Superleague: Ας τους χαρούμε γιατί… ποτέ δεν ξέρεις! (Videos & Photos)

Superleague: Ας τους χαρούμε γιατί… ποτέ δεν ξέρεις! (Videos & Photos)

Ποδοσφαιριστές που χαίρεσαι να βλέπεις, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα βρίσκονται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα από την ερχόμενη σεζόν. Ένας λόγος για να παρακολουθεί κανείς πλέι οφ όσο αδιάφορα κι αν μοιάζουν!

Το Πρωτάθλημα έχει κριθεί… Τα εισιτήρια της Ευρώπης, το ίδιο. Μοναδικό ζητούμενο στα πλέι οφ της Superleague, το ποιος θα κατακτήσει τη 2η θέση. Ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ. Ένας απ’ τους δύο θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Champions League. Επτά αγωνιστικές μόνο με αυτό το ενδιαφέρον. 21 αναμετρήσεις ανάμεσα στα «βαριά» χαρτιά της χώρας, με το μικρότερο δυνατό ενδιαφέρον που θα μπορούσε να φανταστεί ο καθένας με λίγα λόγια!

Κι όμως! Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσει κάποιος τα παιχνίδια αυτά. Χωρίς καν να σκέφτεται το τι θα γίνει στον αγώνα σε επίπεδο αποτελέσματος. Χωρίς καν να ασχολείται με το ποιος πήρε τους βαθμούς. Αλλά μόνο και μόνο για να χαρεί ποδόσφαιρο. Αυτό που είναι όλη η ουσία με λίγα λόγια, την οποία όλοι μας ξεχνάμε εύκολα μέσα στην πίεση και την ανάγκη για νίκες, βαθμούς, στόχους…

Αυτοί που πρεσβεύουν το ποδόσφαιρο, αυτοί που το υπηρετούν για να… χαίρονται τα ματάκια μας, είναι φυσικά οι ίδιοι οι αθλητές. Οι παίκτες με τις εμπνεύσεις τους, το ζήλο τους, τη διάθεσή τους, το πάθος τους, κάνουν τη διαφορά. Και στη φετινή σεζόν ήταν πολλοί αυτοί που ξεχώρισαν. Υπάρχει βέβαια μια διαφορετική κατηγορία. Την οποία ίσως να μην έχουμε σκεφτεί ακόμη.

Όπως λέει ο λαός μας, συνήθως εκτιμάς κάτι όταν το χάσεις. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο ασφαλώς. Σε επίπεδο πρωταγωνιστών. Από τις 6 ομάδες των πλέι οφ, λοιπόν, είναι αρκετοί και σημαντικοί αυτοί που ίσως να μην τους έχουμε στο Ελληνικό Πρωτάθλημα μετά το τέλος της σεζόν. Για χάρη αυτών, αξίζει να παρακολουθήσουμε όλοι τις αναμετρήσεις που απομένουν. Διότι από το ερχόμενο Φθινόπωρο, ίσως να τους αναπολούμε… Το Onsports.gr σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά παραδείγματα των έξι ομάδων των πλέι οφ, που ίσως να αναχωρήσουν για… άλλες πολιτείες και να τους ψάχνουμε!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ομάρ Ελαμπντελαουί-Κώστας Τσιμίκας

Ξεκινάμε με τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Εδώ θα συμπεριλάβουμε δύο περιπτώσεις, διότι θα ήταν άδικο να αφήσουμε κάποιον εκτός. Πρόκειται για τα ακραία μπακ των Πειραιωτών. Απ’ τη μία ο Ομάρ Ελαμπντελαουί, απ’ την άλλη ο Κώστας Τσιμίκας. Το συμβόλαιο του Νορβηγού ολοκληρώνεται και δεν έχει βρεθεί εδώ και καιρό η… χρυσή τομή για ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό. Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί στις επόμενες εβδομάδες, ο παίκτης θα αποτελέσει παρελθόν. Σαφέστατα απ’ τα πιο αξιόπιστα, σταθερά και εντυπωσιακά μπακ στο Πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά τα ανεβάσματά του…


Ο Κώστας Τσιμίκας απ’ την άλλη, έχει… θαμπώσει τους πάντες. Συνολικά απ’ τους MVP της σεζόν, ένα εξαιρετικό μπακ με σέντρα… φονική, με ισορροπία στο παιχνίδι του, με εντυπωσιακές ενέργειες και δυνάμεις. Όλα αυτά φυσικά δεν τα βλέπουμε μόνο εμείς, αλλά και η ποδοσφαιρική Ευρώπη. Γι’ αυτό και έχει συγκεντρώσει γύρω του τόσο ενδιαφέρον, το οποίο ίσως να φέρει μια πρόταση που θα αποδεχτούν οι Πειραιώτες…

ΠΑΟΚ
Μαουρίσιο

Όταν αποκτήθηκε απ’ την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, τον συνόδευε καλή φήμη. Αποδείχθηκε πέρα για πέρα αληθινή. Απ’ το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και σήμερα, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή. Ειδικά τις δύο προηγούμενες σεζόν με Λουτσέσκου, ήταν το Α και το Ω! Ισορροπημένος σε μαρκάρισμα και δημιουργία, με καθοριστική συμβολή στο αήττητο Πρωτάθλημα και στα δύο Κύπελλα που πήρε η ομάδα της Θεσσαλονίκης την προηγούμενη διετία. Συνολικά 84 συμμετοχές, 9 γκολ και 4 ασίστ, για έναν παίκτη που έπαθε και ζημιά με τους χιαστούς (τον Μάρτιο του 2019). Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται και κανείς δεν ξέρει αν θα αποδεχτεί πιθανή πρόταση του ΠΑΟΚ με λιγότερα χρήματα όπως ακούγεται. Ο ίδιος λέει με κάθε ευκαιρία πως θέλει να συνεχίσει στους Θεσσαλονικείς, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ίσως λοιπόν κι αυτόν να τον βλέπουμε στη χώρα μας για τις τελευταίες… επτά παραστάσεις.

ΑΕΚ
Σέρχιο Αραούχο

Ο… λατρεμένος της εξέδρας της ΑΕΚ. Και όχι άδικα αν κρίνει κανείς το τι έχει κάνει για την ομάδα, τι γκολ έχει σημειώσει και πόσο πασχίζει για αυτή στον αγωνιστικό χώρο. Ένας… τρελός Αργεντινός, με την ωραία ποδοσφαιρική «τρέλα»! Πρωτοήρθε στα μέσα της σεζόν 2016-17. Έπαιξε στην Ένωση πάντα ως δανεικός απ’ την Λας Πάλμας, όλη την περίοδο 2017-18 κατακτώντας το Πρωτάθλημα με την Ένωση. Το «δέσιμό» του με την ομάδα επιβεβαιώθηκε και φέτος, καθώς στα μέσα της σεζόν πήρε ξανά το αεροπλάνο από Ισπανία για Ελλάδα. Πάντα για την ίδια διαδρομή! 72 ματς, 25 γκολ, 12 ασίστ, μαρτυρούν γιατί αυτή η σχέση αγάπης με τον σύλλογο και τον κόσμο της ΑΕΚ. Ακόμη και οι ουδέτεροι, όμως, δεν μπορεί να μην εκτιμήσουν την αξία και το ποδοσφαιρικό στυλ του Αργεντινού. Αν θα συνεχίσουμε να τον βλέπουμε και μετά τα πλέι οφ, είναι άγνωστο. Πρέπει να βρεθεί άκρη για την απόκτησή του ή την ανανέωση του δανεισμού του. Δεν είναι εύκολο, οπότε ίσως κι αυτόν να τον χαιρόμαστε για λίγο καιρό ακόμη στη χώρα μας…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Φεντερίκο Μακέντα

Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε την δυσκολότερη προσπάθεια της ιστορίας του. Είχε μπει ο Σεπτέμβρης και επιθετικό δεν είχε αποκτήσει ακόμη. Τελικά ανακοινώθηκε ο Φεντερίκο Μακέντα. Είχε μείνει ελεύθερος απ’ την Νοβάρα, η καριέρα του σε πτωτική πορεία, οι μέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμοιαζαν… περασμένα μεγαλεία. Τελικά, αν την μπάλα την ξέρεις, θα την βρεις την άκρη! Και ο «Κίκο» τη βρήκε με άνεση. Στο «τριφύλλι» αναγέννησε την καριέρα του και φυσικά έδωσε πολλές λύσεις με το «9» στην πλάτη. Φέτος μάλιστα έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε επίπεδο σκοραρίσματος, καθώς ποτέ ξανά δεν είχε φτάσει τα 14 γκολ. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως αυτό θα ολοκληρωθεί ή θα επεκταθεί με παραμονή του Ιταλού στο «τριφύλλι». Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθεί πρόταση που θα ικανοποιεί το «τριφύλλι» με σαφώς περισσότερα χρήματα για τον ίδιο και το… πουλάκι θα πετάξει. Άρα και γι’ αυτόν ίσως να μετρούν αντίστροφα οι συμμετοχές του στην Ελληνική Superleague. 

ΑΡΗΣ
Λίντσεϊ Ρόουζ

Απ’ τη Λοριάν στον Άρη στα μέσα της περασμένης σεζόν. Με το… καλησπέρα έκανε τη διαφορά και συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνουν οι «κίτρινοι» ομάδα που σταθερά είναι στις θέσεις της Ευρώπης και κάνουν αποτελέσματα που δίχως άλλο… θαμπώνουν τους πάντες (όπως το φετινό 4-0 επί του Παναθηναϊκού ή το 4-2 επί του ΠΑΟΚ). Σε σχεδόν 1,5 σεζόν, έχει μετρήσει 51 συμμετοχές, 5 γκολ και 4 ασίστ. Για μισή σεζόν ως δανεικός απ’ την Λοριάν και απ’ το περασμένο καλοκαίρι με κανονική μεταγραφή στους «κίτρινους». Όπου του ζητήθηκε, προσέφερε τα μέγιστα. Είτε στόπερ, είτε δεξί μπακ, είτε ακόμη κι αριστερό μπακ! Σταθερότητα, δύναμη, ικανότητα με την μπάλα, στοιχεία που συνδυαζόμενα συνθέτουν ένα εξαιρετικό… πακέτο για κάθε αμυντικό. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022, αλλά αν αρθεί το ban της FIFA στον Άρη και επιτρέπονται οι πωλήσεις πέρα απ’ τις μεταγραφές, το πιθανότερο είναι να παραχωρηθεί αποφέροντας ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία των «κίτρινων». Αλλά στερώντας από όλους εμάς το δικαίωμα να τον βλέπουμε στους αγωνιστικούς χώρους της χώρας μας.

ΟΦΗ
Λισάντρο Σεμέδο

Ο ΟΦΗ εντυπωσίασε. Μας έκανε να θυμηθούμε το ρομαντικό, το ωραίο, το επιθετικό ποδόσφαιρο δίχως σκοπιμότητες. Αν πρέπει να μπει κάποιος στην… κορυφή όσων ξεχώρισαν στην ομάδα της Κρήτης, είναι ο Λισάντρο Σεμέδο. Ο Πορτογάλος με καταγωγή απ’ το Πράσινο Ακρωτήριο, ήταν η… αιχμή του δόρατος των Κρητικών. Με 28 συμμετοχές, 7 γκολ και 5 ασίστ. Είναι δανεικός απ’ τη Φορτούνα Σιτάρντ. Υπάρχει οψιόν αγοράς, αλλά ο ΟΦΗ πολύ δύσκολα θα την καλύψει ή θα μπορέσει να συμφωνήσει για την απόκτησή του. Η ομάδα του ζητά από κάθε ενδιαφερόμενο 1.000.000 και δίχως άλλο φαντάζει απίθανο οποιοσδήποτε Ελληνικός σύλλογος να τον αποκτήσει με αυτά τα δεδομένα. Οπότε… όσο τον χαρήκαμε, τον χαρήκαμε.

 



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved