Στοχ: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα παίξουμε ξανά»

Στοχ: «Κανείς δεν ξέρει πότε θα παίξουμε ξανά»

Ο Μίροσλαβ Στοχ παραχώρησε συνέντευξη στον Τύπου της πατρίδας του, αναφέρθηκε στην κρίση του κορονοϊού αλλά και στο μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την οικογένειά του, παραμένει ο Μίροσλαβ Στοχ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Σλοβάκος εξτρέμ μίλησε στην ιστοσελίδα «sport.aktuality.sk», στην οποία αναφέρει τόσο το πώς περνάει στο διάστημα  της καραντίνας όσο και στο μέλλον του στον ΠΑΟΚ.

«Είμαι κλειδωμένος στο σπίτι στην Ελλάδα. Η τελευταία μας προπόνηση ήταν στις 13 Μαρτίου. Τώρα, προσπαθώ να κάνω προπονήσεις στο γήπεδο όσο γίνεται. Περιμένω μαζί με την οικογένεια μου τις εξελίξεις. Θα δούμε πότε κι αν θα ξεκινήσουμε και πάλι κανονικά τις προπονήσεις. Ήδη, 4-5 φορές έχει δοθεί νέα παράταση. Περιμένουμε οδηγίες. Μου λείπει πολύ το ποδόσφαιρο και οι προπονήσεις με την ομάδα», είπε αρχικά ο Στοχ και πρόσθεσε:

«Όταν ξεκίνησε όλο αυτό, ήρθαν στην Ελλάδα η γυναίκα μου και ο γιος μου για να με δουν από την Πράγα. Η γυναίκα μου κανονικά πηγαίνει κάθε μέρα στο γυμναστήριο, αλλά δεν ήθελε να ρισκάρει οπότε πήραμε όλο τον εξοπλισμό στο σπίτι. Εγώ διάλεξα τα πράγματα που χρειάζομαι περισσότερο και πλέον έχω ό,τι χρειάζεται για προπόνηση στο σπίτι. Σίγουρα όμως δεν είναι εύκολο όλο αυτό. Είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι για πολύ καιρό. Όταν είναι καλός ο καιρός, όλα είναι καλά. Μένουμε σε ένα σπίτι με μεγάλη αυλή. Βγαίνουμε κι έξω μερικές φορές για τρέξιμο και κάνουμε προπονήσεις στον κήπο. Αλλά τώρα τελευταία ο καιρός αλλάζει συνέχεια. Πιστεύουμε όλοι ότι θα τελειώσει σύντομα όλο αυτό».

Σχετικά με τη στήριξη της οικογένειάς του, ο Στοχ σχολίασε: «Είναι σημαντικό ότι τους έχω μαζί μου εδώ. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν, αν δεν βρίσκονταν εδώ. Θα μου ήταν όλα πολύ πιο δύσκολα. Ξέρω ότι μερικοί συμπαίκτες μου, που δεν έχουν εδώ τα δικά τους πρόσωπα, δυσκολεύονται πολύ περισσότερο. Στην αρχή πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην Τσεχία, αλλά η ομάδα απαγόρευσε τα ταξίδια».

Όσο για τη δική του πρόβλεψη για το πότε θα παιχτεί ποδόσφαιρο, απάντησε: «Δεν ξέρω τι να σκεφτώ αλήθεια. Προσπαθώ να παρακολουθώ τα νέα στη Σλοβακία, την Τσεχία και την Ελλάδα. Κάποιες φορές μου φαίνεται ότι τα πράγματα βελτιώνονται. Αλλά μετά ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ξανά. Αυτές τις ημέρες, στην Ελλάδα η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά και μετά προέκυψαν 150 νέα κρούσματα. Εδώ, υπήρξε κι άλλη παράταση και η UEFA πιέζει για να ολοκληρωθούν κανονικά τα πρωταθλήματα. Αλλά είναι αυτό δυνατό; Δεν ξέρω και νομίζω κανείς δεν ξέρει».

Ενώ για τα μέτρα που πάρθηκαν στην Ελλάδα, απάντησε: «Στην Ελλάδα, από την αρχή έλαβαν μέτρα. Για μένα είναι δύσκολο να κρίνω το πως λειτούργησαν εδώ, γιατί περνάω αρκετό χρόνο στο σπίτι γενικά. Πηγαίνουμε μόνο στο σούπερ μάρκετ και για τρέξιμο με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Μερικοί φοράνε γάντια και μάσκες, αλλά ο περισσότερος κόσμος όχι. Εδώ δεν είναι υποχρεωτικό. Έχουμε διαφορετικούς κανόνες απο τη Σλοβακία. Για παράδειγμα, όταν βγαίνουμε έξω στέλνουμε ένα μήνυμα για το λόγο που βγαίνουμε από το σπίτι. Περισσότερο στέλνω τον αριθμό 6 κι όταν ο αστυνομικός σε σταματήσει, πρέπει να δώσεις τα στοιχεία σου. Μία φορά μου έκαναν έλεγχο. Ο διάδρομος μου έσπασε την περασμένη Πέμπτη, αλλά λόγω του Πάσχα δεν μπορούσε να μας το φτιάξει κάποιος. Οπότε πήγα με τον Κάρολ για τρέξιμο στην παραλία. Όμως είχα ξεχάσει να στείλω μήνυμα και δεν είχα πάρει μαζί μου και το διαβατήριό μου. Ο Κάρολ είχε στείλει μήνυμα αλλά κι αυτός είχε ξεχάσει τα χαρτιά του. Οι αστυνομικοί μας σταμάτησαν εκείνη την ημέρα και μας επέβαλαν και στους δύο πρόστιμο 150 ευρώ».

Για το αν υπάρχουν οικονομικά ζητήματα στον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Στον ΠΑΟΚ δεν έχουμε τέτοια θέματα. Κανείς δεν μας ειδοποίησε για να μας πει ότι αλλάζει το οτιδήποτε. Μάλλον στην χώρα δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο θέμα».

Τέλος, για την μεταφορά του Euro το 2021 και τις ελπίδες να παίξει, είπε: «Αν δεν άλλαζαν τα πράγματα δεν πήγαινε ένα χρόνο πίσω το Euro, εγώ δεν θα είχα την ευκαιρία να παίξω. Η υπόθεση μου είναι περίπλοκη. Ένιωθα ότι δεν είμαι στα πλάνα του προπονητή. Με στεναχωρεί αυτό, αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να το σεβαστώ. Τον χειμώνα φτάσαμε κοντά στο να βρεθεί λύση, αλλά κάτι πήγε λάθος και μετά το ποδόσφαιρο σταμάτησε. Θα δούμε τι θα φέρουν οι επόμενοι μήνες. Η τωρινή κατάσταση σιγουρα δεν είναι ιδανική και θα ήθελα να βρεθεί λύση μέσα στο καλοκαίρι».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved