ΑΕΚ: Οι ατάκες του Καρέρα για γήπεδο και στόχους

ΑΕΚ: Οι ατάκες του Καρέρα για γήπεδο και στόχους

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα στάθηκε με δηλώσεις του τόσο στο νέο γήπεδο της ομάδας όσο και στους στόχους

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «footballnews24.it», ο Ιταλός τόνισε ότι το πρότζεκτ της «Ένωσης» του έκανε εξαιρετική εντύπωση από την αρχή και ότι οι σημαντικοί στόχοι του συλλόγου σε συνδυασμό με το χτίσιμο του νέου γηπέδου έκαναν εύκολο να δεχθεί την πρόταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καρέρα

Για το πώς περνά την κατάσταση με τον κορονοϊό: «Πάνω-κάτω όπως όλοι. Έμεινα στην Αθήνα και είμαι στο σπίτι. Βγαίνω έξω μόνο όταν είναι απαραίτητο και σέβομαι όλους τους περιορισμούς ελπίζοντας πως όλο αυτό θα περάσει όσο το δυνατό πιο σύντομα».

Για το πως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα: «Υπάρχουν κάποια κρούσματα, οι άνθρωποι σέβονται τους κανόνες που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση σε μεγάλο βαθμό. Αυτή η εβδομάδα θα είναι πολύ σημαντική. Είναι η εβδομάδα του Ορθόδοξου Πάσχα και το γιορτάζουν την Κυριακή. Ας δούμε τι θα συμβεί».

Για το τι πιστεύει σχετικά με τα πρωταθλήματα κι αν αυτά συνεχιστούν: «Πραγματικά δεν γνωρίζω. Πρώτα θα πρέπει να καταλάβουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Θα ήταν ωραία να ξεκινήσουμε πάλι με τα γήπεδα ανοιχτά για το κοινό, αν και πρώτα έρχεται η υγεία και η ασφάλεια τόσο των οπαδών όσο και των παικτών. Δεν ξέρω πότε θα μπορεί να υπάρχει αυτή η σιγουριά».

Για το αν είναι λύση οι ομάδες να παίζουν το καλοκαίρι κάθε τρεις μέρες: «Θα μπορούσε να είναι, αλλά σίγουρα κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Το να παίζεις πολλά παιχνίδια τη βδομάδα για μια μεγάλη περίοδο είναι πολύπλοκο. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να βάλουν μια ή δύο περισσότερες αλλαγές στους αγώνες, καθώς το να παίζεις για τόσο πολύ σε μεγάλη ένταση θα μπορούσε να κάνει κακό στους παίκτες».

Για το πόσο καιρό θα πάρει η προετοιμασία πριν οι παίκτες είναι έτοιμοι να αγωνιστούν: «Θα πάρει τουλάχιστον 20 μέρες, ακόμα και μήνα».

Για το αν θεωρεί σωστό να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα: «Αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, ακόμα και αν δεν μπορούμε να σεβαστούμε τις συνηθισμένες ημερομηνίες, θα ήταν καλό να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε».

Για το πως νιώθει στην Ελλάδα: «Πολύ καλά. Μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος τα πηγαίναμε καλά, ήμασταν τρίτοι, ένα βαθμό πίσω από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και διεκδικούμε την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Είμαστε επίσης στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, τα πηγαίνουμε καλά».

Γιατί επέλεξε να καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ: «Μίλησα με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας που μου εξήγησε το πρότζεκτ και τους μελλοντικούς στόχους. Από την πρώτη μέρα μου έκαναν εξαιρετική εντύπωση. Υπάρχει μεγάλη διάθεση για δουλειά και επιτυχίες. Έχουμε εξαιρετικούς στόχους και ο σύλλογος χτίζει ένα νέο γήπεδο. Δεν ήταν δύσκολο να δεχθώ».

Για το ενδιαφέρον των Τζένοα και Ουντινέζε: «Ναι, υπήρχαν κάποιες φήμες. Το συζητήσαμε, αλλά δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο».Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Πόλο Γυναικών: «Όρθιος» στην Ουγγαρία ο Εθνικός
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Χάντμπολ: Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Ρωσία: Καταγγέλει την Ουκρανία για το θάνατο 14 ανθρώπων σε νοσοκομείο
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι
Έθεσε εαυτόν εκτός ΝΑΤΟ η Σουηδία - Στα άκρα οι σχέσεις με την Τουρκία, με αφορμή το Κοράνι