα συμβόλαια ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου (Τρίτη) και η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «πράσινων» είναι την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο ΟΑΚΑ με τον Άρη. Εκεί όπου τα ονόματα των Χρήστου Δώνη, Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον, δεν θα περιλαμβάνονται καν στις απουσίες πλέον…

Ο Έλληνας μέσος πέρασε και άκουσε πολλά ειδικά την τελευταία διετία που προπονητής στην ομάδα είναι ο πατέρας του, Γιώργος. Δεν παύει όμως να είναι ένα παιδί που «βγήκε» απ’ τα σπλάχνα του συλλόγου. Την περίοδο 2012-13 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι το καλοκαίρι του 2017, παραχωρήθηκε δανεικός σε Λουγκάνο, ΠΑΣ Γιάννινα και Ηρακλή. Πριν επιστρέψει στον Παναθηναϊκός στην πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας του. Τότε που ξεκίνησε η παύση πληρωμών, εν συνεχεία στην προσπάθεια με -6 και περιορισμούς μεταγραφών… Εντέλει η ολοκλήρωση του συμβολαίου του σήμανε και το τέλος του απ’ τον Παναθηναϊκό. Μιας σχέσης αγάπης αλλά και αδικαιολόγητων εντάσεων… Χάρηκε την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2014, ενώ συνολικά μέτρησε 137 συμμετοχές με την Πράσινη φανέλα, σκοράροντας 6 φορές και έχοντας 7 ασίστ.

Ο Εμάνουελ Ινσούα απ’ την άλλη, ήρθε ξένος στον Παναθηναϊκό, αλλά φεύγει σαν… Έλληνας. Άλλωστε ο στην Αθήνα γεννήθηκε η κορούλα του άρα το δέσιμό του με τις μέρες στο «τριφύλλι» είναι δεδομένο. Αρχικά όλοι τον θεωρούσαν μπακ απ του Χουλτ. Στην εποχή της στάσης πληρωμών, ο Σουηδός… την έκανε. Ο Αργεντινός έγινε βασικός, δεν συζήτησε καν να αποχωρήσει παρά το γεγονός πως υπήρχαν οι τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Έγινε όχι απλά βασικός, αλλά εκ των ηγετών του «τριφυλλιού»! Απ’ τα καλύτερα μπακ στο Πρωτάθλημα. 70 συμμετοχές, 4 γκολ και 3 ασίστ, με τον Παναθηναϊκό να γίνεται η πιο παραγωγική περίοδος για τον Αργεντινό. Όμως η ανανέωση συμβολαίου δεν έγινε ποτέ δυνατή και από ένα σημείο και μετά, μάλλον δεν υπήρχε και σχετική διάθεση απ’ την ομάδα. Οπότε κι αυτή η σχέση ολοκληρώθηκε άδοξα, όμως με απίστευτη αγάπη απ’ τον κόσμο για τον αριστεροπόδαρο… βίσωνα!

Όσο για τον Ματίας Γιόχανσον, όσο… ψυχρό Σουηδό κι αν τον περίμενε κανείς, ήταν ένας ποδοσφαιριστής γεμάτος πάθος και δυναμισμό. Είχε τις καλές και τις κακές του μέρες, αλλά οι καλές ήταν σαφώς περισσότερες. Κι αυτός ήρθε τη δύσκολη εποχή (καλοκαίρι 2017), επίσης ως μπακ απ για το άκρο της άμυνας (πίσω απ’ τον Κουλιμπαλί θεωρητικά). Με την αξία του έγινε βασικός, άφησε τον Αφρικανό πίσω του και όταν βρήκε τα πατήματά του χάρισε ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές στους οπαδούς του «τριφυλλιού». Πρόλαβε να κάνει 72 συμμετοχές, με 5 γκολ και 4 ασίστ. Κι αυτός δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του, παρότι θα το ήθελε…



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved