Ένα... τσουβάλι ευκαιρίες η ΑΕΚ, έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ ο Άρης!

Ένα... τσουβάλι ευκαιρίες η ΑΕΚ, έκανε δώρο στον ΠΑΟΚ ο Άρης!

Η ΑΕΚ έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να πάρει τη νικη (2-2) κόντρα στον ουσιαστικό Άρη, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με το «διπλό» από το ΟΑΚΑ. 

Σε ένα ματς όπου είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα έκαναν ο,τι μπορούσαν για να στραβώσει ένα... δικό τους παιχνίδι και τα κατάφεραν! Βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ και στο φινάλε μάλλον θα πρέπει να νιώθουν και χαρούμενοι που δεν ηττήθηκαν.

Από την πλευρά του ο Άρης, ήταν ουσιαστικός και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ, έχοντας κάνει μια ευκαιρία! Κάπως έτσι έστω και... άθελα του έκανε ένα «δώρο» στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση, εκεί όπου ισοβαθμεί με την ΑΕΚ.

Κουέστα και αστοχία!

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα και μόλις στο 4ο λεπτό έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Κουέστα απέκρουσε την κεφαλιά του Αραούχο, ο οποίος βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής. Γενικότερα, οι παίκτες του Καρέρα είχαν τον έλεγχο και αν δεν ήταν ο τερματοφύλακας του Άρη αλλά κι η δική τους αστοχία το σκορ στο πρώτο μέρος δεν θα ήταν 0-0. Ο πορτιέρε των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα μετά το εξαιρετικό σουτ του Βέρντε έξω από την περιοχή στο 36', ενώ ο Σιμάνσκι πλάσαρε άουτ από το σημείο του πέναλτι πέντε λεπτά αργότερα. Πέρα από τη φάση του 4ου λεπτού, ο Αραούχο έχασε άλλη μια κλασική ευκαιρία στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά την απομάκρυνση της μπάλας από τον Μπάρκα, ο Μπα έκανε λανθασμένη εκτίμηση, με αποτέλεσμα ο επιθετικός της «Ένωσης» να βρεθεί τετ α τετ με τον Κουέστα. Έβαλε, όμως, λάθος το σώμα του, με αποτέλεσμα το πλασέ του να είναι κακό και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο αλλαγές στο πρώτο μισάωρο!

Από την άλλη ο Ένινγκ είδε δύο παίκτες του να αποχωρούν με πρόβλημα στο πρώτο μισάωρο του αγώνα. Αρχικά ο Βέλεθ στο 13ο λεπτό, με τον Μπα να παίρνει τη θέση του, ενώ στο 30' αποχώρησε ο Σόουζα, ο οποίος χτύπησε μετά από σύγκρουση με τον συμπαίκτη του, Δεληζήση! Τη θέση του πήρε ο Λάρσον. Οι «κίτρινοι» κυρίως με κάποιες ατομικές ενέργειες του Φετφατζίδη προσπάθησαν να απειλήσουν, χωρίς όμως να κάνουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Η καλύτερη ήταν το φάουλ του Ματίγα στο 44', με τον Μπάρκα, πάντως, να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Το... VAR έφερε το 0-1

Μολονότι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Άρης έδειξε πιο απειλητικός, ξεκάθαρα το γκολ που πέτυχε ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα. Άλλωστε, χρειάστηκε ο Παπαπέτρου να περιμένει μέχρι την πρώτη διακοπή και θα δει ο ίδιος το VAR, για να καταλογίσει το πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα, ήταν το 54ο λεπτό όταν ο Μπάρκας μπλόκαρε εύκολα την μπάλα πάνω από τον Μπα, τον οποίο κράτησε ο Μάνταλος. Ο ρέφερι καταλόγισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα, μετά την εξαιρετική εκτέλεση του στη δεξιά γωνία του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Άμεση αντίδραση, αλλά και... 1-2!

Οι παίκτες του Καρέρα κλήθηκαν να ξεπεράσουν το σοκ, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ σε ένα ματς που είχαν τον έλεγχο του. Ο Ιταλός τεχνικός έβγαλε τον Λιβάγια, ο οποίος είχε πολλά νεύρα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει, για να βάλει τον Ολιβέιρα, ωστόσο αυτή που έφεραν την ισοφάρισει μόλις εφτά λεπτά αργότερα ήταν οι Μάνταλος-Αραούχο. Ο αρχηγός εξιλεώθηκε για το πέναλτι με την εξαιρετική κούρσα του από τα αριστερά και την πάσα «πάρε-βάλε» στον Chino, ο οποίος έκανε το 1-1 στο 62ο λεπτό. Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα... φουλάρει τις μηχανές της για να πετύχει την ανατροπή ο... ουσιαστικός Άρης χτύπησε ξανά και πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Τόνσο έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά και τη σέντρα στον Μαρτίνες, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-2 στο 75ο λεπτό! Κι αυτό ενώ νωρίτερα (βλ. 69') ο Σιμάνσκι για ακόμα μια φορά δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο από το ύψος του πέναλτι, καθώς όπως και στο πρώτο μέρος πλάσαρε άουτ!

Γλίτωσε την ήττα αλλά... έχασε την ευκαιρία!

Από το... πουθενά η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά πίσω για δεύτερη φορά, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αποφύγει την ήττα. Για να συμβεί αυτό, βέβαια, χρειάστηκε κι η απροσεξία του Τόνσο, ο οποίος έπεσε άτσαλα πάνω στον Ολιβέιρα, ανατρέποντας τον εντός περιοχής. Ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν αυτός που εκτέλεσε και το πέναλτι για να κάνει το 2-2 στο 86'. Μάλιστα, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να πετύχει και την... ολική ανατροπή αλλά το σουτ που έκανε από δεξιά μέσα στην περιοχή στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων έδιωξε ο Κουέστα. Στο τέλος, όμως, αυτό που μένει για την «Ένωση» είναι σίγουρα μια πικρή γεύση, καθώς απώλεσε μια μεγάλη ευκαιρία, ώστε να διατηρήσει την απόσταση δύο βαθμών από τον ΠΑΟΚ.

 



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved